Özellikle kızlarSoruyorda bu konuda fikir danışmak isteyen ksCanlara çok fazla denk geliyorum. Bugün sizlere de sorarak bu konuda düşüncelerinizi almak istedim.

Hocam bu devir de iş garantisi olan tek meslek bir tıp kaldı. Yüksek lisans için 4 yıl boyunca notlarını yüksek tut. Ayrıca ingilizce meselesini hallet.
Herkes uzmanı olduğu alanla ilgili aydınlatmada bulunursa sanırım bir sonuca varılır.
Ben inşaat mühendisine bakan tarafla izah edeyim. KPSS atamalarında çok yüksek puanlar söz konusu. 94 alıp inşaat mühendisi değil de düz memur olarak atanan birkaç arkadaş var.
Ekonomik şartlar nedeniyle serbest piyasada işler hiç tatmin edici düzeyde değil. İş yok olanların ücreti tatöin edici değil. Dolayısı ile lisans mezunu olan arkadaşlar büyük bir oranda yüksek lisansa abanmış durumda. Beraberinde dil eğitimiyle beraber.
Fikrimi sorarsanız yapabilenler yüksek lisans yapmalı. 10 sene sonra lisans mezuniyeti lise mezuniyetine dönecek. Yüksek lisans ekmek yedirecek.
Bu dediğim inşaat mühendisine haiz bir durumdur.
Saygılarımla.
akademide kalmayı dusunen için mantıklı.
ama su var unıversıte 4 yıllık akademı kpss gırmek ve sadece devlette sacma bır memur olmak ıcın okunmaz sahsı gorusum benım sadece illakı memur olmak ısteyenler var ama unıversıtelerın asıl amacı devlete memur yetıstırmek degıl belırtmek ıstedım.
Cevap
8Cevap
Yüksek lisans yapınca olmaz. Doktora da yapıp üni de kalmak karlıdır
Saçma bence zaten ataması zor neden zorla ilerleyip vakit kaybedeyim
şöyle karlı olabilir atanmaya etkısı olmaz ama akademık karıyer ve baska iş kolları ıcın fırsat yaratabilir
En azından argör falan olur
Evet Kârlıdır Tabikide
ingilizcen yoksa zaman kaybından başka bişey olmaz
Yüksek yapmak her zaman iyidir
Kârdır evet
Oku oku bi yerde bişey yok
Boşuna vakit kaybı
Yapınca da zor ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?