DGS nasıl bir sınav sizce ve zorluk seviyesi nedir başarabilme seviyesi yüzde kaçtır?
Haydi yorumaa🏃♀️🏃💨
Haydi yorumaa🏃♀️🏃💨
Adini duydukca icimde garip bir burukluk yaratan sinav. 2004 yilinda girip yuksek bir puanla lisansa gectigim, ancak SINAVDAN ONCE sadece 8 adet tercih hakkinin oldugu, okullarin en fazla 3-4 kisi kontenjan actigi ve puanlarinin birbirine cok yakin oldugu sinavdir. puanini bilmeden koru korune 8 tanecik tercih yapiyosun. sonrasinda bu sartlarin degistigini kontenjanlarin arttirildigini ogrendigimde cok koymustu..
Basarilar..
Hmm hadi yaa üzüldüm sizin adınıza nasip 🌠
Sınavı kolaylık zorluk açısından degerlendirirsek, çok kolay bir sınavdır, sorular oldukça kolaydır. Burada önemli olan yapacağınız tercihlerdir...
Ayrıca, üniversite sınavı karşılaştırırsak, üniversite sınavına göre oldukça basittir...
Hımm işte aradığım cevap👌🏼
Teşekkürler 🙏🏻
Thank you 🙂
🙏🏻
Başarılar tekrardan... Ve tekrardan eklemek istiyorum, hiç korkma gerek yok 🙂
Teşekkür ederim.. İnşallah da tek korktuğum matematikteki problemler kısmı o kadar valla🙄
Ünv sınavındaki problemler yok, rahat ol😄 4 işlemi biliyorsan tamamdır 😄
Yaklaşık 7 yıl önce girmiştim bu sınava ve daha sonra 4 yıllık fakülteyi kazanıp lisans diploması almıştım
Şöyle söylemeliyim ki sınav zor değil, sınavdan sonrası zor. Sınav birazcık hızlı olmayı gerektiriyor, temel bilgilerin varsa hiçbir şekilde sıkıntı yaşamazsın. Bol bol ve hızlı soru çözmeyi öğrenmeni tavsiye ederim.
Cevap
9Cevap
Şunu biliyorum 2 senelik tercih eden herkes girmek istiyor bu yüzden epey zordur çünkü çok kişiyle mücadele ediyorsun. Ders notlarına dikkat edip iyi bir not almalısın. 😅 tercihim üni sinavı olurdu bana sorarsanız.
Güzel cevap olmuş valla 🌠
Aşırı zor olmayan biraz çalışmayla yüksek puanlara ulaşacağın bir sınav fakat tercihlerinde kontenjan 2-3 olduğu için aldığın puanın çok etkisi olmayıp yine açıkta kalacağın bir sınav
Hımm çok gerçekçi bir yorum olmuş teşekkürler 🙏🏻
Aynen öyle malesef ki
Hukuk için sınava girmiştim tek şart bolca kitap okumak ve soru çözmek zaman sıkıntısı oluyor 2 ay aralıksız soru çözerek istediğiniz bölümü kazanabilirsiniz
Hımm kitap türü önemli mi peki tavsiyeniz var mı , bir de kazandınız mı?
Bence diğer sınavlardan daha basit
Hımm girdiniz mi peki hiç
Hayır ama sorularını çözdüm
Anladım
Dgsye mi gireceksin
Evet düşünüyorum
Biraz çalışmayla yaparsın bol şans
Evet inşallah teşekkürler 🙏🏻
Bir yüzdesi yok çalışırsan başarılı olursun
Haklısınız
Bölümün nedir
Mimari Dekoratif Sanatlar
Uluslararası ticaret ve lojistiğe geçiş yapmıştım
Sınav zorluk seviyesi nedir pki yığılmalar çok oluyor mu puan kısmında
Zordu yani ben ama sınırında alıp kazanmıştım yığılmalar oluyor tabi
Tebrik ederm peki mesela diyelim ben 2 sene önlisans okudum snra DGS ile geçiş yaptm +4 sene de onu okumam gerekiyor dimi bazı illerde çünkü 3. siniftan başlatma yoktur malesef ki yani bı tıp okumuş kadar oluyorum 6 sene
Onu önceden araştır bence tercihlerden önce 3. Sınıftan başlatan da vardı
Aynen öyle peki teşekkürler 🙏🏻
kazanmıştım
Hangi bölüm
O ne
Binevi önlisanstan lisansa terfi etmek
Bende çalışıyorum
Hangi bölüme geçiş için çalışıyorsunuz?
Hmm anladım
Adaletsiz
Sınava girmiş biri olarak mı böyle dediniz
Hmm anladm teşekkürler ne diym🙏🏻
hırsız ösym
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
DGS sınavı nedir?
DGS sınavı Türkiye'de Meslek Yüksek Okullarında eğitim gören öğrencilerin Lisans eğitimi (4 Yıllık) geçişi ifade eder. Üniversiteyi lisans eğitimi kazanamayan ya da meslek lisesinden mezun olup kendi mesleki alanda Yüksekokul öğrencilerinin isterlerse 2 yılın sonunda 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabilir. Bu geçişle meslek mensubu ve imza yetkisi kazanabilir.
DGS sınavı önemli mi, zor mu?
DGS önemlidir. Eğer lisans bölümünü kazanamayıp meslek lisesinden mezun iseniz alanla ilgili 2 yıllık meslek yüksekokuluna tercih edebilir. 2 yıl boyunca meslek yüksekokulu okurken DGS sınavı ile lisans bölümüne geçiş yapabilir. Bu alanda meslek yüksekokulunda gördüğünüz dersleri almadan kalan fark dersleri vererek mezun olup alanınızda yetkin olabilirsiniz.
Statü şu şekilde sıralanır;
Bunun dışında yüksek lisans yapabilir. Ayrıca doçent ve profesör olabilirsiniz.
Yani her yönden DGS ultra avantajlı bir sınav.. Teşekkürler bu bilgilendirici yorumunuz için 🙏🏻
buyuk buyuk imza yetkisinden bahsetmissiniz. teknisyen ve teknikerlerin imza yetkisi yok mu yani, anlayamadim?
Aynen onların imza yetkisi olmuyo zaten 2 yıllık okuyan herkesin
insaat sektorundeyim. teknikerlerin gayet de yetkisi var. ayrica kamudaki bir cok teknisyenin de imza yetkisi oluyor. abartmayalim.
Kamuda çalışan biriysen zaten olmalı ki sonuçta devlet yani biz direkt olarak kpss ye girmeden mezun olanlardan bahsediyoruz abartan yok