Merhaba, Yaptığım araştırmalar neticesinde ara buluculuk ile ilgili bazı bilgileri size aktarmak isterim. Ara buluculuk, aralarında davaya konu olmuş veya olabilecek bir uyuşmazlık olan kişilerin meseleyi bir arabulucu eşliğinde karşılıklı müzakere ederek çözüme kavuşturmalarıdır.
Ara bulucular, iki tarafın birbiriyle olan iletişimini kolaylaştırır. Tarafların kendi çözümlerini kendilerinin bulmalarına yardımcı olur. Bu noktada arabulucunun tarafsız olması önemlidir.
Ülkemizde en az beş yıllık mesleki deneyimi olan hukuk fakültesi mezunları arabuluculuk yapabilir. Adalet Bakanlığı siciline kayıtlı arabulucu olabilmek için Bakanlıkça lisanslanan eğitim kurumlarından eğitim almak ve bu eğitimden sonra Bakanlığın açtığı yazılı ve uygulamalı sınavı geçmek gerekir. Ara bulucu ücreti ise davaya bağlı olarak değişmektedir. Davanın tarafları tarafından ara bulucunun ücreti saat olarak ödenir.
Merhaba, konuyla ilgili olarak ben birtakım araştırmalar yaptım. Lafı uzatmadan sizi direkt olarak bu okuyup araştırdığım kaynaklara yönlendireyim. Umarım işinize yarar. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
En İyi Cevaplar