Arkadaşlar merhaba, özel sektörde çalışıyorum. Öğretim görevlisi olmayacağım ancak bana iş hayatında bu yüksek lisanslardan birinin katkısı olacaktır. Özel sektörde makine mühendisiyim ve kalite mühendisliği yapıyorum. Kalite yönetimi yaparsam sadece yaptığım işle örtüşecek ama bir yetkinlik kazanmayacağım. İSG yüksek yaparsam da Çalışma Bakanlığı'ndaki B sınıfı İSG uzmanı sınavlarına girme hakkı kazanacağım ve sınavı geçersem ayrıca başka bir uzmanlığım olacak ve C sınıfı gibi 4 yıl çalışıp B sınıfı için beklemeyeceğim. İkisi de aynı ücrette. Sizce hangisi?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Öncelikle merhaba birkaç soru sorayım size
şu an yaptığınız işinizden memnun musunuz?
İSG alanında çalışmak ister misiniz?
Yüksek lisansın ücretine bakmayın bence
İleride hangi işten daha mutlu olacaksınız ve hangisinin kazancı daha yüksek olacak?
Ayrıca iş imkanları nasıl olacaktır.
İSG de şöyle avantajınız olur bence kendi alanınız da iş bulamazsanız İSG den bulabilirsiniz
Kendi işinizde de yüksek lisans yaptığınız da işe girmeniz sizin için artı olacaktır. Ayrıca kurumsal firmalar da yüksek lisans farkı oluyor
Merhaba, değerli yorumun için çok teşekkür ederim. Makine mühendisi çok fazla ülkemizde. Bu durumda en az ücret isteyen mühendis kimse o kişiye iş veriliyor.
- şu an ki işimden memnunum.
- İSG alanında hiç çalışmadım, ister miyim kaliteci olarak zaten İSG ye de dikkat ediyoruz, çalışılabilir.
İSG bana ekstra bir yetkinlik sağlar mı ya da ekstra bir iş imkanı sağlar mı onu düşünüyorum. Çünkü bu alanda da çok kişi var. İSG uzmanı olunca şu an ki işime ek olarak belki bilirkişilik, belki uzman olarak bir yerlerde yazı yazma, eğitim verme olanakları olabilir mi diye düşünüyorum. Kalite de yetkinlik almak için yüksekten ziyade 4 yıl kalite alanında çalışmak gerekiyor o da kalite yöneticisi unvanı almak için. Baş tetkikçi vs olmak çok daha zor. Ama bilemiyorum. O kadar yetkinlik ile işsiz kalabilme ihtimalim de var bizim ülkemizde :(
Evet biliyorum meslektaşız maalesef en düşük ücreti isteyeni işe alıyorlar ve piyasa da o kadar çok olduğu için değerimiz gitgide düşüyor.
İSG alanında çalışınca zaten eğitimler vereceksiniz işçilere mecburen. Benim bildiğim İSG de şöyle bir handikap var eğer ki İSG olarak denetlediginiz yerde sizden kaynaklı yani sizin denetlemede görmediğiniz açıktan dolayı bir iş kazası olursa hele ki ölümlü ise sizden sorulacak gözünü korkutmak istemiyorum ama bildiğim kadarıyla öyle yanlış bilgi de vermek istemiyorum. Ama maaşları iyi diye duydum. Artık İSG alanında da çok çalışan var eskiden çok değerliydi. Ülkemiz de üniversite okuyup kendi alanında iş bulamayanlar bu alana yönelmeye başladı. her meslek de olduğu gibi tecrübe gerekiyor tecrübe ile yükselme durumları oluyor. Son dediğinize katılıyorum işsiz kalabilme durumu var yok değil umarım yaşamazsınız bu durumu. Ben olsam kendi alanimda yüksek lisans yapardım işimden memnumsam. Peki birşey soracağım iş yeriniz yüksek lisans için size izin verecek mi?
Ücretli tezsiz yüksek lisanslar artık uzaktan eğitim şeklinde yapılıyor. Bir kaç üninin kalite yönetimi diye tezsiz yüksek lisansi var. Uzaktan eğitim ve sınav ile olacak. Üzerinde de yazıyor artık tezsiz yüksek lisans diploması diye. Belki uzaktan ibareside konulur. Bu sene herkes uzaktan üni okudu :) olur böyle :)
😃 evet bu sene öyle oldu da büyük ihtimalle artık üniversiteleri açarlar. Bu durumda da gitmek zorunda kalabilirsin. Umarım istediğin gibi olur da sonradan uğraşmazsın. Ama uzaktan ibaresini koymazlar resmen ayrımcılık gibi bir şey olur. Bende yüksek lisans yapacaktım ama sağolsun özel sektör buna engel oluyor
Pandemiden önce tezsizler hep uzaktan ders verip sadece final sınavlarına gidiliyordu. Şimdi de öyle çevirirler. 1 senede 2 kere sınav izni alınır bence
Uzaktan eğitim varsa güzelmiş. İzin alma derdi olmaz. 1 senede zaten 14 iş günü iznin var 2 gününü orada kullanırsın olur biter 😊 şimdi önemli soru hangi alanda yapacaksın
En hızlı yetkinliği hangisi veriyorsa. Kağıt üzerinde kalan bana pek bir şey sağlamayacak gibi. şu an imkan varken çalışmak, para biriktirmek lazım :(
Yani senin tercihin hangi bölümde yaparsan. Evet haklısın para biriktirmek şart zaten hayatımızin belli bir kısmı para üzerine kurulduğu için para kazanmak gerekli. İleride paranın çok da değeri kalmayacağı için yapılacakları önceden yapmak lazım