Moleküler Biyoloji Ve Genetik
Kimya Mühendisliği
Mimarlık
İç Mimarlık
Eczacılık
Kimya Mühendisliği
Mimarlık
İç Mimarlık
Eczacılık
şu an Üni'ye başlamasıysan üni'yi de direkt yurtdışında okuyabilirsin. Bu daha büyük bir avantaj sağlar.
Ayrıca her alanda yurt dışında çalışma imkanı çok rahat bulursun. Yani önemli olan ne okuduğun değil, senin o alanda ne kadar yetkin olduğun. Ancak tıp ile ilgili bir bölümde okursan, yine yurt dışına gidebilirsin ancak geçmen gereken bir sürü sınav oluyor. Hoş Türkiye'de de tus'a girmen gerecek aslında çok fark etmez. Tus'a hazırlanacağına denklik sınavına hazirlanirsin ama yine de tip dışı bir bölümde denklik vs çok uğraşmadan gitmen daha kolay. Yukarda yazdığın bölümler eczacilik hariç çok iyi bölümler. Eczacılık konusunda emin değilim, belki orda denklik sınavına vs tabi oluyorsundur. Ama kesin bilgim yok.
Yurt dışında okuma imkanım yok tıp istediğim bir bölüm değil
Neden yurt dışında okuma imkanım yok dedin ki?
Ailemin maddi durumu yeterli değil dolar euro almış başını gitmiş zaten
iyi derecede yabancı dil. en iyi bölümü bile bitirsen yabancı dilin akıcı değilse iş bulamazsın. Dil konusunu çözdüysen , hizmet sektöründe işler bulabilirsin sağlık alanlarında çalışmak çok zor özellikle Avrupa ülkelerinde. yabancı olduğun için ve okuduğun üniversite türkiyedeyse kesinlikle problemler çıkacaktır.
Kısacası Avrupada hangi ülkede çalışmak istiyorsan o ülkede üniversite okumanı tavsiye ederim hem dilini öğrenirsin , hem ülkeye adapte olursun, hem de üniversite bitince diploma denk değil , ders içerikleri farklı vs gibi can sıkıcı prosedürlere takılmamış olursun.
Keşke öyle olsa ancak yurt dışında okumak içinde belli bir ücret lazım, ben lise öğrencisiyim ileride yapmak istediğim bölüm için arayıştayım şuanlık. İngilizcem B2 seviyede ancak üniversite okurken geliştirebileceğimi düşünüyorum. Anlayacağın Türkiye'de okuyacağım. :(
zorlanacaksın. mezun olunca eksik dersleri o ülkede tamamlaman gerekecek ve bu en az 1-2 yıl ülkesine göre değişebilir bazı ülkelerde lisans 3 yıl avrupada. ama okurken de belli bir ücret lazım olacak ve orada geçinmek için de maddi destek gerekecek. tabi ben iş bulur hem çalışır hem okurum diyorsan iyi şanslar. Ben de türkiyede mezun oldum ve avrupa ülkelerinde kaç tane iş bulsam da birçoğu üniversiteyi türkiyede bitirdiğim için problem çıkardılar.
Anladım sen ne mezunusun peki
Cevap
4Cevap
Elektronik ve haberleşme mühendisiyim. Ukrayna Belarus Rusya ve Türkiye'de yaşadıktan sonra ABD'ye yerleştim. Akreditasyon kolaylığı açısından mühendislik bölümlerini öneriyorum sana. Varsa daha spesifik sorun, yanıtlarım.
Merhaba bana bölümün hakkında bilgi verir misin? Nerede okudun ve mezun olduktan sonra nasıl yurt dışına çıktın? Mühendislik olarak benim aklımda olan Kimya Mühendisliği'nin ABD' de veya avrupa ülkelerinde durumu nedir bildiğin kadarıyla?
Yazılım mühendisliği öneriyorum. Yurtdışında garanti iş bulursun.
Bilgisayar mühendisliği'nin daha çok üniversite seçeneği var yazılıma göre,, bilgisayar okumak daha mı mantıklı olur acaba yazılım mı gene
eczacılık olmaz da diğer alanlar senin yeteneğine bakar
Peki eczacılık hariç sizce hangi bölüm diğerlerinden daha avantajlı
tamamen sana kalmış kendini anlamak mesleğinle uyumun ve kendini geliştirmene bakar
Genetik mühendisliği birçok yerde var eğer istiyorsan o bölümü Ankara İstanbul'da %100 ingilizce ile iyi eğitim şart harranda bile var çok saçma ama var😂
Türkiye'de genetik mühendisliği diye bir bölüm yok moleküler biyoloji ve genetik diye geçiyor. MBG'de hedefimde olan üniversiteler ODTÜ, İTÜ veya YTÜ gibi teknik üniversiteler.
Evet mbg için türkiye akademisyenlik hariç pek bir yol yok
Mbg en iyisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?