Değerli KS Üyeleri ve Dostlarım! Her birinize Merhaba! Sosyoloji ve Ekonomi her ikisi de kendi alanında uzmanlık gerektiren iki ayrı bölümdür. Bu Türkçe - Matematik bölümlerinden hangisini daha cazip bulmaktasınız? Lütfen detayları ile yorum yapmayı ve sorumu beğenmeyi unutmayınız!Okumak
Sosyoloji
Ekonomi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sosyoloji mi, ekonomi mi? Sizce hangi TM bölümü daha iyi?
Bu bolumun iyi olmasi durumundan ziyade okuyan kisinin yatkinligi ve ilgi alaniyla alakali bir durum bence. Sahsen ben ekonomiye daha yatkinim ve sosyolojiden daha eglenceli buluyorum. Ama obur turlu iki meslekte gelecektede aktif olacak onemli meslekler.
Bu bir araştırma niteliğinde sorudur. Anket hem KS üyelerine hem de bana faydalı olsun diye paylaşımda bulundum. Tavsiyeleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim. Sosyoloji ve Ekonomi dallarında eğitim alıyorum zaten. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Ben olsaydım ekonomi seçerdim diye düşünüyorum reis hem şirketlerde iş bulma olasılığın az da olsa var ve ekonomik açıdan eğitim görmek ilerde yapılacak yatırımlara da faydalı olur diye düşünüyorum.
Sosyoloji yani toplum bilimi aslında gözlem yeteneği gelişmiş insanlar tarafından tercih edilmelidir. Ekonomi yani iktisat bilimi yatırım, birikim ve kazanç durumları yani kar / zarar tablolarını yorumlama yeteneği olan kişilerin seçebilmesi gerekir. Bu anlamda güzel bir yorumlama da bulundunuz. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Sizce diye başlayan herşey yanıltır önemli olan senin ne isteğin her zaman tabi ki insanların düşünceleri de önemli ama sanki sen çok kararsız kalmışsın gibi sezdim ilk önce sen karar ver ben ne istiyorum diye kendinle yüzleş
Ben bu ankette yer alan her iki bölümde okuyan bir lisans öğrencisiyim SPK 'dan anlarım. Çesitli uzmanlıklarım da var. Ben bu anketi araştırma maksadı sizlere yönelttim, malum YKS ye az kaldı. Yorumunuz için teşekkürler...
Ki boğaziçi zaten yönetici yetistirmeye yonelik bi üniverste ordan mezun olanlar işsiz kalmıyor çoğu yurt dışına gidiyor veya burda şirketlerde yönetici olarak çalışıyorlar
Bankada çalışan bir ekonomist 5500TL ve 6000TL arasında bir maaş alabiliyor iken aynı bankada İK uzmanı bir sosyolog 7000 TL alabiliyor. Acaba bu kıyası neye göre ve hangi kritere dayandırarak yaptınız? Kaynak gösterirseniz güncelleme olarak paylaşabilirim. Yorum için teşekkürler.
Anlıyorum, siz geçmiş tecrübe ve duyumlara göre yorum yaptınız. Herhangi bir kaynağınız veya dayanağınız yok. Burada TÜİK verileri, Bankacılık verileri ve Resmi Gazete verilerine göre bir anket sorusu soruyoruz. Ankette hangisi daha çok çıkacak bu önemli değil, katılımcıların yorumları önemlidir. Değerli yorumlarınız için teşekkürler.