Yazılımcılık mı, diplomatlık mı yoksa akademisyenlik midir?

Benim için maddiyatın bir önemi yok çünkü buradaki mesleklerde gerçekten işinin ehli olan biri ve işini layığıyla yaparak yükselebilen birinin maddiyatı fazla dert edeceğini düşünmüyorum. Bu arada çok iyi bir üniversiteden kastım; koç, boğaziçi , bilkent , galatasaray, odtü gibi üniversitelerdir. Aslında hepsine sıcak bakıyorum sadece yazılımın sayısalda olması nedeniyle biraz soğuk bakıyorum. Akademisyenlik için iyi bir ales ve yds puanı ile tezli yüksek lisans yapmanız şart gibi bir şey oldu günümüz koşullarında, öğretim görevlisi olacak birinden tezli yüksek lisans bekliyorlar. Diplomatlık yolculuğu da aday meslek memurluğu sınavlarına hazırlanarak başlıyor orada da iyi bir dil sınavı sonucu ve iyi bir ortalama bekleniyor ayrıca içerideki mülakatları geçmeniz isteniyor (iki tarafta da torpil olabiliyor) sizce bir amaç uğruna koşsam hangisine koşmak daha iyi olur gelecek için? Benim gönlüm diplomatlığa atıyor.
Yazılım Mühendisliği (Orta halli bir üniversitede)
Uluslararası İlişkilerden Diplomatlığa (Çok iyi bir üniversitede)
Uİ, Sosyoloji veya Tarih Akademisyenliği (Çok iyi bir üniversitede)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
İki tarafta da torpil olabiliyor derken torpilin mevcudiyetinden bahsediyorum yoksa benim torpilim yok arkadaşlar kendime saygım var :)
Yazılımcılık mı, diplomatlık mı yoksa akademisyenlik midir?