23 yaşımdayım almanyada elektromanyetik Mühendisliği okudum fizikçi olarak
askere gittiğimde rütbemi ne yapacakları hakkında bilgisi olan var mı?
askere gittiğimde rütbemi ne yapacakları hakkında bilgisi olan var mı?
Dostum öncelikle türkiyede diplomanın kabul edilmesi için denkliğini alman gerekir.
Diyelim ki almadın sen er olarak gidersin.
Ama diyelim ki aldın yedek subay olarak askere alınırsan yine er olarak gidiyorsun.
Subay olarak çok az kişi alınıyor. Ama yurt dışında master yapanlara öncelik tanıyorlar diye biliyorum. bizim taburda bir manyak vardı adam yurtdışında fizik okumuş kafayı yemişti. asteğmen olarak almışlardı adam kafasına göre tören kıyafetiyle falan işe geliyor diye tabur komutanı kendisini defalarca kez tabur önünde rezil etmişti.
Yani o askeriyenin ihtiyacına göre değişiyor.
evet abi türkiyede denklik belgesi aldım tabikide
Cevap
5Cevap
YÖK'ten denklik alırsanız en iyi ihtimalle yedek subay olabilirsiniz. Ancak bu ordunun ihtiyacına bağlı kesin yedek subay olursunuz diye bir şey yok.
Fizikciysen kanka koğus nobetci çavuşu olabilirsin 😁
dalga geçme Kanki hayvan gibi fizik okuduk Başka seyler okuyup subay olanlar varmıs
ben subay olurum 192 boyundayım iri yarı bir şeyim ve askerde kalmayıda düşünüyorum
okudum işte ne yapabilirsin ama askerde kalcaam
Ordunun kuantum mekaniğine ihtiyacı olmadığından kısa dönem olursun benim gibi büyük ihtimalle.
ben askerlik gibi merakım var ama onca sene hayvan gibi elektromanyetik mühendisliği okudum hemde almanyada acaba askerde kalsam subay olarak ne olur
benden büyüksün abi tavsiyesi almak için soruyorum
askerde kalmak için soruyorsan mühendis subay olarak avantajın çok olur, çünkü yurtdışı olayın var ve askeriyenin temel bilim mezunu ihtiyacı vardır diye tahmin ediyorum ama çok bir bilgim yok.
çok istiyorum kalmak bukadar güzelce okudum Mühendisliği fizik dalı hemde Avatandajım olur
ama ben üniformamı severek gitmek istiyorum
Albay yaparlar seni kıçı kırık er olarak gidip 5 ay 10 gün askerlik yapıp 20 günde karantinada kafa izni yapıp ben asker oldum diyeceksin
ne diyorsun sen ya Neden hakaret ediyorsun Arkadaşım daha beni hayatında bile görmedim ilk kez konustuğun insanlarla nasıl konusuyorsun böyle
Ben sana niye hakaret edeyim seninle ne işim olur askerliğine laf ettim benim zamanımda askerlik 15 aydı şimdi ise 5 ay hani nerede bunun 10 ayı
abi ben askerde kalmak istiyorum lakin ben elektromanyetik mühendisliği okudum onca sene ve
almanyada okudum ve subay olarak kalmak çok istiyorum sempatim var
boyum fiziğim hepsi uyuyor boyum 192 iken kilom 79 82 arasında
Askerde soruyorlar kalmak isteyen var mı diye takip et gir sınavlara başarılı olursan kalırsın ama basarız olursan askerliğini uzat 12 aya birdaha gir birdaha ama bir giren birdaha giremiyor diye biliyorum çünkü bizim zamanımızda öyleydi
ne sorarlar ki sınavlarda öyle zor sorular var mı? Beni zorlamaz fakat insan genede korkuyor
Ne soracaklarını bilmiyorum kolayını zorunu onlar bilir genede çalış sen
Önünde secde de etsinler mi
anlamadım Başkan
ne secdesi ne demek istiyorsun
Olursun bi binbaşı falan!
Sanirim subay oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?