Herkese iyi günler diliyorum. Polislik çok güzel bi meslek bence. Bana katılmayanlarda olabilir sonuçta herkesin mesleklere bakış açısı farklıdır. Konuya gireyim. Ben polis olmak istiyorum. Hem de çok. Polislik ile ilgili çok merak ettiğim şeyler var. internetten de baktım araştırdım ama polis birinden ve polis okulunda okuyan birinden bizzat bilgi öğrenmek daha faydalı olur diye düşünüyorum. Misal;
-Polis okulunda kaç yıl eğitim görüyorsunuz? (2 yıl diye biliyorum )-Dersler , eğitimler çok mu zor?
-Polis okulundaki öğrenciler saat kaçta kalkıyor?
-Polis okulundaki ortamlar çok mu ciddi?-Genelde polis okulunda nasıl hitaplar edilir?
-Tatil günleriniz var mı? Varsa kaç gün?-Polislik için " sosyal hayatın 0 " diyorlar doğru mu?
Polislik hakkında her şeyi bilmek istiyorum. Polis olanlar bakabilirmi (Polis okulunda okuyanlar da baksın )?
Dersler çok zor olsaydı şu an dışarıda gördüğun tiplerin çoğu polis olamazdı zaten
Askerlikteki gibi hafta içi saat 6 da kalk verilir 8e kadar kahvalti ve diğer işlemler halledilir sonra da egitim ve derslere katılırsın hafta sonu saat 7 de kalkılır ve 9 da başlanır
İstirahatli günler en sevdiğim yer evet her memur gibi cumartesi ve pazar izinli olduğun yazar ama herhangi bir polise sor bakalım en son ne zaman hafta sonlari gün boyu izinli olabilmis. Gerek teşkilatta ki personel yetersizliği gerekse amirlerin surekli izin kullanması yüzünden hiç bir polis hafta sonunu doya doya izinli geciremez. Gecirse bile her cagirabilirler korkusu ile garnizon bölgesinden ayrilamaslar. (Evet normal şartlarda kolluk kuvvetleri istirahatli günlerinde belli bir sınırı aşmadan garnizonu terk edebilir)
Sosyal hayat mevzusu da bi nevi öyle yukarıda anlattığım olaylar gibi polis 24 saat esasında çalışan bir birim ama 24 saat görevden sonra 24 saatte istirahat hakkına sahip. burada da şöyle bir şey devreye giriyor yine personel eksikliğinden kaynaklı 24 saat nöbetten sonra istirahate çekildiniz diyelim sizi 11 12. Saatinizde arayıp cagirabiliyorlar
Yine de her şeye rağmen polis asker ve jandarma onurlu bir meslektir. Maaşı için yapılacak meslekler değildir insanın içinde olmasi gerekiyor eğer içinde yoksa personel en fazla 3. yilinda istifasını veriyor genelde
PMYO'da 2 yıl eğitim alınır. ders ve eğitim zorluğu kişiden kişiye bünyeden bünyeye değişir ancak belli br zorlayıcılık vardır. Polis okulundaki öğrenciler 6 en geç 6.30da uyanmış olurlar. polis okulundaki ortam çok ciddidir ne de olsa devlete hizmet edecek adamları yetiştiriyorlar elini cebine koyman bile yasak mesela üstlerin görmemeli. kurum amiri ve üstü makam sahiplerine sayın kelimesi ile hitap ederler eğer ailenle aynı ilçedeysen hafta sonu 1 gün onlarda kalabilirsin aksi takdirde belli saatler arası çarşı izni oluyor. polislikte sosyal hayat 0 olmaz ancak nöbetler ve tayin dolayısıyla düzenli bir hayatın olmaz
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Lise mezunuysan pmyo na gidersin 2 yıl eğitim, üni mezunuysan pomem okursun o da değişiyor benim sevgilim polis 4 ay civarı eğitim almıştı. Paem dedikleri de komiserlik komiser yardımcılığı o da 1 yıllık bir eğitim. Sabahları 6da kalkılır 6.45 de sabah içtimasi olur, 8de sabah etutu başlar 40-45 dakika civarı. Ders aralari 15 dakika oluyor. 9da ilk ders başlar, 4 saat sabah eğitimi var sonra öğle arası girer. 3.45 gibi de ders tamamen biter. Genelde yatakhaneler akşam 7ye kadar kapalı oluyor boşlukta gidip yatma şansın olmuyor ama okulun inisiyatifine kalmış bu. Dersler çok ağır değil bence, ezberin iyiyse rahat geçersin. Haftasonu bir gün çarşı izni var, oncesinden cikicam veya cikmiycam diye haber veriyorsun. 6ya kadar vaktin oluyor. Genelde devre diye hitap eder arkadaşların. Sosyal hayat 0 sayılmaz, bulunduğun birime göre degisir. Büroda olursan haftaici standart saatte çalışırsın, onun dışında genelde haftanın bir günü iznin oluyor
polis okulunda saat 8.00 gibi kalkılır ve direk içtima alanına gidilir toplanılırorada komiser içtima qlir herkes sınıf sınıf toplanır ve sınıf mümessili önceden seçildiği için sınıf tam der ve komiser bizi kahvaltıya gönderir sınıf sınıf sırayla gideriz
Merak ettiğin başka konu varsa sorabilirsin ama bunlardan ziyade önce kazanıp yerleşip sağlık aşamasını geçmen gerek. Bunlari hiç bilmesen de olur. Orada öğretiyorlar zaten seve seve :)