Bence Corona döneminde en çok yara alan sistem eğitim, ders okulda görülmeli, zaten hayatımızda yeteri kadar haraketsizleştirilmeye mahkum edildik. Öğrenciler bir amaç için okula gider, şimdi ise evde rahat olduklarından ötürü, hem sosyalleşme bakımından, hem eğitimi gerçekten almış mı alamamışmı bakımından çok geride kaldıralar. ilerde bunun sonuçlarının zararını maalesef ödeyeceklerdir. Dünya da en önemli şey sağlıktan sonra eğitimdir. Corona bittiğinde inşallah bu sistemde devam etmez.
Eğitimin online olması, pandemi döneminde faydalı gibi görünse de aslında zararları da azımsanmayacak kadar fazla olduğunu düşünüyorum. Bunları kısaca sıralayacak olursak Öncelikle teknolojinin bireyleri içi kapanık bir hale soktuğu belli bu sebepten çocuklar iletişim becerilerinde zayıf kalacak, sorumluluk duygusu pek gelisemeyecek, toplum olma bilincini yeteri kadar kazanamayacak. Ayrıca okulda, tam bir ders ortamında bile bazen öğrencilerin dikkati dağılıyor iken, ev ortamında daha fazla dikkat dağınıklığı yaşayacaklar. Bunun dışında uzun süre ekrana bakmakta öğrencilerin ve öğretmenlerin göz sağlığını olumsuz etkilemektedir...
Var tabiki hemde hiç de yararı yok. Saatlerce çocuklar telefonun, tabletin, bilgisayarın başında duruyorlar gözlerine yazık sonra hiçbişey öğrenemiyorlar hiç okul ortamı sağlanamıyor asla hocaların bir iki yalaka öğrencisi olur hep onlara söz verirler diğerleri umrunda değil bile. Sonra yeni 1. Sınıf öğrencileri daha iki harf öğrenemeden dönem hatta yıl bitti bide derse katılıma göre karne verdiler siz durumu olmayan çocuklara ne vereceksiniz acaba🙄bana adaletten bahsetmeyin
Cocuklar icin da eylnceli fak at cocuklarintrnet haslklgi gibi musalt oldu bu intrnet ayileleri bile birbirnden uzklastrdi keske olmsaydida herks eskisi gibi birbinden koprda ayni japonlar gibi birbirmze gitmz mubet etmez birbirmzi zamn ayirmktan bile koprdi bizi eskden da mutyudukk
bence odaklanma sorunu yaşayanlar derslere odaklanamıyorlar iyice çünkü dikkatler ister istemez evdeki ya da telefondaki başka şeylere kaçıyor verimli mi bazı durumlarda ama verimsiz olduğu yönler verimlilerden daha çok
Onlayn derslerin zararı öğretmenin çocukları dövememesi bizim zamanımızda ben az öğretmen dayağı yemedim çok şımarıkdım bende hergün bi vukaat uslandım dayak yiye yiye şimdiki nesilde bence eksikbu
Lise sonum, hiç bir online derse girmedim ve ilk dönem ortalamam 80 ikinci dönem daha tam girilmedi ama 70 lerde falandı oda akljshdklasdas ben bir alfayım akgdösad