Umarım keyfiniz yerindedir, malum sınavların biri geçti gitti, diğerine ise iki ay civarı bir süre kaldı.
Sorumuz gayet açık ve net.
Sence hangisi daha zordur?
Lütfen sorumu beğenmeyi ve yorum yapmayı unutma!
@misgumba umarım başarılı olursunuz. Ama millet hep dökülmüş. Zaten çok az kişi alıyorlar. Askeriyenin de işine gelir bu.
Ya şöyle o sınavın kalitesine göre süre çok az tyt 120 soru 135 dk ve tyt bilgi değil daha çok yorum sınavıdır askeriyeye özel bi durum degil gerçek yks de de böyle olucak zaten 120 soruda 118 doğru 2 yanlış yapan tayfa da bu sınavda süre çok sıkıntı 2. sınavda süre sıkıntısı yok mesela o yüzden bu sınavda öğrenciler dökülüyor
@misgumba valla ben üniversite son sınıfım. Allah bu yola baş koyan arkadaşlara gani gsni sabırlar versin. Zor iş vallaha 😅
35 net Türkçe 11 net fen 14.75 sosyal 5 matematik ile girilir mi anestezi veya paramedik
@misgumba valla 3 ay somra hatta 85 gün sonra 18 yıllık eğiti öğretim hayatım bitiyor. Veteriner hekim olucaz allahın izniyle. Vallahi okumaktan sıkıldım. Allah size de nasip eder kardeşim inşallah.
Çalışkan yazcaktı. @saglamkoc dostum sana da bir sürü bildirim gitti. Hakkını helal et.
Cidden benimde çevremde yetistiren var yetistiremeyende sanırım paunlarini düşürürler gibime geliyor
Yok ya askeriye zaten az öğrenci alıyor yapamayanlar kadar çok iyi yapanlarda var puanları düşürmezler
Yapamayan ve çok iyi yapanlardan bir çoğu askeriyeyi istemiyor kendini demek için giriyor yanlız
Dikkat edersen askeri okullarda okuyan öğrenciler çok zekiler :) kendini denemeye giren çok sen msü ye girdin mi bilmiyorum ama ben giren biri olarak zor bi sınav olduğunu düşünmüyorum çalışanın kesinlikle yapabilecegi bi sınavdı zeki öğrenciler hayli hayli yaptı bu sınavı. Çok abartılıyor gerçek yks de böyle olucak tyt kalitesi süre sıkıntı bu hep böyleydi yapan yine yaptı ve puanlar düşmez
Askeriye zeki öğrenciden ziyade kendi etrafındakileri alıyorlar bu senede aynısı olacak
Bunu nerden çıkardın benim askeriyede okuyan arkadaşlarim var ilk defa senden duyuyorum bunu
@misgumba Ben yok iken güzel muhabbetler olmuş. Ne güzelsiniz. Hepinize başarılar dilerim.
Değerli yorumlarınız ve görüşleriniz için hepinize çok çok teşekkür ederim.
MSÜ olsun veya YKS olsun hiç fark etmez. Aynı şekilde ALES ve KPSS' de aynı şekilde hız ve çeviklik ister. Hızınız ve modunuz düşük sınava girerseniz o yıl ayvayı yersiniz. Hiç olmazsa Türkçe ve Sosyal' de hızlı okuma ve kavrama yapmak zorundasınız. 1DK. 'da bir soru yapabiliyor olmalısınız. Bu anlamda yorumlarınız için çok teşekkürler.
Size de eğitim yaşamınızda başarılar dilerim.
Umarım o 85 günleri aramazsınız gelecekte :)
Pandemiden dolayı sınavı bir geri çektiler bi öne milletin psikolojisi bozuldu bide türev integral gibi önemli fark attıracak konular kalktı üstüne çok basit sordular aşırı yığılma oldu 2019 daki netlerle tıp kazanacak öğrenci bu sene çok gerilere düştü
Limit, Türev ve İntegral ekonomi ve iktisadın ve daha nice alanın en önemli hesaplama araçlarından olmaktadır. Umarım bu sene geçen sene ki gibi olmaz. Açıklayıcı yorumunuz için teşekkür ederim.
Evet çok önemli konular ama kimin umrundaki zaten okulda öğrenilen limit türev integral ne kadar akılda kalıcı orasida tartışılır. Ama sınavda derece öğrencisini öne atacak konular. Rica ederim bu arada 😊
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!YKS'de aslında her seviyeden sorular var. Tahminim 40 soruluk bir test içinde 20 soru zaten herkesin yapabileceği düzeyde. Yani lise mezunu bir kimse bile bu 20 soruyu okuya okuya yapar. Geri kalan 10 soru orta düzey veya üst düzeye yakın. Son 10 soru ise maalesef kazık veya spesifik sorular diyebilirim. 40 soruda 10 özel soruyu elersek ve geri kalan 30 soruda 25 soru yaparsak ortalama 300 puan gelir, bu 300 hedefe taşımaz ama gene de yaraya ilaç olur.
ÖSS / YGS / YKS hiç fark etmez yani Üniversite Sınavı.
Çalışanların yüzünün güldüğü ve çalışmayanların maalesef yüzlerinin solduğu bu sınav umarım bu yıl bütün yüzleri güldürür. Eğitim yaşamınızda başarılar dilerim. Canınızı çok sıkmayın derim.
35 net Türkçe 11 net fen 14.75 sosyal 5 matematik ile girilir mi anestezi veya paramedik
googlda cok guzel siteler var oraya netlerini ve obp ni yazarak yillara gore sirlamalarini ve tercih edebilcegin yerleri gorebilirisn
@usjsjsjssu Değerli Öğrenci Kardeşim, burada anket içinde yorum yapan herkese bu soruyu soracağınıza GOOGLE' dan yardım alsanız sizin için daha güzel ve daha sağlıklı olmaz mı?
YKS kolay mı?
Msü mü zor?
Bu anlamda iki sınavı karşılaştırmaktan ziyade 2021 YKS Tayfa ne yapıyor onu gözlemlemek istediğimden böyle bir soru sordum. Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.
Hocam benim klavye hatası olmuş, bu süt tabirini kullanmam ben. Yks tüm konuları içerir. O yüzden bana göre daha zordur. Daha fazla konu, daha fazla efor. MSÜ sadece yks'nin ilk basamak sınavının konularını kapsıyor o yüzden daha kolay diye düşünüyorum.
ne desem yalan olur hiç onların netlerine bakmadım ama yökatlas tan girip bakabilirsin.. başarılarr
@usjsjsjssu Değerli Öğrenci Kardeşim Merhabalar!
Bu sorunuza cevaben şunu eklemek isterim. Örneğin Türkçe 35 net diyorsunuz ya işte o sınavda 33-32 bandına gerileyebiliyor. Bunun için 35 neti en az 36 -37 yapmanız gerekir yani sürekli ve düzenli çalışmaya devam edin. Eminim ki hayallerinizdeki o bölümü kazanacaksınız. Eğitim yaşamınızda başarılar diliyorum.
MSÜ sınavında sadece bir yeri kazanmak hedeflenirken YKS'de birden fazla üniversite ve farklı amaçlarla sınava giren kişiler bulunuyor. YKS'de daha seçici olunmalıdır, soru zorluk derecesi yükseltilerek rakipler elenmelidir. Buna bağlı olarak hem kişi çokluğundan hem de üniversite çeşitliliğinin fazla olmasından dolayı YKS'nin daha zor olduğunu düşünüyorum.
En İyi Erkek Görüşü