Mesleğinizde iş etiği kazanmak başarılı olmak kadar çok önemlidir. Üstlerinize, patronlarınıza en önemlisi de iş yaptığınız insanlara o güven ve iş ahlakını verebilmek disiplinli ve ahlaklı bir çalışmadan geçer. Kısaca iş etiği dediğimiz bu kazanıma aşağıdakilerden hangisi direkt etkilidir.
İş etiği kavramı günümüzde neredeyse yok. Herkes yalakalık çıkar ve maddiyat peşinde. İş etiğine %100 uyan bir insan kısacası yok gibi bir şey. Kazanılması için öncelikle insanın düşünce yapısının komple sıfırlanması gerekiyor. Öte yandan bireysel etik konusundaki yönelimleri belirgin kişinin iş etiğinde de hareketleri o ölçüde gözlemlenebilir.
Bence şıklardan hepsi de önemli. Tabi ki en başta kişinin kendi kendini bu konuda eğitmesi ve geliştirmesi gerekli. Aile de bir yere kadar müdahale edebiliyor. Ayrıca kişinin günlük hayattaki karakteri nasılsa iş hayatında da benzeri yaşanacaktır. Günlük hayatında saygısız ve kaba bir insanın iş hayatında kibar olması beklenemez.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İş etiği kavramı günümüzde neredeyse yok. Herkes yalakalık çıkar ve maddiyat peşinde. İş etiğine %100 uyan bir insan kısacası yok gibi bir şey. Kazanılması için öncelikle insanın düşünce yapısının komple sıfırlanması gerekiyor. Öte yandan bireysel etik konusundaki yönelimleri belirgin kişinin iş etiğinde de hareketleri o ölçüde gözlemlenebilir.
Çok doğru tespitler katılıyorum size, teşekkürler.
Rica ederim
Bence şıklardan hepsi de önemli. Tabi ki en başta kişinin kendi kendini bu konuda eğitmesi ve geliştirmesi gerekli. Aile de bir yere kadar müdahale edebiliyor.
Ayrıca kişinin günlük hayattaki karakteri nasılsa iş hayatında da benzeri yaşanacaktır. Günlük hayatında saygısız ve kaba bir insanın iş hayatında kibar olması beklenemez.
Çok güzel özetlemişsiniz aynen katılıyorum size, teşekkür ederim.
Rica ederim ne demek
İş etiği önce mesleğine sonra meslektaşının itibarını korumakla olur.
Evet katılıyorum.