Burdan YKS'ye giricek öğrencilerimize yurttaki ilk günleri için güzel tavsiyeler verebilirsiniz.

Genelde ilk gun erken gelindiği için az kişi olur ya oda arkadaşın vardır ya da tek takılırsın mudürle ya da çalışanlarla kanka olursun odalar genelde 4 kişiliktir hem fiyat hemde kaynaşma bakımından idealdir kyk yurtlarıda bu şekilde olur o hafta odadaki diğer kişilerde gelir. Seneye eve çıkacağınızı sonra yatay geçiş yapıp memleketinize gideceğinizi konusursunuz sonra ne oluyorsa o yatay geçiş bir türlü olmaz yurda alışırsın lakin o oda yıl sonuna kadar 4 kişi olmaz 15 30 kişiyi bulur sizin sevilen biri olmanıza bağlı sonra arkadaşlarından bazıları seninle çok samimidir bu seni sıkabilir kız ya da erkek arkadasları ile isletebilirler. Yurtta koridorda sevgisiyle tartişan biri mutlaka vardır zararsizdir zamanla alışıyorsunuz simdide biraz okulun ilk günleri neler ondan bahsedelim genelde ders programı ve sınıfı bulmakta zorlanırsınız ikinci sınıf biri gelir oda buyük bir ihtimal sizi bekliyordur zaten birinci sinıf oldugunuzu hemen anliyorlar size yardımci olurlar bir iki ust sınıfla arkadaş olmak size ćok yardımcı olur Bazıları sizi hoca ya da ders hakkında olumsuz etkileyebilir onlara pekte takılmayın mesela ben ilk gün profun dersine geç kalmıştım bölümün en çatlak hocasiydı neyse nerden geliyorsunuz dedi arkadaşlarda dısarda geziyorduk kutüphaneden geldimizi söyledim derse aldı tabi ders anlatmazdı kitap okutur kendimiz not çıkarirdık neyse bir gün kitab okumayanları sıniftan atti okuyanlarıda sınıfta koydu banada aya kalk dedi konuyu anlatmamı isteyecek sanmıstım odasina gonderdi o günden sonra 4 yil hocanın derslerini cok severdim kantinde gorürdü bana takilırdı sinıfta takılirdı vs özetle başkalarin kotü dediği hoca senin en sevdin hoca olabilir. Tabi hep ders olmaz ilk yıl ikinci yıl gezi tiyatro vs şeylere katılmayı ihmal etme yeni dil bir müzik aleti calmayı oğrenebilirsin malum sosyal medya şu dönemde baya popüler içerik üretebilirsin.
1-) Kimseye güvenme. Kendine ve cebine güven.
2-) Ortamı iyi gözlemle en az iki hafta gözlem yap.
3-) Yurttan iki tane dost edin ama bunları sırdaş yapma kendine. Zira iki kişinin bildiği sır değildir.
4-) Kendini çok zengin gösterme, hava atma, başarılı olduğunu söyleme yani biraz ketum olabilirsiniz.
5-) İzah ettiğim prosedüre uyarsanız, ikinci yılınızda emin olun çok daha rahat olacaksınız.
Ben çok çabuk alıştım ilk gün yerimi yadırgayıp uyuyamadım ama ondan sonra sıkıntı yaşamadım. Ailemden ayrı akraba evinde bile kalmamış bir insanım herkes yapamaz geri gelir falan diyordu ama öyle olmadı. Başta odada 2 kişiydik aynı sınıftaydık sonra sınıftan başka kızlar da geldi hepsi de uyumlu iyi insanlardı ben memnundum sadece üst kattakiler çok ses yapıyordu başka da hiçbir sorun yaşamadım.
Ben hop diye alıştım vallahi :) Oda arkadaşlarımın ikisi ile o kadar iyi anlaştım ki anlatamam. Çok çok sevdim hala da çok ama çok seviyorum ve yine olsa yine aynı üçlü olarak bi sonsuza kadar yaşarım :D
Ilk askerlik günü gibi✌
Cevap
11Cevap
hic alisamadim 1 sene kaldim ilk gun agladim bile sonra persembe ders cikisi eve geliyodum sali oglen okula geliyodum evim 1.5 saatti okul ile toplam haftada 2 gece kaliyo dum yurtta
Bu arada kardesim yurtlarda her cesit insan var herzaman kendino koru sakın dikkatli ol
Rica ederim kardesim
Universiteler bence acilmicak seneye felan sonra ki sene veya 2. Dönem acilcak daha yaslilarin asilanmasi tam bitmedi Haziran da gençleri asilicaz diyolar cok sacma Haziran dediler Eylul de başlarlar yurt meselesine gelince benim yurda alışmam cok kolaydi arkadaslarim her seyini anlattılar
İlk zamanlar kendimi uzun süredir oradaymışım gibi hissediyordum. Sanki ıssız bir kasabada uzun yıllar yaşıyormuşum gibi. Çok konuşkan biriyimdir daha valizimi açmadan arkadaş bulmuştum ama içimden 1 ay kadar bu duygu gitmedi. Herkes ağlanıyor dedi ama ağlamadım. Yemeğini tek başına yemek zoruna gidebiliyor vs ama her şeye çözüm buluyorsun.
Ağladığım ilk ve tek zaman yurda girişte biber gazımı almalarıydı. Yasak olduğunu bilmiyordum ve keşfettiğim bir şehirde tabii ki yanımda taşıyacaktım. O kontrol ve ses çıkaramama beni yıpratan ilk şey oldu. Sonra duygusuzlaşmaya başlıyorsun zaten
Memleketimle okuduğum şehir arasında 16 saat var bir de. Dönem ortasında ve sonunda evdeyim
Öncelikle tek başınıza olduğunuzu unutmayın ve sadece kendinize güvenin temizliğe dikkat edin kişisel eşyalarınızı etrafta açıkta bırakmayın ilk zamanlar mutlaka zor geçecektir ama zamanla alışıyorsun ve en önemlisi arkadaşlarınızı iyi seçin herkese her şeyinizi anlatmayın personelle aranızı iyi tutun yemekler konusunda da bir süre yabancılık çekilir ama sonra alışıyorsunuz ve yemek ayrımı yapmayın yememezlik yapmayın belli saatler dışında yemek olmaz ve dışarı da çıkamazsınız o zaman da aç kalırsınız
Zor amlar hele kı aıle evınden cıkıp bı suru ren geyıgımıle bırlıkte bır ortam ve odadasın bır donem Zor sabretmıstım yıllar gecmıs hala hatırlarım
ben tamda hopp diye alıştım jfhdj oda arkadaşm ağlıyordu peçete falan uzatıyordum çaktırmadan dalga geçiyordum gayet iyidi
Ortamı gözlemekle. Kim kimdir. Milletin Oturup kalkmasına bakarsın
Kyk yurdu değildi ama ağlamıştım. oyuncagima sarılıp.🤦♀️ama 2. Gün alışmış olaak uyandım nasilsa
İlk gece odamda kimse yoktu yastığa kapanıp ağlamıştım, yatak bana diken gibi gelmişti
Şahsen hemen alıştım. Belki kaldığım yurt iyiydi onunda etkisi olabilir ama hiç sorun yaşamadım.
Gozlerimin şişini alması için dolaba su koymuştum ağlayacağımı bildiğim için
Yurdun yakınında oturan bir fakbadi bulduğum an alıştım
Ben yemek tabilotnu dökmüştum herkes bana bakmisti ilk gün kendimi canım hissettim 🤣🤣uniye aykırı doğmuşum
alışman gereken ilk yer tuvalatlerin nerede oldugudur. orayı ezberle kaybolma. sonrasında da alısman gereken yer odan ve yemekhane
Umarım iyi geçiyordur
Alışılıyor bir şekilde.
Evden kurtuldum diye sevinirken elin kızlarının o*suruk kokusu ile uyanırsın. Evin kıymetini bilin
Kafana göre 3 arkadaş bul hiçbişey yapamassan okeye dönersiniz
İlk gün kimseyle pek konuşmadım onlar yanıma geldi
Hiç gitmedim
Zor geçer
Uniler acilsaydi bu konuda yorum yapabilirdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?