Arkadaşlar çanakkale 116. jandarma er eğitim alayında hizmet eri diyor orda ne yapılır hizmet eri olunca ve cezaevine falan usta birliğinde gönderlir mi yoksa hep 116. jandarma er eğitim alayında mı kalacak bilgisi olan?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Temizlik bulaşık çöp toplama kısaca angarya ne iş varsa yapacak olan asker
Peki usta birliğinde nerelere gönderilir bu görevdeki askerler jandarmalar normalde cezaevi veya karakola gönderiliyor hizmet erleri nerelere gönderilir
Bu arada askere nişanlım gidecek ve kendisi elektrik ustası
Orası belli olmaz nerede ihtiyaç var ise oraya gönderirler meslegine ihiyac var ise zaten bize gönderin diye yazı yazarlar ama neresi olacağı hiç belli olmaz tamamen şans
Ha anladım muvazzaf özelliği yazılan şey aslında acemide göreceği şey demek ama usta birliğindeki kesin olarak belli değil ihtiyaca göre
Araştırdım da bazıları hizmet erleri hırsız içkici vs insanları hizmet eri yapıyorlarmş yani öyle insanlar mı var özellikle
Evet kısmen öyleleri geri hizmet olur ya da fiziki bir kusuru vardır ama askerlik yapmasına engel değildir onuda geri hizmete verirler koğuşcu yemekhaneci bulaşık mıntıka gibi ama rahat askerlik yapmak istiyorsa ısrarla güneydoğu'ya secsin sonrada gelsin bana teşekkür etsin
Nasıl seçilicek güneydoğuya bilginiz var mı
Ha bu arada nişanlımda hepatit b var beş yıl ilaç kullanıcak iki yıldır kullanmaya başladı onu da geri hizmete alırlar mı çnkü hepatit b biraz kronik hale gelmişti onun ilk evresydi ilaç verdiler hastalğmdan dolayı çok çabuk yoruluyor bu yüzden az yoran yani geri hizmete girer mi
şu an acemi birliğinde değilde askerlik şubesine güneydoğu'ya gitmek istiyorum diye dilekçe verecek hatta sözlü soylese bile oraya not düşüyorlar ama acemi birliğindeyse bunu talep edemez. Eğer ilaç kullaniyorsa onada görev yaptığı alay revirindeki doktor karar verir ama hepatit b cinsel yol ile bulaşan bir hastalık diye biliyorum doktor büyük ihtimal ile geri hizmete gitsin der sizin derdiniz geri hizmetin ne olduğunumu öğrenmek yoksa erkek arkasıniz geri hizmette görev yapmak istemiyormu?
Geri hizmete verilse en azından elektrik ustasıdır lise mezunu orda elektrik işine verilebilir ama bence ehliyeti varsa bile şoför yapmazlar diye düşünüyorum çnkü geri hizmet denilen şey askeriyede göreve çıkılmıyor
Elektrik mühendisi olsa ne fark eder çok çok yapacağı iş ampul degistirmek olur 😁 daha fazlası olmaz ya da kantindeki televizyonu emanet ederler şoför olamaz onun için eğitim alması gerekir oda Bilecik'te ama gittikten sonra şoför olursa bilecige gönderirler geri hizmette o kadar kötü birşey değil oda askerlik sonuçta o ocağa kaç kişi gitmek istiyorda gidemiyor nişanlın sanslilardan
İnşallah geri hizmete düşer muvazzaf özelliği hizmet eri ise ve hepatit b hastalığı raporlu olan ilacı varsa olma ihtimali bence yüksek araba kullanmayı biliyor ama bence ona şoförlük kolay kolay vermezler hasta biri diye geri hizmete gider bence
Nişanlın muayene oldumu olduysa muaynede bende bulaşıcı hastalık var dedimi?
Evet hatta bunun için parça alırsan eğer çürük verilir dedi doktor biz istemedik riski vardı diye zaten askerlik şubesnde söyledi hepatit b hastalğm var taşıyıcıyım dedi onlar da enfeksiyon bölümü doktoruna muayene edilmesini söyledi
Anladım zaten sivil muayneden sonra ordada muayene ediyorlar aslanlar gibi gider gelir ama acemi birliğine her hangi yasaklı bir cihaz sokmaya çalışırsa fena bir dayak yer ben ilk gittigimde komutan üzerinizde yasaklı birşey varsa bana verin askerliginiz bittiğinde teslim alırsınız dedi vermezseniz ben bulursam karışmam dedi ve biri botunun kecenisin altına telefon hattı koymuştu ve onu buldum gözümün önünde çocuğun burnunu kırdı öyle birşey yapacaksa denemesin çok detaylı arıyorlar
Sivil hattı götürmesin mi biz saklayarak soksun içeri dedik ama olmaz mı telefonu asker telefonu hattı da askercell var sivil hattı da ayrı var onda
Tavsiye etmem yakalanırsa arama yapan komutanın insafına bağlı raporda tutabilir şiddette uygulayabilir ya da bulursa sadece alır hiç bir işlem yapmaz ama son söylediğim imkansız gibi mutlaka birşey yapar
Hadi ya o zaman götürmesin mi askercell mi kullansın
Askercell yetmiyormu
Yeter bence de biz akşamları 40 dk kadar konşsak bile şükredecem çok çok o hattı askercellden çıkarırız eğer usta birliğinde rahatsa yeri öyle yaprız. Bence de hiç riske atmamak askercell yeterdir sivil hattı evde bıraksın
Benim dönemimde telefon yasaktı hatta bikeresinde yakalandım askerliğim yanıyordu zor yırttım ama şimdi sistem çok değişmiş askercell ne kadar konuşmama izin veriyor dinleniyormu kaç kişi ekleyebiliyorsun bilmiyorum o ama yeterli olacağını düşünüyorum sonuçta telefon açtığında memleket meselelerini konuşmassiniz herhalde hal hatır sorarsınız şurdan buradan konuşursunuz oda yeter yani he ama bana yetmez diyorsan onu sıkıntiya sokmayacak şekilde halletmeye çalışın ama 6 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçer benim gibi 15 ay yapsa ne yapacaktin ☺️
Haklısınız gerçekten şükretmek lazım askercell yeter hiç riske atmaya gerek yok zaten acemi birliğinde alışma sürecinde olacak bi de benim yüzümden böyle risklere girmesin çok haklısınız gerçekten 😊
Haklıyım çünkü orada Türkiye'nin her yerinden insan var ve yakalanmaman imkansız yani ben 15 ayda yakalanmayani görmedim bir şekilde yakalanıyorsun boş yere askerliğini yakmasina değmez he normalde komutan alır dolabına koyar askerliğin bittiğinde sana geri verir ama kıl bir komutana denk gelirse seni 1 hafta diskoya yollar bırak eline yasaklı birşey almayı emirsiz adım atmaya korkarsın 😀
Evet ya hiç gerek yok riske ya bu şafak sayma nasıl oluyo yol izni iki gün verildi ve son katılma tarihi 17si son gün şafak hangi tarihte sayılacak
Hangi şehirden Çanakkale'ye gidecek?
Diyarbakırdan
4 gün yol vermeleri gerek mesafe çok uzun çünkü demekki oda değismis yol süresi askerden sayılmıyor çünkü şu an asker değil askere girdiği zaman izne gelirse o zaman yol izinleri askerden sayılıyor. Ben Diyarbakır'da bulundum ordan Siirt'te gectim gitmeden önce çok ön yargilarim vardı ama şehire hayran kaldım ofis surlar hatta o surların orda sabah kahvaltsinda ciğer yemistim çok güzeldi ☺️
Evet gerçekten çok güzel burası 😊
Resmi terhis tarihi ne oluyo o zamana kadar askerde mi kalıyor yoksa şafak gelinceye kadar mı askerlik yapacak
Resmi terhis yani askerligin bitti evi geldin ama kağıt üzerinde hala asker görünüyorsun oda yaklaşık 15-20 gün falan sürüyor bunu yapmalarindaki amaç ise askerliginde eksiği falan var ya da askeri mahkemenin devam ediyor ise tekrar işlemlerle uğraşmasin diye seni kayıt altında tutuyor bu süre zarfında askerliginde mahkemen ya da ekisigin varsa hallediliyor
Son olarak çok önemli bişey sorcam nişanlımın babası 20 yıl falan önce askerlik yaptğnda anlatmş askerde Gazino gibi bir yer varmış komutan akşam haftada bir falan sanırım çağırıyormuş gazinoya kız alıyorlarmş komutan da soruyormuş gelmek isteyen var mı diye el kaldıranlar gidiyormş şu an da da öyle bişey var mı
😂😂😂 öyle birşey eskiden de yoktu şimdide yok askeri alanda rütbeli hariç bayan olmaz eskiden böyle askere moral geceleri falan oluyormuş 20-30 sene önce oda senede bir kez babamda anlatmıştı bir kadın gelir 5-6 şarkı söyler gider olay bundan ibaret öyle komutan gazinoya kadın çağıracak üstelik askerlide çağıracak falan böyle birsey olursa o komutanı ihraç ederler askeride en doğuya sürerler o yüzden için rahat olsun öyle birşey olmaz
Olmayacağını nereden biliyorum benim yanımda nöbet tutan arkadaşım buna benzer bir konuda komutana yakalandı başına neler geldi neler ama çok uzun bir konu sözün özü yani imkansız
Askeri gazino ne oluyor ordu evlerinde var sanırım onun bi alakası olur mu yoksa normal erler sadece kantin içerisindeki gazinoya mı girebiliyorlar ordu evindeki askeri gazino denilen tesisle alakası oluyor mu
Ordu evindeki gazinolar subay ve astsubay gazinolari hani askeriye içinde cafe tarzı gibi dusunebilirsin çayını kahveni ictigin yer er gazinosu ise alayın televizyon izlenen bölümü oluyor kantinde aynı yerde çayını kahveni alıp orda televizyon izliyorsun tabi yeni geldiysen en öne oturman yasak arkalarda oturmalisin usta asker olursan en öne geçebilirsin 😁
Hmm anladım askeriye gazinosu orduevinde subaylar falan için yapılmış ama diğer gazino da kantinin içinde o da erlerin ordu evindeki erlere ait bişey değil çoğunlukla kantindeki gazinoyu kullanıyor erler
Evet ordu evi dediğin yerde zaten alayın içinde olan rütbeli lojmanlaridir yani site diyebiliriz rutbelilerin aileleri kalır o sitelerin altıda subay gazinosudur normal asker oraya giremez çünkü girişi çıkışı ayrıdır kendi gazinondaki kantinden sadece alışveriş yapabilirsin diğer kantinlere gitmekte yasaktır yani kendi mintikandan ayrılamazsin ilk zamanlar çok zor geçer ben ilk gittigimin akşamı agladigimi bilirim 15 ay nasıl geçecek diyordum ama zaman geçtikçe eğitim spor nöbet vs derken birde bakmışsın bitmiş
Geri hizmet yani alayda her işi yapan demek
Peki askercell hat götürecek sizce ilk gün akşamı konşma imkanımız olur mu
Olur tabiki
Çok ufak sorum olacak kusura bakmayın lütfen 🙏 sivil hattını da götürecek sizce onu nasıl saklamalı içeriye sokması için bizim aklımıza yara bandının içine koymak geldi ama
İc camasirina yapistirsin ufak oldugu icin her turlu saklar cuzdaninda bile
Eveet iç çamaşırı zaten ceplidir
Her isi yapar