Merhabalar KizlarSoruyor üyeleri
Bildiğiniz üzere pandemi maddi manevi açıdan bizi mahvetti bende üni. değiştirme kararı aldım yatay geçiş olarak. Sınavlardan da başarılıydım fakat 2 dersten kaldım birisi ingilizceydi ondan kaldığımı öğrenince hakaret içerikli değil sadece asılsız bi pdf ile açıklama yapmışsınız felan yazdım. Bunları sinirle yazdım zaten.
Hocadan ise mesaj olarak Yalan beyan ve iftira olarak disiplin cezası alacağımı belirten bir mail aldım. O gece ne uyuyabildim ne de kafamdan çıkarabildim. Sizlere ilk sorum bunu sildirebilirmiyim, geri çevrilebilir mi bu karar ya da uyarı mı alırım? İkinci sorum ise bu sene yatay geçiş yapacağım herhangi bir sorun teşkil eder mi?
Bildiğiniz üzere pandemi maddi manevi açıdan bizi mahvetti bende üni. değiştirme kararı aldım yatay geçiş olarak. Sınavlardan da başarılıydım fakat 2 dersten kaldım birisi ingilizceydi ondan kaldığımı öğrenince hakaret içerikli değil sadece asılsız bi pdf ile açıklama yapmışsınız felan yazdım. Bunları sinirle yazdım zaten.
Hocadan ise mesaj olarak Yalan beyan ve iftira olarak disiplin cezası alacağımı belirten bir mail aldım. O gece ne uyuyabildim ne de kafamdan çıkarabildim. Sizlere ilk sorum bunu sildirebilirmiyim, geri çevrilebilir mi bu karar ya da uyarı mı alırım? İkinci sorum ise bu sene yatay geçiş yapacağım herhangi bir sorun teşkil eder mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Genel toplum düzeni ceza hukuku kuralları ile korunurken kamu hizmeti düzeni
ise disiplin hukuku kuralları ile korunmaktadır. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nde ise Yükseköğretim kurumları öğrencilerine verilecek disiplin cezaları ile usul ve esasları düzenlenmiştir. Buna göre Uyarma, Kınama, Yükseköğretim kurumundan bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma cezası, Yükseköğretim kurumundan bir yarıyıl için uzaklaştırma cezası, Yükseköğretim kurumundan iki yarıyıl için uzaklaştırma cezası, Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası şeklinde olan yaptırımlar hangi suçlara istinaden verileceği yönetmelikte düzenlenmiştir.
Söz konusu atılan mailin tam detayını bilmemekle beraber ilgili yönetmeliğin 6. Maddesinin a bendine göre " Kişilerle olan ilişkilerde, kaba ve saygısız davranmak" uyarma cezasını gerektiren hal olarak düzenlenmiştir. Dolayısıyla kullanılmış olan ifadelerin bu kapsamda değerlendirilme imkanı bulunmaktadır. Madde 16'da yer alan düzenlemeye göre yapılacak savunmada detaylı bir şekilde durum izah edilip mesajlaşma içeriklerine delil olarak başvurma imkanınızın da mevcut olduğunu belirtmek isterim.
Bu süreç sonunda disiplin amirleri ve kurullarınca verilen disiplin cezalarına karşı onbeş gün içinde üniversite yönetim kuruluna itiraz edebilme hakkınız mevcuttur İtiraz halinde, itiraz mercii olan üniversite yönetim kurulu, itirazı onbeş gün içinde kesin olarak karara bağlamalıdır. Disiplin soruşturması sonrasında verilen cezalara karşı, itiraz hakkı kullanılmadan disiplin cezası kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren 60 gün içerisinde idare mahkemesine yürütme durdurma talepli iptal davası açma hakkınızın olduğunu eklemek isterim.
Yatay geçiş yapacağınız üniversite için ise disiplin cezanın alınmasının geçişte engel teşkil edip etmeyeceği hususunda ise geçmek istediğiniz üniversitenin yönetmeliği incelenmelidir.
Yukarıda yapılmış olan açıklamalar sınırlı somut veriye dayanmakla beraber tam tahlil ve hak kaybı yaşamamak adına hukuki danışmanlık almanızı tavsiye ederim.