İBB nin yaptırdığı Sultangazi Ahmet Arif kütüphanesinin eksikleri nelerdir?

Eksiklikleri tek tek sıralıyorum.

1) Çalışma saatlerinin çok çok düşük olması. Açıldığı gibi kapanıyor. Sanki formalite icabı açılıyor gibi. Öğle 10.00 da açılıyor. Bir kaç saat sonra 15.45 de kapanıyor. Pandemiyi kalkan olarak kullanıp bahane ediyorlar. Çifte personel çalıştırmıyorlar. Herhalde paralarının boşa gideceğini ve eğitimin önemsiz olduğunu düşünüyorlar. 8.30 da açılıp 00.00 da kapanması gereken kütüphane bunun 3 te 1 i kadar bile hizmet vermiyor nerdeyse.

2) Yemek yemek için kafeterya, yemek yeme alanı gibi bir alan yok. Kütüphaneden çıkıp parklardaki banklarda ancak yiyebilirsiniz. Özellilkle kışın buz gibi soğukta kütüphanelerin kullanılmamasına neden olabilecek önemli bir konuyu es geçmişler.

3) 8 katlı kütüphane olmaz. Bunu duyduğum an bir hata olduğunu en baştan anladım. Yanlamasına geniş olmalıydı. Kat olarak değil. Dünyadaki diğer kütüphanelere bakarsanız anlarsınız. Kimse 8 10 kat çıkmaz. Asansör masansör demeyin. Japonyadaki milli halk kütüphanesine bakın. Bir kütüphane en fazla 3 katlı olmalı. Yanlamasına geniş olabilir sorun yok ama kat olarak fazla olması gereksiz.

4) Çok amaçlı salon denilen yer kafeterya olarak kullanılacak olsa bile, ki tam olarak o amaca hizmet eden bir yer olduğunu düşünmüyorum, böyle olsa bile oranın en üst kata konulması bir hatadır. En alt ya da 2. kata konulmalıydı. Kim yemek yemek için ya da çay içmek için 8. kata çıkmak ister ki ah Chp ah. Düşünememişsiniz.

5) Kapasitesi 39 civarı olan bir kütüphane 160 üzeri kapasiteye sahipmiş gibi gösteriliyor. Yemek masaları ( yuvarlak masalar) çalışma masası diye konmuş ve kapasiteye dahil edilmiş. Aldatmaca var.

6) Dışarı bakan masalarda priz yok.

7) İnternet hızı çok düşük.

8) Önerileri dinlemedikleri gibi bunları birer çamur atma olarak görüyorlar. Halbuki bu konularda gelen yapıcı eleştiriler faydalı birer geri bildirimdir. Ve o kütüphaneleri daha iyi yapacak olan alternatiflerdir. Ama malesef dinlemiyorlar halkı.

9) Tuvaletlerin kapısı kilitlenmiyor. Tuvaletler en kalitesiz ürünlerle donatılmış. Her türlü masraftan kaçınılmış. Eğitime destek vermek istemiyorlar. Öğrencileri düşünmüyorlar.

10) Kaliteli yeni nesil, içinde priz olan masa sayısı çok az.

11) Kütüphane doluluk oranlarını gösteren, kütüphanelerin adreslerini, telefon ve genel bilgilerini gösteren bir internet siteleri bile yok.

12) Kapıda güvenlik yok.

13) İçeriye girerken kartlı sistem yok. Mola sistemi yok. Biri çantasını bırakıp gelmese 2 saat sonra gelse kütüphane dolu gözükecek ama içeri verimsiz ve boş duracak.

14) Çay, çorba, sebilden içilen su, süpriz ikramlar gibi bir hizmetleri yok.

Bu saydıklarımın hepsi Fatih kütüphanelerinde var.

Akp yi eğitim konusunda sürekli bombardımana tutan, sert eleştiriler yapan Chp nin bu konuda sınıfta kaldığını görüyorum. Ve ilginç bir şekilde Akp nin bu konuda da önde olduğunu görüyorum. Chp nin tek iyi yönü laikçi olması. Beğendiğim tek yönleri o. Aynı şeyleri kütüphane için de söylemek isterdim. Ama malesef yapamamışlar. Olmamış.
Güncellemeler
+1 yıl
Kütüphane nasıl yapılır görmek mi istiyorsunuz?

Fatih Belediyesi Topkapı kütüphanesini bir gün kullanın. Sabah 7.40 gibi orda olup sıra bekleyin çünkü bu kütüphane daha açılmadan doluyor. Akşam kapanana kadar bütün hizmetlerden faydalanarak gidin kullanın. Sonra da 1 gün sonra Sultangazi Ahmet Arif kütüphanesini kullanın. Aradaki uçurum derecesindeki farkı göreceksiniz. Kendi gözlerinizle görün.
Güncellemeler
+1 yıl
Fatih belediyesi ile İmamoğlu aynı zamanda, aynı seçimlerle seçildiler. Fatih belediyesi 2 yılda 11 tane cillop gibi kütüphane yaptı. İmamoğlu ise bu sürede 5 tane cami yaptı. Ve sadece 1 tane kütüphane yaptı. Akp li belediyeler Gaziosmanpaşada ve Eyüpte de kütüphane yaptılar. Chp li Bakırköy belediyesi ise feminist (erkek karşıtı) afişler asmaktan ve heykel yapmaktan başka bir şey yapmıyor. 2. turda Ekrem imamoğluna oy vermiştim ama pişman oldum. Ekrem İmamoğlu fırsatı değerlendiremedi.
İBB nin yaptırdığı Sultangazi Ahmet Arif kütüphanesinin eksikleri nelerdir?
Cevapla