Sizce en zor meslek hangisi?
Polis
Doktor
Mühendis
Pilot
Öğretmen
Hakim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Klişe bir ifade olacak ama her mesleğin kendine göre zor tarafları vardır.
En uç durumları göz önüne alırsak :
Polisler, kendi canını hiçe sayıp can kurtarabilir. Bu zaten hayat memat meselesi.
Doktorlar, tabiri caizse ölüyü diriltebilir.
Hakimlik/savcılık, hukuk ile vicdanın arasında sıkışıp kalmaktır.
Pilotluk bu listedeki en zayıf halka bence. Eğitimi kolay, uçuşu güvenli.
Öğretmen ise öğrencinin 2. Anne babasıdır. Onun tüm sorunlarını kendine mal eder. Toplumun tüm yönleriyle gelişmesi için elini vicdanına koyar. Diğer meslek grupları onun tezgahından geçer. Yani manevi sorumluluğu ağırdır.
Görüldüğü üzere, listedeki mesleklerin bazılarının maddi; bazılarının ise manevi sorumluluğu ağır basıyor.
Sonuç olarak zorluk/kolaylık kişiden kişiye göre değişiyor.
İhmalkarlık olarak düşündüm ve hangisi bir şeyi ihmal ederse daha kötü sonuçlar doğabilir diye düşündüğümde Mühendis ve Pilot olarak aklıma geldi ben Pilot dedim çünkü bir ihmal, uçağın düşmesine ve oradaki insanların ölümüne sebep olabilir. Doktor masada bir kişiyle uğraşıyor, pilot onlarca insanla bir anda uğraşıyor. Mühendiste zordur zira yapı ve teknik bir iş. Yetişme ve önem bakımından en zor bence pilotluktur.
Bence klasik bir cevap ama her meslek zor hepsi farklı yerlerde emek istiyor sabır istiyor hiçbir şey kolay elde edilmiyor maalesef
Teşekkürler
Bence hakimlik bende hakim olacağım inşallah o yüzden yani😂
Tebrik ederim. Umarım olursun.
Cevap
26Cevap
Mesleklerin kendilerine göre zorlukları mutlaka var. Ancak insan işini severek yaparsa o zorlukları hissetmez. Bu nedenle en zor meslek bence istemeden yapılan meslektir.
Yani Şöyle Söyleyim Her Mesleğin Kendine Göre Ayrı Zorluğu Var Tabiki Ama Polislik Çok daha zor mesleklerin Başında Geliyor Çünkü Polis Demek Türkiye yi Bizleri Toplumu Koruyan Demek Geceleri Gündüzü Belli Biz insanlar için Çalışıp o kadar soğukta Kalıyorlar Uykusuz geceler geçiriyorlar Polisimizin Kıymetini Değerini Bilelim Polisleri Seviyorum Ama Tayyip Erdoğan Allah onu bildiği gibi yapsın adi pislik herif ülkeyi ne hale getirdi Polisler Bile Yeterli maaş alamıyor maalesef bari onların durumu iyi olsun O kadar Zorluğa göğüs geriyorlar Polis mesleği Olmak Gerçekten Hiç olunmak istenecek meslek Değil İnsan İle uğraşmak Zordur Bir sürü bela pislik sana bulaşıyor küfür ediyor sınırlarını zorluyor Adama cinayet bile işletir insan oğlu ben polis olsam katil olurum kesin
Her mesleğin istisnasız kendine göre zorlukları vardır. Burada zorluk türleri değişir. Kimisinde fiziksel bir zorluk, kimisinde psikolojik bir zorluk kimisinde de her ikisi vardır. Aynı şekilde bu zorlukların boyutları değişkenlik arz eder. Örneğin bir savaş pilotunun karşılaştığı fiziksel zorluk bir hakimin karşılaştığı fiziksel zorluğa göre kat be kat fazladır. Ancak hakimin vicdani muhakemesi ve bununla ilgili yaşadığı zorluk da atıyorum bir mühendis ile kıyaslanamaz. Polisin çalışma şartları ile öğretmeninki çok farklıdır. Doktorun sağlık ile ilglii karşılaştığı risk ile de pilot karşılaştırılmaz. Dolayısıyla her mesleğin zorlukları farklı ve değişkendir. Kimse de ilgili mesleği yapmadan onun zorluğunu bilemez. Ancak ben savaş pilotlarını seçtim ankette. Çünkü nasıl zor şartlarda eğitildiklerini, bir hamlesiyle ülkeyi savaşa sokabileceklerini, havada nasıl zorluklara maruz kaldıklarını ve kullandıkları uçakların birer milli servet olduğunun bilincindeyim.
Bence her yönüyle en zor ve sıkıntılı meslek sağlık alanındakiler. Herkes çok basit olduğunu düşünsene içine girip görmüş biri olarak söylüyorum çok sıkıntılı.
Doktorluk kebap iş deniyor mesela ama adamlar üniversite sınavına giriyor 6 sene onca zor dersleri öğreniyor yine uzman olmak için sınava hazırlanıp birde uzmanlık için senelerce uğraşıyorlar. Ölme eşeğim ölme yani. 36 saat nöbet tutan asistanlar oluyordu gerçekten çok zor bir durum yemekleri araya sıkıştırıyorlar 1001 çeşit insanla uğraşıyorlar.
İnsanları memnun etmek çok zor gerçekten. Kötü doktorlar da var her meslekteki gibi ama insanlar da adamı bazen çıldırtıyor. Ondan sonra polislik gelir yine insanlarla çok uğraştıkları için.
Ama madencilik en zor mesleklerden. Yerin kaç kat altında çalışıyorlar çok zor
Türkiyede bence Polislik ve Doktorluk cünkü bizim kural, düzen, saygi bilmeyen cahil insanlarla ugrasmak zor.
Doktora kalp krzinden ölen hasta icin tüm akrablarin bir araya gelip hastahanede doktordan döverek intikamini almaya calisan tek ülkeyizdir. Maske takip hastahaneye girmesi gerketigi uyarisini yapan doktoru öldürmeye kalakn tek ülkeyizdir.
Her mesleğin kendine göre zorlukları var. Ama doktorların işi daha zor, Sen adamın hayatını kurtarmaya çalışıyorsun adam sana maaşın benim vergimle ödeniyor diyebiliyor. Bir de üzerine dayak yiyebiliyorsun. İlginç bir meslek.
Aile için = Askerlik, Polislik. Düşünsene her an kötü haber beklemek. Çok lanet bir durum.
Kendisi için = Hademesinden doktoruna tüm tıp alanı. Geceni gündüzüne katıyorsun, tanımadığın biri iyileşsin, hayatını kurtarsın diye.
Bence bunun kıyas kabul eden bir tarafı yok. Doktorlar yaptıkları iş nedeniyle hem çok kutsal bir vazife görüyorlar hem de dünyanın en zor mesleğini icra ediyorlar.
Tabiki ögretmrnlik en zor olanı ve en dusük maaş olmasıda ayrı bir sorun.
Selam :)
Her mesleğin kendine göre bir zorluğu vardır tabiki ama bana göre bir insanı yetiştirmek ve o insana bilgi öğretmeye çalışmak en zoru yani öğretmenlik.
en zor meslek sevmediğin meslektir...
yapılışı ne kadar zor olsa bile bi mesleği seviyorsan onu yapmaktan zevk alıyorsan en kolay meslektir senin için
hiçbiri madenci diyorum... saatlerce gün ışığı görmeden çalışıyorlar birde tünel çökme ve grizu patlamaası gibi riskleri var...
Mühendislik en zoru. O kadar zorluk çekip okuyorsun, müthiş bir sayısal yeteneğe sahip oluyorsun ama ne özel sektörde ne de kamuda kıymetini biliyorlar
Sağlık çalışanları dışında diğerleri kebap meslek kadınlar için. Mesela askerlik erkek arkadaşlar için zor. Dağda bayirda çatışmada vs. Inşaat işçiliği de zor
Doktor ile pilot 😄 ikisindede insanin yaşamı onlarin elinde
Her mesleğin ayrı bir zorluğu vardır. Ama en zoru polis, askerdir.
Her mesleğin kendine göre zorlukları var diyor Jende
Garsonluk ve amelelik zordur... Listedekiler devlet malını yiyen kebap meslekler...
Her mesleğin bir zorluğu var elbet. Ama polislerin işleri daha zor.
Öğretmen. Bir çocuğun hayatını çok kolay mahvedebilirsin. İyi yapılmazsa karması büyük bir meslek.
polis cunku her gun kelle koltukta onlar calisiyorlar hayatlari tehlikede her an
Bence doktor. Çünkü 36 saat nöbet var ve insan hayatı onların elinde.
Sevmeden mecburi yaptığın her iş dünyanın en zor işidir
Öğretmenlik tabiki.
Şu andaki genç nesili anlamak velilerin ihtiyaçlarına cevap vermek
dünyanın en zor mesleği madenciliktir
doktorluk ve hakimlik
adaletli hakkıyla yapılan her meslek zordur
En zor meslek aile babası olan paralı askerlik
Asgari ücretle çalışan işçilerdir
hepsinin kendine göre zorluğu vardır ya
Her mesleğin zorluğu var
Abi Şaka mı bu? Buradakilerden. Sadece bir nebze polis zor diğerleri Kebap yapıyor.. Ki polislerin Çoğu da kebap yapıyor... AYRICA şıklara asker koymaman ekstra saçmalık
Asker koyunca daa bu sefer madenci neden yok dersiniz. Her meslek ötekine göre daha zor zaten. Senin seçmen gereken bu şıkların içinden en zor olanı. Yoksa mutlak en zor meslekleri koymaya kalksak şıklara sığmaz.
İşçi
hamal
ASKER lik
Kadın olmak daha zor aslında
Doktorluk
sen daha zor görmemişsin.
Zor meslek
Doktor
Bence öğrenci olmak
Polis doktor öğretmen isçilik
Asker ve doktorlar
Zor meslek yoktur sevilmeden yapılan meslekvardır.
Zor meslek yoktur
Doktorluk bence ya
Doktor
ÖĞRENCİLİK
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?