Sayısalcıyım. Genel olarak biyoloji dersi ilgimi çekmekte fakat tıp için yeterli puan alacağımı düşünmüyorum ve bir yıl daha mezuna kalmak istemiyorum. Müzik ve resimde yeteneğim var ama onlardan ülkemizde iyi para kazanacağımı düşünmüyorum. Meslek seçimim nasıl olmalı, lütfen fikir verin...
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Mühendislik yazamasan iyi edersin şu an çok mezun sıkışması var diyetetik ve fizyoterapide de yazma
Peki sizce ne tercih etmeliyim?
Veterinerlik yazabilirsin sağlık bölümlerinde de sıkışma yok şu an
Ben yaralı hayvanları görünce için parçalanıyor. Yaralı insanlara daha rahat bakabiliyorum.
Veterinerler iyi para alıyor devlet maaşları mühendis maaşı şu an 7000 8000 alırlar o yüzden dedim hemşirelik garanti olur özeldede iş bulursun ihtiyaçta hep oluyor
Puanlar o kadar da yüksek değil. Belki tercihlerde yazarım teşekkür ederim :)
Yardımcı olduğuma sevindim valla ben çok pişmanım yazmadığıma inşallah hayırlısı olur senin için
Çok teşekkürler. Geçen yıl normalde yaptığımdan kötü sonuç aldım sınavdan. 280 000. oldum. Umarım bu yıl daha iyi bir netice alırım
Sonuçlar açıklanınca da yaz buraya cevap veririm sana şu an kim ne yapıyor baya hakimim 3 yıl oldu mezun olalı
Unutmazsam ve de iyi bir puan alırsam muhakkak geri dönerim. Kotu puan alırsam muhtemelen bunalıma girerim artık aynı şeyi 2. kez yaşamak istemiyorum kendimi öldüresim geliyor ama yapabilecek cesarete de sahip değilim. Kendimi tam anlamıyla ergen gibi hissediyorum 😅
Kötü de alsan yaz bende kötü almıştım ikinci sınavdan bunalıma girmiştim tercihleri nasıl yaptım hiç bilmiyorum kendi kendime yazdım öyle kimseye söylemeden kötü de olsa üzme kendini kötü puan alıp iyi yerlere gelenlerde oluyor
Yanı ailem (akrabalarım da) benden çok fazla umutlu ve ben de kötü yapınca ister istemez üzülüyorlar ve bu beni de çok fazlasıyla etkiliyor. Zaten üzülünce mideme vuruyor ve 1 ay boyunca sıkıntı yaşıyorum. Umarım pozitif olurum sonuç ne olursa olsun 😔
Kader öyle düşün zaten gideceğin bölüm kaderinde var üzülme hiç kısmet herşey ben mimarlık çok istedim olmadı mesela şimdi hiç cazip gelmiyor arkadaşlarımın bir çoğu diyettik okudu o dönemin en popüler mesleğiydi şimdi atamaları yok okuyan bin pişman öğretmenlik okumadım atanamam diye benim dönemim hep atandı gitti neyin ne olacağı hiç belli olmuyor kader kısmet
Böyle bir motivasyona ihtiyacım vardı çok teşekkür ederim
Rica ederim
ya polis ya da asker. ben ogretmendim askerligi tercih ettim. Şu an jandarma astsubayim kqyet memnunum isimden tabi komsusunun marullarini yiyen tavuk ihbari gelene kadar.
MSÜ sınavına bu yıl girmedim ve de polislik ilgimi çakan bir meslek değil
tavsiye ederim kisa yoldan meslek sahibi oluyosun yuksek maasli. ve ozluk ve sosyal haklarin yuksek
Çok teşekkür ederim fikriniz için ama ben bu yıl MSÜ sınavına girmediğim için polis asker vb gibi meslek seçimleri yapamıyorum :(
ok
Biyomühendislik, genetik mühendisliği tercih edilebilir i
Bütün okullar ücretli :'(
Yazma sakın genetik falan Türkiye burası işsiz kalırsın
@papyon1234 Peki fikir verebilir misiniz lütfen :'(
Bu alanlari tercih edip dil ile birlikte yurtdışı imkanı olabilr ama bunun için çok yol kat etmelisin bence.
Param olsa zaten yurtdışında okurdum... İngilizcem ortalamadan iyi zaten
Biyoloji yi sevmek bunun ile alakalı bölümler tercih edeceğin anlamına gelmez bence biraz daha geniş kapsamlı düşün yapabileceğn bir meslek olmalı sana katkı sağlayacak iş imkanı sunan
Düşünemediğim için fikir istiyorum :( Bana kalsa ressam ya da piyanist olurdum ama bu ülkede özellikle de pandemide hicbir ise yaramayan meslekler bunlar :'(
Biyomühendislik genetik müh laboratuarlar harici çalışamıyorlar laboratuvar sayısı Türkiye de yetersiz cihazların hepsi kur ile alınıyor şu an üniversiteler kimyasal bile alamaz duruma geldi laboratuvar kurmak çok maliyetli o yüzden önümüzde ki yıllarda da laboratuvar sayısı artmayacak ama mezun sayısı artmaya devam ediyor o yüzden bu bölümleri yazmayın
Sende nerede iş yapamayacak şey var onu diyosun hepsinin şartları yurtdışı için uygun emin ol.
@papyon1234 Anlıyorum... Peki ne yönde tercih yapmalıyım sizce?
Şimdi ben sana bu ol bu ol desem yalan yani sen bunu kafanda kuracaksn ama bana kalırsa en mantıklı olanı sağlık sektörü her açıdan hemşirelik, laborant, patoloji uzmanı, vb meslekler
Fikriniz için çok teşekkür ederim :)
Sağlık yazabilirsin en iyi üniversiteler gelmediği sürece mühendislik yazma mimarlık yazma iş sıkıntısı çekiyor şu an onlarda
Rica ederim ne demk :)
@papyon1234 Çok teşekkür ederim fikriniz için :)
Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü var tam ne bilmiyorum ama arkadaşım o bölümü hedefliyordu
Hemşire ol.
Olabilir aslında :/
Ben hemsirelik bitirdim.
Peki memnun musunuz? İş olanakları nasıl?
İşsiz kalma ihtimalin yok. Ben atandım fakat şu an asteğmen olarak askerlik yaptığım için mesleğe başlayamadim. Ama memnunum.
Fikrinizbicin çok teşekkür ederim. Bu yıl puanım yeterse yazmayı düşünüyorum :)
Rica ederim.
Genetik mühendisliği nasıl
Fena gibi durmuyor ama o da hep ücretli...
Biyoloji seven herkes tıpçı olacağını sanıyor
Yazılım üzerine bölümler
Yazılım pek ilgimi çekmiyor ve de bilgisayar konusunda pek iyi olduğum söylenemez :/
İlgimi ceksede cekmesede iş alanı buralarda