Müşterilerimle ilgilenirken olabildiğince dürüst, şeffaf olmaya dikkat ediyorum, kendi yapım da böyledir hani istesem de çıkarcı yaklaşamıyorum ama bazen bu suistimal ediliyor ister istemez ben de ne yapabilirim ki deyip köşeme çekiliyorum, herkes bir olmuyor işte. Böyle bir yaklaşımımın olması bana fayda sağlar mı ileriye dönül olarak? Çünkü e ticarette yeniyim.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Müşterilerle kurulan bağların sağlıklı kurulması ve müşteri ilişkilerinin doğru yönetilmesinde en önemli konu dürüstlük ve şeffaflıktır. Özellikle e-ticaret aracılığıyla yapılan ticari faaliyetlerde yönetimi daha da zor bir alan olan müşteri ilişkileri, üstünde hassasiyetle durulması gereken bir konudur. Hatta profesyonel bir uzmandan destek almak elzemdir.
Yemeyeceğin, giymeyeceğin, kullanmayacağın, kendine yapılmasını istemediğin hiçbir şeyi bir başkasına yapmamak, bu konularda empati yetkinliğini artırmak bir ticaret erbabının zaten uyması gereken kuralları arasındadır. Her toplumun ve kültürün ahlak ve etik kuralları çerçevesinde oluşturacağı bazı politikalar uzun vadede hem işletmenize hem markanıza parayla ölçülemeyen değerler katmaktadır.
Bu yüzden hedef kitlenize ve mevcut müşterilerinize gösterdiğiniz şeffaflık ve dürüstlük zamanla size karlılık olarak dönmektedir. Her zaman savunduğum bir mottom var; "Samimiyetle yapılan tüm paylaşımlar, güven inşa eder" Samimiyetin olmadığı yerde güven olmadığı gibi karlılık da olmayacaktır. Geleneksel yöntemlerle yapılan ticarette eskilerin ne kadar önemsediği bir konuyken güven ve şeffaflık, bugün hangi platformda yapılırsa yapılsın prensip olarak müşterilerine aynı özeni göstermeyi bekliyor.
Bunun dışında bir tutum ve tavır içinde olan, kısa sürede kazancını artıran iş insanları da tabi ki var. Ama tüm kazanç samimiyetsizliğin gün yüzü gibi ortaya çıktığı ana kadar devam etmektedir. Bu yüzden hangi sektörde olursa olsun bir iş insanının o işi yapma amacını iyi bilmesi, o doğrultuda kendisini daha ileriye taşıyacak değerleri işine katarak ve karlılığı zamana yayarak yol alması beraberinde istikrarı da getirecektir. Bunun aksini düşünmek kısa vadede kazandırırken uzun vadede büyük bir hayal kırıklığından başka bir şey olmayacaktır.