. bu tamamen davaya göre değisir ağır ceza 10 yıl üzeri olan davalara bakar. 10 yıl aşağı olanlara asliye ceza bakar. hırsızlık, yaralama, dolandırıcılık gibi. 7 sene ceza alanda var 8 sene ceza alanda var. beraat edende var, hagb alanda var. bir hukukçu olarak yazıyorum bunu, senin sorduğun soruya cevap kimse veremez. hakimde olsa veremez o kadar ki soru niteliği taşımıyor
dosya kapanır ama siciline işlendiği için, o dosya senin üzerinde bir yükümlülük oluşturur. kapanmaz dediğim böyle sanırım öyle sormak istedin. Çünkü ceza aldığında aynı davadan bir daha yargılanmazsın. İstinafa gönderebilirsin ama dosyayı zaman kazanırsın
Anladım teşekkür ederim canınızı sıktım sanırım size sormamın sebebi bir hukukçunun daha sağlıklı yardımcı olabilecağını düşündüm o yüzden vaktinizi aldığım için de özür dilerim iyi günler..
Hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığım için ne yapılır nasıl sorulur inanın hiç bir fikrim yok davadan ben ceza almıyacağım karşı taraf alıcak bir an önce nasıl sonuç alıp kurtulurum diye düşünüyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
ney ne kadar sürer, mahkeme duruşma süresi mi yoksa karar süresi mi. bu tamamen davaya göre değisir
Dava dosyası ne zaman kapanır
. bu tamamen davaya göre değisir
ağır ceza 10 yıl üzeri olan davalara bakar.
10 yıl aşağı olanlara asliye ceza bakar.
hırsızlık, yaralama, dolandırıcılık gibi.
7 sene ceza alanda var 8 sene ceza alanda var. beraat edende var, hagb alanda var.
bir hukukçu olarak yazıyorum bunu, senin sorduğun soruya cevap kimse veremez. hakimde olsa veremez o kadar ki soru niteliği taşımıyor
Alınan ceza 3 4 yıl ceza verilse paraya çevrilir mi çevirilirse ne kadar tutar
suçun niteliğine göre değişir diyorum ya,
terör suçları paraya çevrilmez
cinsel taciz suçları paraya çevrilmez
yaralama paraya çevrilebilir
Ya avukatım 3 4 yıl ceza alınır dedi peki alınan ceza paraya çevrilir mi
senin okuma yazman var mı kardeş?
Anladım teşekkür ederim
Son sorum ceza aldı diyelim dava dosyası kapanmış olur mu
kapanmaz, 2. suçta tekerrür yersin. 5 sene denetimin olur.
4 sene cezada paraya çevrilmez. paraya çevrilmesi için 1 senenin altında olması lazım
dosya kapanır ama siciline işlendiği için, o dosya senin üzerinde bir yükümlülük oluşturur. kapanmaz dediğim böyle sanırım öyle sormak istedin. Çünkü ceza aldığında aynı davadan bir daha yargılanmazsın. İstinafa gönderebilirsin ama dosyayı zaman kazanırsın
Anladım teşekkür ederim canınızı sıktım sanırım size sormamın sebebi bir hukukçunun daha sağlıklı yardımcı olabilecağını düşündüm o yüzden vaktinizi aldığım için de özür dilerim iyi günler..
yok sen kusura bakma biraz sert konuşmuş olabilirim, sorduğun sorudan kaynaklanıyor bu yani bu şekilde sormana karşılık cevap vermek zor
Hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığım için ne yapılır nasıl sorulur inanın hiç bir fikrim yok davadan ben ceza almıyacağım karşı taraf alıcak bir an önce nasıl sonuç alıp kurtulurum diye düşünüyorum