Zor diyenler sizce neden zor? Bir de yorum yapsanız keşke :)
KScan'lar sizleri seviyorum.
Keyifle KS'leyin...

Benim tahminim geçen yıl 12. sınıfın ikinci yarısını iptal ettikleri için sorular az ve zor olmuştu. Bu sefer bütün müfredattan sorumlu olduğumuz için sorular belirgin konulardan olacak gibi geliyor cok iç ayrıntıya girmeden. Birde geçen sene okullar bu sene okullar olmadığı için bunuda devlet göz önünde bulundurursa kolay yaparlar. Bunlar sadece tahminin umarım kolay olur ve her öğrenci istediği bölüme hayallerine kavuşur.
Teşekkür ederim.
Ben söyleyeyim size ne çıkar, adamların olayını anladım. TYT için yazıyorum
Türkçe => Uzun paragraflar. Laf ebeliği olacak, paragrafın bütününe baktığınızda hiçbir anlam ifade etmeyecek. Sokağa çıkma yasağı şartları gibi ne demek istediğini anlaması pek kolay olmayacak. Paragraf sorularında önce soru köküne sonra paragrafın son cümlesine bakın, en son hepsini okuyun. Paragraf kaynaklarınızı zor kaynaklardan seçin, mümkün olduğunca çok soru toplamalısınız buradan çünkü çalışması en kolay ders bu ve sonuçta ana dilimiz. 34 net yaptım Türkçede bu şekilde. 10 sorudan az dil bilgisi gelir, yazım yanlışlarından adamı elerler, yapabiliyorsanız her gün sözlüğe göz gezdirin ki doğru yazımlar aklınızda kalsın
Matematik => İlk 10 soru kek, çok hızlı çözülür. Son 10 soru geometri, neredeyse yarısı problem tadında bol yazılı yine. Geometrisine güvenen buradan başlasın. Ortadaki 20 soru sıkıntılı problemlerden oluşur, laf kalabalığı çoktur. Matematiği çok iyi olmayan birisi burada çok vakit kaybedecektir. Buradaki en önemli nokta soruları önce okuyun ve yapıp yapamayacağınıza karar verin. Konuya hakim değilseniz direkt geçin. Yapabildiklerinizi yapın ve yapamadığınıza üzülüp takılmayın, diğer konulara geçin.
Sosyal => Tarihin olayı politika arkadaşlar. Gündemde ne konuşuluyor, son 6 aydır gündemin ağırlıklı konusu ne? Soruyu gündemle alakalı sorarlar, gündemin ideolojisine uygun sorarlar. Ben bu sayede tarihe hiç çalışmadan 4 net yaptım. Gündem osmanlı üstüneyse, osmanlıya dönüş deniyorsa soru osmanlıyı yücelten bir konudan seçilir veya doğru cevap osmanlıyı yüceltendir. Coğrafya el kitabı edinin her gece min yarım saat sindirerek okuyun, teste çok gerek yok (hafızanız kuvvetliyse). Rahat yaparsınız. Din daha genel bilgi sorar, okuduğunu anlama sorar yani çok endişelenmeyin. Felsefede paragrafta yazılanlara kendi yorumunuzu katmayın. Şıklar sizi yönlendirsin o zaman doğru cevabı bulursunuz.
Fen => Kimya 1 soru hesaplama gelir, kalanı sözeldir. Fizikte saçma yorumsal soruları severler ama bu yorumlar için sadece konuyla ilgili formülü kullanmanız lazım yani bir sözel soru varsa o soruda geçen konunun formülünü hatırlamanız ve formülden yürümeniz gerek. Biyolojide popülasyona bayılıyorlar nedense, yine gelir gibime geliyor. Zor konu değildir, terminolojisi vardır. Terimleri öğrenirseniz konu sorun olmaktan çıkar
Daha kolay ya da zor diye nitelendiremeyiz bence. Geçen sene de kolay olmamasına rağmen süre uzun tutulduğu için yığılma oldu. Bu sene (ümit ediyorum ki) öyle bir şey olmayacak, o yüzden yine orta zorlukta dil bilgisi, uzun paragraflar bizi bekliyor Türkçede. Sosyali tahmin edemiyorum açıkçası, bugünkü msü sınavının sosyali geçen senelerden kolaydı, yks de yine aynı şekilde olabilir. Matematik soruları kolay ama uzun paragraf şeklinde yeni nesil sorulardan oluştuğu için doğru okuyan yapıyor. Bugün msü’de matematiği güzel yapmama rağmen, basit şeyleri gözden kaçırdığım için yanlışlarım çıktı mesela. Fen, hemen hemen her sene aynı zorlukta oluyor, ÖSYM’nin gizli silahı fizik, bugünkü sürtünme kuvveti ile ilgili soru gerçekten mükemmeldi, ona benzer şeyler gelebilir.
Bilemiyorum, hakkımızda hayırlısı.
Gerçekler ile dolu, akıcı ve güzel bir yorum yaptınız.
Bundan dolayı size teşekkür ediyorum.
YKS veya diğer sınavlar, hemen hemen hiç fark etmez. Her biri çalışana kolay, çalısmayana zor gelecektir. Zaten kolay olsa, adına "sınav" demezlerdi. Bu anlamda sınavlara iyi hazırlanmalıyız.
MSÜ sınavı ile ilgili olarak deneyimlerinizden bizlere de bahsettiğiniz için teşekkür ederiz.
Sınavlarınızda başarılar dilerim.
Uzun olacağı için ayt görüşümü yoruma yazayım dedim.
Sayısal öğrencisiyim.
Ayt matematikte limit-türev-integral’den fazla zorlamazlar diye düşünüyorum. Fonksiyon/polinom/parabol bir tık zor sorulabilir. Trigonometri soruları son 10 senenin standart zaten. Bilemiyorum, ayt konusunda kafam çok karışık. Fenin çok zor olacağını düşünmüyorum birkaç biyoloji ve fizik sorusu haricinde ama matematiği hiç kestiremiyorum. Dediklerimin tam tersi de olabilir.
Bu yıl kolay mı zor diye bişe yok her sene sistem değişiyor nerdeyse ama kitapların konuların içeriği aynı ve sorularda hep aynı tarz bana göre fen ve matematik konuları daha kestirme sorulardan oluyoşu ama Türkçe paragrafların uzun olması ve Türkçe dilinin yapısı gereği sondan eklemeli dil olması ve birçok kelimenin eş anlamlı olması vs gibi durumların olması türkçedeki soruları anlamamızı zorlaştırıyo kafa karışıklığına ve zaman kaybına neden oluyo bu yüzden zor gözükebilir, tarih soruları tam fiyasko o konuda bişe diyemem coğrafya ise keşke işlemli sorular sorsalar hep saçma sapan ezber soruları soruyolar uzun uzadıya yani konular aynı haliyle sorularda aslında çok benzer ama maalesef hep bi ön yargı var bu sene daha zor şu sene daha kolaydı gibi
Hakikaten çok doğru demişsiniz ne iş yapıyorsunuz merak ettim
Teşekkürler.. öğrenciyim 😬
Bir öğrenciye göre baya donanımlısın canım
Donanım bizim işimiz shskshaj
Cevap
9Cevap
Umuyorum her yıl olduğu zorlukta olur, iki yıl önce ben nasıl abidik gubidik sorularla uğraştıysam bu yıl girenler de uğraşmalı diye düşünüyorum.
Hatta okulların olmaması onlar için birer avantaj, zaten meslek lisesinde okuyorsanız sınavla ilgili hiçbir ders görmeyip sürekli staj yapıyorsunuz ve pestiliniz çıkıyor.
Umarım sadece çalışanlar alır hakkını.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, sağlık çıkışlı olduğumdan ayt dersleri bile göremedim varsa yoksa staj ve sağlık dersleri.
Ataması olduğundan ve ilgimden dolayı bunu seçtim.
Daha önce ösym'nin yaptığı 2 sınav türüne (YKS ve KPSS) girmiş biri olarak söylüyorum. Bir dersten zorlarlar ise diğer derslerden bunu dengeliyorlar. Yani ders ders bir şey söyleyemesem de sınavın orta düzey olacağını söyleyebilirim.
Emin olduğum tek bir konu var o da türkçe paragraflarının yine inanılmaz kalın ve karışık sorulardan olusacağıdır.
msü fen zor geldi bi bana bi de tarih bence kolay yaparlar yks yi de ne gördük ki ne yapsınlar aga son iki sene çöp zaten
Bence bu sene de zor olur. Her sene zorlaştırıyorlar çünkü.
Bana kalırsa tyt türkçe bu sene de zorlayacaklar.
Tyt-Ayt de ise matematik kötü geçer, benim kötü çünkü.
İnşaalaah. Teşekkür ederim
Dilegim o yonde en azindan. Ve bir sekilde girdigim sinavlarin kolay oldugu doneme denk geliyorum umarim yine aynisi olur.
hedef sayısal 280bin ama ümidim sıfır
bence herkes bu sınav için ne kadar emek verdiyse onun karşılığını alıcak seviyede olmalı
Okuyacak okul mu kaldı imam hatip gidin
ne zor ne kolay olur. ama geçen seneki kadar kolay olmaz diye düşünüyorum. aytyi değil de tytyi boraz zorlayabilirler. ayt normal olur.
Bende merak ediyorum ama sanırım o gün gelince görücez
Orta olur diye tahmin ediyorum
Çok zor geçecek bence
Çünkü artk herşey zor bu pandemi sürecinde zatten doğru dürüst çalışmıyoruz bize baya zor gelecek o yüzden dedim.
Merhaba, orta düzey olacağını düşünüyorum
Ben öylesine giricem 😄arkadaşıma destek olmak amacıyla başvuru yaptım matematik kolay olur diye düşünüyorum. Türkçede zorlarlar fen ve tarih de ortalama ilgi alanıma yönelik cevapladim. Sınavların kolay ve orta olduğunu düşünüyorum her alanda 3-5 soru zor soruluyor bu da gerçekten çalışanları belirlemek için. Yani seçici sorular da olmak zorunda. Genel görüşüm çalışan yapar şeklinde 🙂
Matematik öğretmenliği
ortalama olur bence
aynn aynı oranlarda olur katılım bence
Bence orta olur çünkü süreç belli
Çalışırsan kolayy
Bos ve bok soru. Geeeeç.
Okumadım...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?