Deneme çözmek konulara ne kadar hakim olduğumuzu görüp sınavda neler yapabileceğimizi ölçmek için en iyi yöntemdir. Bazı öğrenciler ev ortamında çözdüğü denemelerde dikkatinden kaçtığı için yanlış yaptığı soruları doğru kabul eder ve net hesabını bunun üzerinden yapar. Sizin de böyle yaptığınız oldu mu yoksa dikkatsizlik de olsa yanlış yanlıştır mı dediniz?
Deneme çözerken dikkatsizlikten kaçırdığınız soruları doğru kabul eder misiniz?
Dikkatsizlik de sınav esnasında başa çıkılması gereken en önemli sorunlardan biridir. Bu sorunu yaşarken sonuçlarını göz ardı ederseniz aynılarını gerçek sınavda da yaşarsınız.
Asıl önemli olan oradaki yanlışların üzerine gidip böyle bir dikkatsizliğin neden ya da daha çok hangi sorularda oluştuğunu tespit etmek ve aynı durumu yaşamamak için hereken çözümleri bulabilmektir. Bu bakış açısıyla dikkatsizlik nedeniyle oluşacak yanlışlar azaltılabilir. Başarılar dilerim.
Tabi ki hayır (dı). Eğitim öğretim kurumlarına giriş sınavları maalesef sadece bilginin değil performansın da önemli olduğu sınavlar. O yüzden gerçekten bilgini doğru şekilde ne kadar net ve isabetli yansıtabildiğin son derece önemli.
Bizim bölüm biraz değişik kurul sonu sınavı diye bir şeye çalışıyorum. Bilgisayar parçalarının fiyatları son 4-5 ayda baya yükseldi kolay gelsin ve gemiş olsun :)
Biz vizeye girmiyoruz her dönem 3 tane kurul oluyor. Her kurul ortalama 6-7 hafta sürüyor farklı farklı dersler görüyoruz sonunda 100 soruluk genel bir sınava giriyoruz adı da kurul sonu sınavı ama genelde komite diyorlar.
Bu son kurul sonu sınavı 5 tanesini yaptık kolay değillerdi özellikle bazı hocalar boşluk doldurma soruyor hep süreden gidiyor ama daha final olacak o çok sıkıntılı bütün yıldan 100 soru olacak her şeyi tekrar etmek için 10 gün vermişler.
Evden pek çıkmıyorum çok az arkadaşım var onlar da başka şehirde bir de sevgilim var o da başka şehirde. Bütün gün evde kös kös oturuyorum, kardeşimle anime izler sohbet ederiz başka da yaptığım bir şey yok.