ODTÜ'yü boğaziçini itiyü kazananlar nasıl kazanıyor?
Kaçıncı sınıfta başlıyorlar çalısmaya
Kaçıncı sınıfta başlıyorlar çalısmaya
11. sınıfın sonunda başladım ben çalışmaya ve kolayca yetişti doğrusu, odtüdeyim. Olay odaklanmakla ilgili günde 500 soruya falan da ihtiyacın yok.150 - 200 soruyu gerçekten anlayarak çöz yeterli günde. İnan bana kötü bir öğrenciydim. Takdirim yoktu ve 2 dönem belge bile alamadım :) Gerçekçi ol ve sadece ihtiyacın olan şeyleri yap. Sormak istediğin bir şeyler varsa yardımcı olabilirim her konuda elimden geldiğince.
Çok iyi bence :) günde kaç saat ders çalıştın
Saat değil. Soru ;) saat sınırı koyarsan sallanırsın zaman öldürmek için ama soru sınırı koyarsan her şey senin elinde olur. Ne kadar seri olursan o kadar erken kurtulursun ;) ve ygs dediğinin de zaten en büyük sıkıntısı hızdır. Günde 150-200 ortalama dediğim gibi..
Anladım, plan felanda mı yapmadın :)
Kısa süreli yaptım. Uzun planlara hala uyamıyorum. Yatmadan önce yarın şunu bunu yapcam de o kadar :D plan plandır. Hiç plansız olmaz :)
Yaz tatilinde çalıştınmı
yaz tatilinde meşguldüm çok çalışamadım ama dönem içindeki en büyük pişmanlığım odur. Kesinlikle çalış. Hiç olmazsa çalışmaya alışırsın. Dershaneye gidicek misin?
Tabiki :) teşekkür ederim ayrıca
başarına göre dershanede bir sınıfa atanacaksın biliyorsundur, o sınav önemli ona çalış :) yıl boyu o sınıf ve o çevre senin başarını etkiler.
Rica ederim :) sorun olduğu zaman mesaj atabilirsin. Gördükçe cevap veririm :)
Tamam, çok teşekkürler
Puaniniz kaçtı acaba
Peki obp falan ne kadar etki ediyor takdir falan almadığını söyledin , kaç yılında kazanmıştın
Valla benim hedefim de Odtu siyaset bilimi ve kamu yonetimi. oyle abartip 500 -1000 soruya inan gerek yok. kendime inaniyorum kazanam. kazananlardan biliyorum sosyal hayatiyla ders calismayi orantili tutan kisiler. sosyal hayati da bosladin mi yalniz kalrsin. sadece sosyal hayati abartma ve sabirli ol. kendini basarilarindan sonra odullendir. cok calismaya gerek yok duzenli ve devamli calismaya gerek var
tamam, teşekkürler
Birde demeyi unuttum mutlaka iyi arkadaslar sec. bunlari yaparsan duz liseden bile odtuye cikarsin
Arkadaş önemli bencede
11de sınavlara çalıştım sadece. 12de ygsye çalıştım lysye çalışmadım doğru düzgün. ama böyle bir ölçüt yok kendi eksiklerini kapasiteni biliyosundur ona göre bir süre ve stil belirle ama ne çok çalışarak kendini bunalt ne de tamamen sal
Çalışıyorlar :)
Meslek lisesindeydim, okulumuzdan yıllar içinde tek kişi Boğaziçi'ni kazandı o da minibüste bile test çözüyordu. Dersleri de hep başarılıydı, çocuk hazırlıktan itibaren çalışıyordu ÖSS'ye
Cevap
16Cevap
valla ben fen lisesi mezunuyum. bu yıl kazandım. adam gibi çalışmaya 11de başladım. 9 ve 10 boş gibiydi. ondan dolayı ygs puanım düşük geldi. yani meraklıydım sayısal dersleri zevkle çözüyordum. dinlemesi de öyle. çok çalışan biri değildim fakat dershane ve okulda ders kaçırmadım. hepsini takip edin ben m4 11bin sıralama yaptım. konu eksniz olmasın. konuları çok iyi öğrenin.
Temel sağlam Ortaokuldan bırakmıyolar çalışmayı ya da Okunmuş pirinçler onlarda gercekten işe yarıyor.
Onlar da insan, onların da iki gözü iki kulağı var. Çalışıyorlar adam gibi, tabii baştan biraz da beyin olması lazım
Bazılarının Ankara'da dayısı var :D Düzenli çalışarak ve çalışmalarını sağlam bir temele oturtarak kazanıyorlar. Birazda hırs meselesi
Ankarada dayısı? Milletvekili felan mı:D
hadi ya :D bizim öyle bir dayımızda yok. Ama adamlar it gibi çalıssın çalışmayanlar da dayısıyla girsin. Oh mis :)
:)) kim dediyse iyi demiş ama
ben 12' ye kadar ekstar bir şey yapmamıştım konu eksiğim yoktu sadece 12. sınıfta da oturup adam gibi çalıştım çok da zorlanmadım açıkçası
hangi üni?
boğaziçi moleküler biyoloji ve genetik
Okul ve bölüm hakkında ne düşünüyorsun benim de istediğim bölüm o yüzden merak ettim
Lise 1 den beri düzenli çalışarak. Çok sıkı çalışmayı tabi son sene yapıyorlar. Ama lise boyu yatanlar ilk sene genelde iyi bir yer gelmeyince ikinci senesinde olabiliyor. Ama 2 sene çok sıkı çalışmak gerek.
Anladım teşekkürler
Lisen iyi oldu mu kicini atsan bile en iyi yerdesin atatürk anadolu da en kotu 5000. sırada
Çalışıpta kazanıyor sosyal hatını unut yan gelip yatmayla giren yok ^^
köpek gibi ders çalışarak 7/24 çalışarak inek olarak filan böyle bişey yok kardeşim gerçekten isteyerek ve başarıya odaklanarak kazanırsın
Merhaba. Ben ODTÜ bilgisayar mühendisliği istiyorum 11. Sınıf öğrencisiyim 11. Sınıfın başında ygs ye başladım ama tabiki dershanede bize okul dersleri gösteriliyor. Sadece kimya yi tamamen bitirdim. Birkaç tüyo verebilir misin?
Benimde hedef ODTÜ Tarih. Hadi bakalım kazanırsak kazanırız. Ders çalışma ve temelle alakalı birde
Köpek gibi ders çalışarak ve düzenli çalışarak
Asıl mesele kazandıktan sonra başlıyor. :)
Aynen öyle
Oncelikle burada zaman kaybetmiyorlar
Aman abarmayın şu okulları ya
ders çalışıyorlar 7-24
valla bol bol test çöz temelinde varsa kazanırsın
Zeka+++
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar