Hem Z kuşağı olsun hem normal vatandaşımız olsun n'olacak bu işsizlik , millet cidden kötü durumda ama neden durumlar iyi gecen seneye göre işsizlik oranında düşme var diyorlar ne var Allah aşkına. Üniversite mezunları desen kpss şart orda da duvar gibi torpil duruyor , sınava gir sonra git asker polis bekçi ol. Neden bu insanlar okuduğu bolumden iş bulamıyor 🤔.
Değerli KS Üyesi Dostum, öncelikle Merhabalar! Umarım sağlığınız yerindedir malum pandemi dönemindeyiz. İşsizlik, ülkemizde aşılmaz bir sorun olarak görülebilir. İş beğenmeyenler, işe gitmeyenler, vasıfsızlar, vasıflılar derken maalesef bahane çok. Şirketler ölücü, devlet istihdamı eskisi gibi çok değil. Hal böyle olunca kendimizi geliştirmek sureti ile bu zorlu aşamadan kolaylıkla geçebiliriz. Bunun için yapılması gerekenler bence şöyledir: - Mesleki yeterlilik için kurslara gitmek. - Süpervizyon / Sertifika Programlarına gitmek. - İkinci veya üçüncü lisans programı eğitimi almak. - Mümkünse Yüksek Lisans ve Doktora yapmak sureti ile alanında uzman kişi olmak. - Piyasa bilgisi ve hakimiyeti adına en az bir kaç yıl şirket bünyesinde çalışmış olmak.(İşsizlik var evet, o halde iş nasıl bulunacak? İşte kötü de olsa şartlara boyun eğmeli sadece bir kaç yıl.) - Yabancıl Dil bilmek.(Mümkünse bir kaç tane.) - Diksiyon/Hitabet/ Retorik Konuşma üslubu edinmek. Daha bir çok madde var. Ben sadece sizlere bir beyaz yakalı da olması gerekenleri saydım. Bir mavi yakalı kimse de bu özellikler olsa kesinlikle yönetici bile olur. Bundan eminim. Yeter ki inanalım ve kendimize güvenelim. Her şeyi başarabiliriz. Yeter ki işsizlikten korkmayalım ve iş arayışlarımıza son vermeyelim. Saygılarımla...
kardeş olması gereken ama bir türlü olmayan şey istihtamdır. Yani bir iş olanağı sağlarsın. Söz gelimi fabrika açarsın ya da bir bölgeyi iş alanına çevirirsin. Hooop yüzbinlerce insana iş olanağı sağlanır. Ki bizim ülkemizde hem potansiyel çok hem de dünyanın bizim üreteceğimiz ürünlere ihtiyacı var. Mesela çin bir sarımsak üretiyor böyle koç taşşşağı gibi kocaman amaaaa ne tadı var ne kokusu. Bizim sarımsak onun yanında süper kalite kalıyor. Gel gelelim çiftçi ilaç gübre parasına yetişemediği için üretemiyor. Tabi bu hem genel hem de uzun vadeli yol. Diğer yol ise biraz hipodroma benzer. Kendini at gibi göreceksin. Kısıtlı iş imkanı var ama bir sürü talip var. Bu yarışı kazanmak mı istiyorsun? En hızlı sen olacaksın. En zeki sen olacaksın. En cesur en atılgan sen olacaksın. Ama bu yolda birinci olmak kolay değildir. Genelde harcanır insan.
İş seçmeyerek işsizlikten kurtulabilirsin. Ben temizlik görevlisi olarak çalışıyorum. İmam hatip mezunuyum. Baktım imam müezzin olamıyorum zorladı, ben de uğraşmadım, bir fabrikaya girdim, alın terimle, torpil falan yok. Temizlik işlerime bakıyorum. Yaşım 24. Ben imam olacam diye diretseydim 6 sene olacak mezun olalı 6 sene çalışmazdım. Olup olmayacağım da belli değil, diyanette de torpil var. Gençlerin yaptığı en büyük hata iş seçmek. Bi süre çalışıp bırakılabilir
Merhaba, İki ya da üç üniversite mezunu insanların bile iş bulamadığı ülkemizde, işsizlik en önemli problemlerden biri haline geldi. İşin kötü tarafı işsizliği azaltmaya yönelik herhangi bir adımın atılmıyor olması.
İşsiz kalmamak için öncelikle kişi kendi üzerine düşenleri yapmalıdır elbette. Geleceğini şekillendirmek isteyen birey eğitimi tamamladıktan sonra kendini geliştirmeye önem vererek iş hayatı için gerekli olan sınavlar varsa bu sınavlardan da geçerek çalışmak istediği alandaki ilanlara başvurmalıdır. Kişi üzerine düşenleri yaptıktan sonra sıra işverendedir.
Ülkemizde işsizlik insanların kendi başlarına üstesinden gelebilecekleri bir sorun değil ne yazık ki. Bu nedenle bu konuda siyasiler başta olmak üzere tüm yetkililerin elini taşın altına koyması ve bu soruna çözüm üretmeleri gerekir.
Maalesef her şeyde olduğu işe alımların büyük bir bölümünde de siyasi bağlantılar kullanılıyor ülkemizde. Bir çok iş bu bağlantılar üzerinden hallediliyor isterseniz siz 3 üniversite bitirin, master yapın. Bu nedenle de insanlar hem daha iyi şartlarda yaşamak hem çok daha iyi kazanmak için yurt dışına göçüyor yani beyin göçüde yaşıyor ülkemiz. Yani sadece üniversite mezunu olmak ya da çok başarılı biri olmak yetmiyor artık ha imkanınız vardır bunu kendi işinizi kurarak aşabilirsiniz ama herkese göre değil.
Bu zamanda kpss ile alın teri ile atanacaksın yoksa özelde işin zor. Özel sektörde ise çok çalışan değil kendini iyi pazarlayan kazanıyor artık hangi açıdan bakarsan.
Kendini çok geliştirmelisin, fazladan dil bilmelisin , Kendi branşın da tecrübeli olmalısın falan fistan.. artık anca böylelerini alıyorlar yani biz ortada çöp gibi kalicaz bu gidişle