Güzel para kazanıyorsunuz diyelim Türkiye'de, ama ondan çok daha fazla kazanacak, özgürlüklerinizin daha fazla olacağı bir ülkeye gider miydiniz? Yoksa memleketimden vazgeçmem işim gücüm yerinde mi derdiniz?
Giderdim
Gitmem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türkiye'de güzel bir mesleğiniz var ama yurt dışından daha iyi bir teklif geldi, kalır mıydınız yoksa gider miydiniz?
1. Para konusu Bir lafım var benim : "Herşey para değildir ama para herşeydir." Bu demek değildir ki para için herşeyi yaparım. Para imkanı iyi olduğu için bu bir artıdır.
2. Özgürlük konusu Ben özgürlüğüme çok düşkün bir insanım haklarımı sonuna kadar kullanmak isteyen birisiyim. O yüzden ne kadar çok özgürlük benim için o kadar rahat olmama ve ufuklara açılmama imkân sağladığı için çok güzel olur.
3. Dil konusu Akademik olarak olmasada konuşma olarak ingilizcem çok iyi. Yurtdışında yasaydım insanlarla kolayca iletişim kurabilirdim.
4. Memleket konusu Yukarıdaki 3 madde ne kadar çekici gelse de insanın kendi memleketindeki rahatlığı başka bir şey veremez. Kendi memleketinde, kendi insanlarınla, kendi kültürünle, kendi dilinle olmak çok daha ayrı bir duygu.
Ya şöyle bir şey var Her ne kadar yabancı ülkelerin imkanları daha çok olmuş olsa da bazen maddiyattan çok maneviyat da düşünmek lazım Oraya gideceksin Yanında kimse olmayacak elbet zamanla oluşurdu bir çevren Ama hiçbir şekilde Buradaki yaşamın gibi olmayacak Ne ailen yanında olacak ne bir şey ve ülkemde güzel bir mesleğin olduktan sonra başka ülkelerde bir iş aramam bana saçma gelir
4 yıldır kendi işimi yapıyorum ve bu sene işlerimi büyütüp şirket kurdum. maddi açıdan hiç bir sorunum yok. malvarlığımız da gayet iyi ancak mutlu hissetmiyorum kendimi. bu ülke yoruyor insanı... çok git gel yaşamama rağmen artık kararımı vermiş durumdayım. bir aksilik olmazsa seneye yurtdışına yerleşiyorum. ve muhtemelen gittiğimde, burada kazandığımdan daha az kazanacağım. ama işte mesele para değil. özgürlük istiyorum, adalet istiyorum, eğer evlenirsem eşim ve çocuklarıma daha güvenli, daha huzurlu bir hayat sunmak istiyorum.
Ne olursa olsun ben buradaki huzurumu başka bir ülkede bulacağımı sanmıyorum. Özgürlük yönünden ya da maddi yönden bana ne kadar getirisi olsa da çok gerekli değilse, mecburiyet söz konusu değilse gitmemeyi tercih ederim. Hayatta her şey para değildir bende, maneviyatın yerini doldurmaz.
Yurtdışı teklifini de degerlendirirdim orada kendimi geliştirir kendime birşey katar ve ülkeme geri gelirdim. Ancak geri geldiğimde mesleğimi yurtdisinda daha keyifle yaptığımı hissedersem bu psikolojime göre degisebilir. Yani ne olursa olsun yurtdışı teklifini geri cevirmezdim her şekilde deneyim kazanır insan.
Gece gece bozdun moralimi. Acip bakiyorum banka hesabimi, kus kadar maas. Keske alttaki soruya gideydim de buna gelmeyeydim. Kocaaaaaaa yazan bir kiz vardi.
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Anketler > Türkiye'de güzel bir mesleğiniz var ama yurt dışından daha iyi bir teklif geldi, kalır mıydınız yoksa gider miydiniz?