Karadenizli insanların ünlüler ve zenginler dünyasında çoğunlukta olduğunu düşünürsek, onların çeşitli konularda çok başarılı olduklarını düşünebiliriz.
Benim kişisel fikrime göre en önemli üç sebep: - Paraya olan aşırı düşkünlükleri - Girişimciliğe yatkın olmaları - İlgi çekmeyi sevmeleri
Karadenizli insanların iş hayatında başarılı olmalarını neye bağlıyorsunuz?
Bahsettiğiniz gibi hayatımda karşılaşmış olduğum bi çok karadenizli gerçekten azimli. An itibariyle artvinli 33 yaşında mimar bi bayan arkadaşım var ve sürekli olarak daha fazla şeyi başarmanın derdinde. Muhasebecisini bile egale edip, kendi muhasebesini kendisi tutmak için muhasebe kursuna gidiyor. Bi yandan yazarlık peşinde, bi yandan kendi işini kurmaya çalışıyor, bi yandan ikinci üniyi okumaya, aynı zamanda ehliyet almaya çalışıyor.. ve inanır mısınız en son amaçladığı şeyin helikopter almak olduğunu söyledi.. Şaka yaptığını söylediğim de gayet ciddi olduğunu da ekledi.. Şunu da yapacağım, şunu da başarmam gerek diye ardı arkası kesilmeyen hedefleri var. O anlatırken ben yoruluyorum ama o başarmak uğruna asla pes etmiyor. Gün içinde bile o kadar ince planlar yapıyor ki. Bugün ilk işim şu, ikinci bu, üçüncü bu diye gününü belki de 10 a bölüp, hiç bir sekteye uğratmadan planladığı gibi uyguluyor uğraşlarını. Velhasıl sorunun cevabına gelirsek ben oldukça zeki olduklarını ve zekalarını boşa harcamak gibi bir niyetlerinin olmadığını düşünüyorum.
Selam , Aslında hiçbir konuda genellemeye varılması taraftarı değilim. Kesin şöyledir dediğimiz şey bile sonrasında bizleri yanıltabiliyor ancak bu konu içinde karadenizlilerin hepsi başarılıdır başarısız olanları yok saymış oluyoruz. Ya da başarısızlardır dediğimiz de başarılarını yok saymış oluyoruz.
Tabi başarı için giden yolda çaba sarf edildikten ve gerçekten istedikten sonra yapılabilir. Yani bu girişimci ruhta her an bir başkasında olması ihtimali var.
Sektöre atılabilmek adına ne kadar engel teşkil etmese de belki mâli açıdan imkanları da olmayabilir. Ve bu durumdan dolayı girişimci ruhlarını meydana çıkaramıyor olabilirler. Yani kişisel olarak değerlendirmek en iyisi gibi gözüküyor.
Fenomensin diye ne boş yaptın beee.. 19 yaşında, hayatında maksimum 1 yıl maaşlı bir işte çalışmışsındır, ki hiç sanmıyorum çalıştığını. Eğitim kariyer fenomeni yapmışlar. Şaka gibi site.
Tamam üstüne gitmeyin🙄 Aslında haklısınız biraz yalınlıktan uzak olmuş, lafı çok uzatmış bazı yerlerde akıcılık bozulmuş, gereksiz kelimeler kullanılmış ve eklerde de yanlışlık var 🙄
Yorumumu beğenmiş olabilirsiniz olmayabilirsiniz sizin görüşünüz ben sadece beyanda bulundum. Genelleme yapılmamalı dedim. Teddürüm hakkında da kesinlikle yorumlara tabi tutulmasın. Herkesin kendi görüşü ben eşarp takıyorum diye lakaplara tabi tutulmak zorunda değilim. Herkese iyi günler.
Karadeniz insanı dakik ve çalışkan oluyor. Sebebi bu olabilir diye düşünüyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Siyasi kardeşim. Hangi iktidar koltuğa oturursa nereliyse oranın insanı iş bulur yardım alır. Bana aksini kimse söylemesin bende siyasetin içindeyim. Mesut Yılmaz'dan beri böyle. Benim yaşadığım ilçede Gümüşhaneli başkan geldi bütün Gümüşhaneli insanlar borçla kamyon alıp harfiyat taşıdı belediyeye. Sivaslı geldi ibbye sivastan gelip taksi sahibi oldular. Herkes kendi adamına yani. B sınıfı ehliyetli adamı tır şoförü diye getireni biliyorum. Si, ya, si
Ve aslında başarılı oldukları konu iş hayatı değil. Öyle olsaydı ülke dışında da başarılı birer iş insanı olabilirlerdi. Onlar ancak ülkemizdeki ahlak dışı ortamda para kazanabiliyorlar.
Laz aklı diyip gülüyorlar ama Laz insanların aslında aklında bir problem yok ;) Lazlar akıllarıyla boş şeylere kafa yorarak ilerlemezler aslında herşeyi dalgaya vururlar ama gerçek olan sırası geldiğinde oldukça zekidirler ;)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Pratik, hızlı, çözüm üretici, iş bitirici ve çevre olarak hep birbirlerine bağlılar. birbirinin kuyusunu kazmak yerine birbirini kalkindirirlar