Arttırır
Arttırmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ben arttırdığına inanıyorum. Üniversite sınavına çalışırken ben derse başlamadan önce muhakkak yarım saat kitap okurdum. Hem dikkatimi topluyor, hem keyfini çıkarıyorum, hem de kitap okumuş oluyorum. :)
Kesinlikle arttırır... Hatta eskilerin okudukları tommiks, teksas tarzı çizgi romanları okumak bile...
Bu anlamda çok okuduğu için normal insanlardan çok daha hızlı okuyup, anlamayı öğrenmiş bir yakınım matematikten son derece başarısız olduğu halde üniversitede istediği bölüme girebilmişti... Başkalarının 5-6 dakikada okuyup cevap verdiği uzun türkçe metinlerde o çok daha hızlı ve isabetli cevaplar verebiliyordu.
Kitap okumanın en önemli faydalarından biri de beraberinde başarıyı getirmesidir. Çünkü düzenli kitap okuyan birinin, algılama ve anlama kabiliyeti güçlüdür. Bu durum ise hem iş yaşamında hem okulda başarı olarak geri döner. Çok okuyan birisi okuduğunu çok çabuk anlar veya ona anlatılan şeyi hemen kavrayabilir. Dolayısıyla kitap okuma alışkanlığı için başarının anahtarıdır tanımlaması çok rahat yapılabilir.
Hem diksiyon açısından hemde başarı açısından çok katkı sağladığını düşünüyorum ayrıca artık sayısal ders soruları bile paragraf gibi okuduğunu anlama vr kavrama üzerine bence her anlamda çok katkısı var.
Cevap
9Cevap
Arttırır. Okuma hızın artar, okuduğunu anlama hızın artar. Yeni hayatlar yeni dünyalar tanırsın. Hayata bakış açın değişir ufkun genişler. O yüzden etki eder.
Okuduğunu anlayabilme - hızlı okuma - noktalama işaretleri - imla kuralları- geçici hafızayı aktif kullanma- soru cevaplama hızını yükseltme gibi katkıları var
Yani sadece odaklanma için kullanılır. Genellikle hiperaktif çocuklar için kullanılan minik bir uygulamadır. Genel olarak ders başarısını etkilemez ama birşeye odaklanmasında büyük artış olur.
Evet artırır. Yeni nesil sorularda önemli olan yorum yapma, o paragraf'ın anlamını çıkarma. Kitap okuyarak bunlar gelişir
Kitap okumak hayal gücünü geliştirir. Okurken, okuma hızınla birlikte, düşünme ve anlama hızın da artar. Bu nedenle çok faydası var ☺️
kesinlikle artırırı anlama düzeyini geliştirir hızlı anlarsın
Tabiki arttırır. Sadece derslerde değil, hayatındaki herşeye katkı sağlar.
Evet tabiki. Anlama gucunu kuvvetlendirdigi icin dogrudan baglantili
Kitap okumak olayları daha çabuk anlamana ve görülmeyeni görmene yardımcı oluyor.
Kesinlikle artırıyor.. ama dersi derste dinlemek te derste başarıyı olumlu etkiler.
kesinlikle.
anlama ve algılama yetenegını hızlandırıp ortaya cıkarır. konsantrasytonu artırır.
Okuduğumuzu anlamamıza odaklanmamıza yardımcı olur. Böylelikle soruları daha hızlı ve doğru cevaplandırabiliriz
Okuma becerimiz arttığından okuduğunuzu daha iyi anlarsınız ve özellikle paragraf sorularında etkisi belli olur
Evet sınavlarda uzun paragrafları hızlıca okumak için harika bir çözüm
Bence arttırır çünkü anlama yeteneğini geliştirir
okursak anlar farklı çerçeveden bakarız
Hayattaki başarıyı bile artirir
kesinlikle arttırır..
kitap iyidir
Kesinlikle arttırıyor
Evet arttırır.
Tabi arttırır
Evet
Aarttirır
Elbette artırır