Korkulu belaymış gibi geliyor evet ama bunu başarmak zorundayım. 2022 kpss'ye gireceğim ve bunun için ders çalışmaya başlamalıyım. Ama nereden ve nasıl başlamam gerektiğini bilmiyorum. Başlamak bitirmenin yarısı derlermiş bir başlarsam devamı geleceğini umuyorum ama birtürlü motive olup o kıvama gelemedim önerileriniz var mı siz nasıl hazırlandınız nelerden başladınız?
Kpss çalışmaya nereden başlamalıyım , sınava giren kişiler yardım ve motivasyon tekniklerinizi bekliyorum?
Seneye bende gireceğim açıkçası önce matematikten başladım, zaten biliyordum ve bir soru bankası bitirdim. Problemlerle başım dertte onlara ayrı bir problem kitabı aldım. Final sınavlarım bitsin paragraflara da başlicam ve her gün tarih coğrafya videoları izlicem. Not alacağım falan. Anlatırken bile yoruldum jdhhd halledeceğim inşallah. Sende önce iyi olduğun yerlerden başla bence oraları saglamlastir. Hemen ardından eksik oldugun yerlere yönel bence.
Öncelikle merhabalar, sana sınavı kazanabilmen için önerebileceğim önemli şeyler ;
İlk yapacağın şey; kendine bir hedef ve yol belirlemen. Çünkü kendine bir hedef ve yol belirlemezsen, boşu boşuna çalışırsın. Gitmek ve ulaşmak istediğin yol çok önemli. Sonrasında ise emek vermek ve gerçekten çok çalışmak. Emek verdiğin zaman mutlaka karşılığını alırsın, bunu sakın unutma. Son olarak ta ASLA AMA ASLA PES ETMEMEK ! Unutma ki her zaman yere düşüp, yerden kalkanlar kazanır. Yani vazgeçmeyenler kazanır.
Mutlaka hergün en az yarım saat düzenli bir şekilde kitap okumalısın. Hergün düzenli kitap okuman, sana sınavda baya yardımcı olacaktır.
Biraz da gaza getireyim seni. Will Smith ( Umudunu Kaybetme ) : Kimsenin sana bir şey yapamayacağını söylemesine izin verme, benim bile. Bir hayalin varsa peşini bırakmamalısın. İnsanlar, kendilerinin yapamadıkları şeyleri senin de yapamayacağını söylerler. Bir şeyi istiyorsan peşini bırakma; git ve al. 😎👍
Herşey gönlünce olsun, hayatında başarılar dilerim ve umarım istediğin puanı alırsın. ☺️