Kendisi onaltı yaşında ne okuması ne yapması gerekir bizim neler yapmamız gerekir?
Türkiye’de mit ajanı olmak istiyor nereye başvurmalıyız kaç yaşında gitmeli
Türkiye’de mit ajanı olmak istiyor nereye başvurmalıyız kaç yaşında gitmeli
Öncelikle ajan değil ona istihbarat uzmanı deniyor. Yapması gereken şeyler;
-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
-Üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır)
-Aşağıda belirtilen yabancı dil gerekliliklerinden en az birini yerine getirmiş olmak:
Sınav sonuçları 2017 yılı ve sonrasına ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinin birinden 70 veya üzeri YDS puanı almış olmak ya da İngilizce için 70 veya üzeri YDS puanına karşılık gelen TOEFL IBT sınav sonucuna sahip olmak (TOEFL IBT’nin YDS puan eşdeğerliği www.osym.gov.tr üzerinden öğrenilebilir)
Sınav sonuçları 2017 yılı ve sonrasına ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dışında kalan ve YDS kapsamında bulunan dillerin birinden 60 veya üzeri YDS puanı almış olmak.
Bu şartları yerine getirdikten sonra Milli İstihbarat Teşkilatının sayfasında kariyer sekmesinden elektronik öz geçmişini gönderecek. Daha sonra onunla sms yolu ile, telefon yolu ile ya da bizzat gelerek irtibata geçeceklerdir. Yaş olarak 35'i geçmemesi şart. Ama bir hatırlatma yapmak isterim, istihbarat ciddi ve tehlikeli bir iştir. Beğenmezsem bırakırım diye bir düşünce olmaz. Bu iş gönüllülük esasıdır, kesin olarak eminse hayatının dönüm noktası olacak bu işte başarılar dilerim.
Asker , polis , bürokrat falan filan bunlardan seçiyorlar sanırım yani zaten devletin içinde olan tipler giriyor , dışardan ayrı başvuru falan sanmıyorum
Kendileri seçiyor yani anladım
Kardeşim kız ve yurt dışındayız asker olması zor diğerleri için Türkiye’ye mi gelmeli
Yaw kızım aklınızı yaşadığınız ülkenin istihbaratına girin Türkiye'ye öyle ajan olun çaktın?
Cevap
5Cevap
Teşkilat dizisini mi izledin naptın, uluslararası ilişkiler, muhtnedislik okusa basvura bilir Mit in sitesine gir bak alimlara
İş ilanlarına baksın ama genelde 3 dil bilen istiyorlar
İsteyen olamıyor, seçilen oluyor.
Neye göre seçiliyor başvurular kaç yaşında oluyor bilgi almak için sordum zaten
Şimdi anladım teşekkür ederim
bende istiyorum da iste o biraz sans
Neye göre şans
Olamaz
Yurt dışında diye mi
Basks bişey sormana gerek yok
Bir yerde olabilir diye okudum niye yalan söylüyorsunuz
Ona inan o zaman
sen değil onlar seni seçer