lisede öğrenebildiğim kadar İngilizcem var fakat ben daha fazlasını istiyorum hem seviyorum hem de kendimi geliştirmek istiyorum Duolingo vs indirmiştim önerebileceğiniz neler var
B2 seviyesinde İngilizcemi evde ücretsiz nasıl gelistirebilirim?
Kendi gelişimimden yola çıkarak sana şunu söyleyebilirim, ~ Yabancı kaynaklardan şeyler oku manga mı okuyorsun İngilizce oku oyun mu izliyorsun ingilizce izle. ~Sana önerebileceğim ingilizce telaffuzu güzel olan bir insan var o da Markiplier. Adamın sesi çok iyi ve telaffuzu gerçekten çok iyi. Dile maruz kalmak çok önemli işte bu adamın videolarını dinlerken bir şey anlamasan da bir şekilde bağlı kalıyorsun çünkü direkt adamın sesini duymak istiyorsun. İçerikleri de kalitelidir. ~ ~Benim kendi ilgi alanım olan bazı hastalıkları, zihin bozukluklarını, otizmi olan veya travma sonrası bozukluğu olan insanları, daha birçok şeyi bulabileceğin bir kanal daha önereyim adı SBSK (special books for special kids). Bazı videoları gözüne güzel görünmeyebilir, bazı hastalıklar göze garip geliyor çünkü ama çok fazla izleyebileceğin ve öğrenebileceğin içerik var. ~ Tasty isimli bir ingilizce bir youtube kanalı var, ı draw you cook isimli serilerine bakabilirsin çok eğlenceli. ~İngilizce şarkılar dinle, ingilizce podcastler dinle. ~Eğlenerek öğrenmeye bak çünkü kelimeler ilgini çekmezse onları hafızana kazıyamazsın. ~Bu tavsiye biraz garip olacak ama wattpad okuyabilirsin. Nedenini söyleyeyim, ben ingilizceyi hiçbir yerden anlamazken açar shoujo manga okurdum. Shoujo manga dediğimiz şey salak saçma liseli kız hikayeleri diyebileceğimiz bazıları mantıklı ve eğlenceli bazıları (çoğu) bayat ve klişe olan romantik şeysiler. Shoujo çok geniş bir tür ama çoğu mangaları bunlar üzerine kuruludur. Her neyse, ben bunları iğrene iğrene okurdum çünkü zekası geri olan karakterler içeriyordu ve kesinlikle ingilizceyi zorlamıyordu. Japonca öğrenirken bile bunlarla başladım çünkü kişiler arası etkileşimleri aralarına terim sokuşturmadan açıkça veriyordu. Wattpad kitaplarının da ingilizce olanlarının ingilizcenin sınırlarını zorlamayacağı görüşündeyim, bir bak istersen. ~İlber Ortaylı dil için çok maruz kalın demişti ama şöyle bir şey de önermişti: çocuk incili okuyun. Çocuklar için yapılmış olan incilin anlaşılması kolaymış ve dil açısından çok fazla kelime içeriyormuş tarihi terimler falan. ~Ben boş zaman bulunca Harry Potter'a ingilizce başlayacağım. Çocuklar için yazılmış bir kitap ama dili güzel ve ben çok severim.
Dualingo adlı bir uygulama var. Tamamen ücretsiz ve sohbet edebileceğin bir bölümde var. Yaşını sen 25 yap orada. Birde ingilizce şarkılar dinle. İngilizcen daha çok gelişir. bir de cake uygulaması var ama dualingo daha iyi.
Bende senin gibiyim var ama ücretli o da camply bu ücretsiz uygulamalarda pek bir şey yaramıyo sadece zaman israfı kullandığım için böyle diyorum ne yapacaksın biliyormusun telefonunu ingilizce yapıcaksın sürekli ingilizce filmler ve videolar izlersen çok yol katedersin tabi en iyisi ingilizce bilen biriyle muhabbet etmek