İtalyanca ve İspanyolca arasında kalıyorum, hangisinden başlasam bilemiyorum. Aynı anda öğrenmek zor mu olur, böyle bir şey mümkün mü?

Mümkündür ama konsantre olamayabilirsin. Çünkü iki dili kaldıramayabilirsin. Bu dillleri öğrenmen ne işine yarayacak, gerçekten öğrenmeyi istiyor musun vs. koşullar var.
Bu konuda yetenekli ve ilgili olduğumu düşünüyorum, konsantre olma konusunda sorun yaşamam. Öğrenirsem ikisi de işime yarayacak mutlaka
Mümkün tabii de birine focuslanmak lazım Elvira hanım, millet İtalyancaya çok kolay diyor valla başlıcaktım az kalsın ashdasd ama İspanyolca öğren en temizi
Evet, bence de İtalyanca kolay Oğuz bey 😼 İspanyolca diyorum ben de ama bir yanım İtalyanca'yı bırakamıyorum 😩
Bırakamıyor*
Sen böyle İspanyolcayı bitirmeye yakın başlarsın italyancaya ya raad
Cevap
12Cevap
Çok kafa yorar, birini tamamen öğrendikten sonra diğerine geçebilirsin. İspanyolca öğreniyorum demiştin, başa mı sardın?
Evet, ispanyolca öğreniyordum ama sonra italyanca'ya karşı da bir ilgim oluştu ve kararsız kalıyorum.
Bence öğrenilebilir. Ama aynı anda ikisini yüklenme. Yani pazartesi ispanyolca yap salı italyanca. Karışık yaparsan zamanın çöp olur tam anlayamazsın.
Teşekkür ederim
Birşey değil.
Dilin zorluğuna bağlı aslında mesela ingilizce ile başka dil kolayca yürütülebilir ama italyanca ve ispanyolca zor büyük emek ister
Biraz benzerlik olduğu için bana daha kolay geleceğini düşündüm aslında
kolay gelsin o zaman 👌
Teşekkürler 🥳
Zor. Bence bu kadar zorlamak yerine öğrenmek istediğin dili hevesinde varken öğrenmeye başlamak seni daha az yorar.
İkisini de baya seviyorum, seçim yapma konusunda da baya zorluk çekeceğim gibi
Dil konusunda gerçekten yetenekli insanlar var bir arada götürebiliyorlar bu tarz yakın dilleri.
Ben de bu konuda yetenekli olduğumu düşünüyorum :))
Mümkün ama zor olur tahminimce. Kafa karışıklığı olmasındansa ikisi arasında seçim yapıp daha kolay ve rahat bir şekilde öğrenmelisin bence.
İkiside birbirine çok benzeyen diller bi ara bende öğrenmeye başlamıştım ama hevesim kaçtı
Bir yere yetişemeyeceksen teker teker öğrenmen daha sağlıklı bence 💁♂️
Öğrenilir ama tek tek gidip o dile hakim olmak daha iyi
Zor ama imkansız değil bacımsu 🤠
Bakalım knk 🤓
italyanca daha kolay ona yönelirsen iyi olur
Bana İspanyolca daha kolay gelmişti nedense
Tek tek ogrenmek daha sağlıklı olur bence
Öyle zor olur bence. Tek tek daha rahat olur.
B12 eksikliğin yoksa kolay olur.
Hayır Mümkün Değil
Çok zor olur
Zordurr
Denemek lazım
Kafa karışır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?