Merhaba arkadaşlar ben çocuk gelişimi okuyorum meslek lisesindeyim kısacası bizi anaokul öğretmenliğine hazırlıyorlar... ama benim içim hiç rahat değil çocukları seviyorum ama okulda olmak pek hoşuma gitmiyor onun yerine pediyatrist falan olup çocuk doktoru olmak daha mantıklı geldi..
Meslekten çıkan birisi nasıl doktor olur bilmem ama 🤯 çalışıp yaparım diye düşünüyorum.
Meslekten çıkıp çocuk doktoru olma şansım var mı? Yapma açısından demiyorum okuduğum bölüme bakıp kabul ederler mi?
Puanım falan tutarsa olur mu? Lütfen yardım edin bu konular çok karışık benim açımdan çünkü.
Meslekten çıkan birisi nasıl doktor olur bilmem ama 🤯 çalışıp yaparım diye düşünüyorum.
Meslekten çıkıp çocuk doktoru olma şansım var mı? Yapma açısından demiyorum okuduğum bölüme bakıp kabul ederler mi?
Puanım falan tutarsa olur mu? Lütfen yardım edin bu konular çok karışık benim açımdan çünkü.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Okuduğun bölüm ile çocuk doktorluğunun hiçbir alakası yok. Üniversitelerin 6 yıllık eğitim veren tıp fakültelerinden lisans derecesi ile mezun olman gerekir. Sonrasında TUS'a (tıpta uzmanlık sınavı) girerek Pediatri dalında ihtisas yapmaya hak kazammalısın. Kazandıktan sonra 4 yıllık ihtisas seni bekliyor olacak ve sonuç: artık çocuk doktorusun.
Yani üni sınavında puanım tıp bölümünü tutarsa gidebililiyor muyum? Meslekte ve çocuk gelişiminde okuduğum için bu imkansız gibi gelmişti bana çünkü biz eşit ağırlığız tıp ise sayısal alanda o nasıl olucak?
Tıp fakültesini kazanmak için çok çalışman gerekiyor. Şu an sayısal dersler almadığın için ekstra bir çaba harcaman gerekir. Fakat olmaz diye bir şey yok. Verimli ve düzenli çalışırsan kazanabilirsin. Tıp fakültesini kazanıp, bitirdikten sonra bir de istediğin bölüme ulaşabilmek için uzmanlık sınavına girmen gerekiyor. Tabii tıp fakültesine girersen 6 yıl içinde bunların hepsini daha detaylı öğreneceksin.
Hmm anladım üni sınavına girmeden önce istediğimiz bölümleri yazıyor muyuz yoksa sadece istediğimiz üniversiteyi mi? Kusura bakmayın çok soru sordum fazla bı bilgim yok da 😅
Seni yerim, önemli değil. ❤️
Üniversite sınavına girdikten sonra, puanına göre üniversite tercihleri yapacaksın. Senin şu an hayalin çocuk doktoru olduğu için tercihlerinde tıp fakültesini yazacaksın. Ama unutma, tıp fakültesini kazanmak için yüksek bir puan alman gerekiyor. Şimdiden ders çalışmaya başlamalısın. ^^
çok teşekkür ederim gerçekten aklımdaki soruları dindirdin biraz da olsa 🥺❣️
Mutlu olduuum. (づ。◕‿‿◕。) づ
İçin rahat olsun oku