Merhaba, hukuk okumak istiyorum, daha sonra da uzay hukuku üzerine yüksek lisans yapmayı planlıyorum. Sizce hukuk okumalı mıyım yoksa yol yakınken başka bir bölüme mi gitmeliyim?
yaş biraz ilerlemiş ama yine de şöyle diyelim, bu gibi konularda önceliği ağırlıklı olarak yeteneğe vermek lazım. Örneğin hukuk bölümü eğer sağlam bir matematik istiyorsa ve senin matematiğe karşı ilgin ve becerin varsa neden olmasın. Ama eğer matematikle aran çok kötüyse o zaman o bölüm çok zor olur. Akıntıya karşı kürek çekmek gibi olur. Zaten olayın özü bu. Akıntıya karşı kürek çekmek mi; yoksa akıntı yönünde ilerlemek mi? Bir diğer açıdan bahsedelim. Evet Türkiyede Resim öğretmenliği bölümü çok az memur alıyor. Hatta şu aralar mecliste gereksiz görülen bir bölüm haline geldi ve resim müzik gibi bölümleri acaba kapatsak mı diye tartışılıyor. Ama buna rağmen kişi son derece yetenekliyse ve elini fırçaya attığında mucizeler gerçekleştiriyorsa neden olmasın. Pek ala devletin kadrolu resim öğretmeni olamayabilir. Ama şansını yurt dışında veya resim tabanlı başka mesleklerde de deneyebilir. Kendine şunu sor ağam, ben hukukçuluk (Avukat savcı hakim vs) yapabilir miyim? Yoksa yapamaz mıyım? Buna göre tercihte bulun derim.
Biraz uzattığımın farkındayım ama ben zamanında o hatayı yaptım. Sırf okul okumuş olmak için gidip aşçılık bölümünü seçtim ki hiç yeteneğim yoktu. Eeehh 17 yılda bir şeyler öğrendik öğrenmesine ama cehennem gibi bir 17 yıl oldu. Bu işler öyle milletin sandığı gibi iki tencere yemek yapıp hadi bana eyvallah deyip eve gidip ayda 10 bin tl maaş almayla olmuyor. Günde 18 saat mesai mi olur beee!' Hem de cahil cüvelanın içinde! Oysa bilgisayar bölümü yazsaydım yaşıtlarım ''Öğrendiğim bana yeter bir CD ci dükkanı açarım tamaaam'' derken ben hocamla konuşurdum. Derdim ki ''Hocam bana herkese öğrettiklerinizi öğrettiniz Allah razı olsun. Şimdi bana kimseye öğretmediklerinizi öğretin'' O bilgilerle de yurt dışına gider keyfime bakardım. Aaahh aahhh.
Selam, eğer ilginiz yoksa hem üniversite hayatınızı berbat edersiniz hem de meslek yaşantınız pek iyi olmaz, ama yazdıklarınıza bakınca hangi alanda yüksek lisans yapmak istediğinizi bile belirlediğinizi görüyorum. Neredeyse her şehirde artık hukuk fakültesi açılmaya başladı, e haliyle son yıllarda bir yığılma oldu. Bir an da yığılma olunca da işsizlik oranı yükseldi. Bu sizi korkutmasın, ben içinde adalet duygusuyla yanan bir insanın işsiz kaldığını ne duydum ne de gördüm. Hayalinizde bu bölüm varsa, bu bölümü okuyunca mutlu olacağınızı düşünüyorsanız durmayın, okuyun. Pişman olacağınızı asla düşünmüyorum.
Yani stresi kaldırabiliyorsan beyin olarak kafaya takan biri değilsen oku, ben hukukçuyum hiç memnun değilim, başka alanda çalışmak için eğitimlerimi tamamlamaya çalışıyorum şu an, dediğim gibi stres ile çok başa çıkan biri olman lazım. Bu işler çünki karışık insanlar ile sürekli iç içe olacaksın sorunlu insanlar. Seviyorsan yap ama.
çokça okuyacaksın felsefe bilginin iyi bir düzeyde olması gerekiyor kitap kültürünün yüksek olması ağzın iyi laf yapacak (bu olumsuz değil gerçekten konuşmak bir sanat) vb durumlar gerekiyor. kendini böyle görüyorsan yapabilirsin yoksa seni çok zorlar. ben bu bölümü okuyan birisi olarak söylüyorum. eğer ki sende hepsi var mı diyeceksen hepsi yok ama geliştirmeye çalışıyorum. yardım istersen buradayım :)