Hadi olmaz diyinde biraz gaza geleyim bol motivasyonlu bir soru olsun
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
akademik kariyer x bir konuyu arastirmak.. gelistirmek ve teorize ederek tumdengelimlerle pratige bulma islemidir.. yaşla alakali konu degilidr sadece lisans ve Turkiye de olan master seviyesini gecirip akademik temeli almak onemli daha sonra akademik calismalara basladigi doktorayla devam ettirmektir.. ogrenmeninde yaşı olmaz.. insan son nefesinde bile ölümü öğrenir dunyada... akademik calismaninda hic yasi olmaz.. dunyada bicok nobel odulu almis akademisyenler 60 yasindan fazladir.. tabi akademik calisma yapacaginiz sosyal veya pozitif bilimler degistirebilir mesala 60 yasindan sonra ben 6 inci nesil turbofan motor gelistiricem demek komik olur o yasta askeri usse gidip jet motorun yaninda calisamaz insan :D
10 Yorumla
- +1 yıl
Yeter ki masanın başına otur :) yaşı maşı yok bu işlerin sen kendine güveniyorsan başarabilirsin
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
19Cevap
- +1 yıl
Yoktur. İnsanın gözü alıyorsa her yaşta yapılır.
10 Yorumla Gaza gel diye değil, yoktur. Hukuk ve mühendislik olmak üzere 2 üniversite birden okuyorum ben. Bunlar da bitsin başka bölüm de okuyacağım. Yemişim yaşını.
10 Yorumlahayatımız boyunca yeni şeyler öğreniyoruz öğrenmenin yaşı olmaz. Kalemlerden pembeler sarılarda gözüm kaldı kullanırken dikkat et 🤓yardır gitsin.
10 Yorumla- +1 yıl
Yüksek lisansa geçiş sınavlarını yorar. Kendini attıktan sorası rahat 👍🏼
10 Yorumla - +1 yıl
35 ten sonra biraz daha zor ya ama insanın kendisine bağlı
10 Yorumla Yoktur.. 60 lı yaşlarda üni okuyup mezun olanı bile gördüm..
10 Yorumla- +1 yıl
Olmaz tabi vaktin var ise ivinden geliyor isteğin var ise istersen 50 Yasina gel
10 Yorumla - +1 yıl
Hayır tabii ki yok. Hayal kurmanın yaşı yoksa bu hayalleri gerceklestirmenin de tadı yoktur.
10 Yorumla Hayır yaşı yok tabi ki. Nefes aldığımız sürece öğrenmeye çalışmak gerekir.
10 YorumlaZaten profesörler bile belli bir yaşa gelince olurlar demekki yok yaşı
10 Yorumla- +1 yıl
Vardir kim yok derse yalan söyler 30undan sonra saz calinmaz
10 Yorumla - +1 yıl
Akedemik kariyer için yaş önemli tecrübe ancak öyle kazaniliyor
10 Yorumla - +1 yıl
Akademik yaş sınırları var :D üzgünüm...
10 Yorumla Bence var 30 u geçmicen
10 YorumlaHayır yaşınolmaz ben doktora yapcam daha
10 Yorumlayok ama geç kalmak dezavantaj olabilir
10 Yorumla- +1 yıl
Argör de 35 sonrası zor
10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 2,7b cevap paylaştı. Hayır asla yaşı yoktur.
10 Yorumla- +1 yıl
Sana güveniyorum 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Keşke bende kendime güvensem 😂
- +1 yıl
Sen de bana güven 😂
- +1 yıl
Üzgünüm ama 20den sonra zor
10 Yorumla - +1 yıl
bence yoktur
10 Yorumla - +1 yıl
Tabii ki hayır. :)
10 Yorumla - +1 yıl
yaşı yok
10 Yorumla - +1 yıl
Yoktur.
10 Yorumla - +1 yıl
Yoktur
10 Yorumla - +1 yıl
Okumanın yaşı olmaz
10 Yorumla - +1 yıl
Ne çLışıyon
11 Yorumla- +1 yıl
Mk mali soru soruyoruz demi
Yaşı yok ama bir yastan sonra faydasını goremezsin
10 Yorumla- +1 yıl
Yoktur
10 Yorumla 30’u geçme, sonra zor oluyor
00 Yorumla- +1 yıl
Yoktur
10 Yorumla Yoktur
10 Yorumla- +1 yıl
Bence var
10 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar,
Akademik kariyer yani araştırma, öğrenme ve öğretmeyi profesyonel bir meslek olarak yapmanın bir yaşı yoktur. Tam tersine yaş aldıkça bilgileriniz ve tecrübeleriniz de ona göre artar ve daha verimli olursunuz.
Bilim, onun peşine samimiyetle düşenlerin payıdır.
Ancak bu soruyu Türkiye’de Akademik Kariyer yapmak olarak soruyorsanız bilmeniz gereken Türkiye’de zaten Akademik Kariyer kavramının olmadığıdır.
Bunun sebepleri şunlardır;
Bu diplomaların dünyada ne kadar değerli ve geçerli olduğu da zaten bellidir. Araştırma konusunda da benzer şekilde çoğunluğu kopyala yapıştır veya kitaplardan alıntı metinler akademik yayın sayılmıştır.
Kariyer konusunda sizden istenen her sene belli miktar yayını şeklen ortaya koymanızdır. İçerik önemli değildir. Profesör olduktan sonra artık o da istenmez.
Akademik kariyer için öncelikle üniversite kadrolarına girebilmeniz lazımdır. Bunun içinde ilk şart bilgi sahibi olmanız veya sınav kazanmanız değil etkili torpillere sahip olmanızdır.
Ne kadar bilgili olursanız olun eğer sağlam torpil ve referanslarınız yoksa mülakat süreçlerinde işiniz çok zordur.
Kısacası akademik kariyer için önce akademya gereklidir.
Ülkemiz sınırları içinde şu anda “akademya” yoktur. Bu konuda ciddiyseniz planlarınızı yurt dışı odaklı yapmanızı tavsiye ederim.
Ancak akademik kariyerden kastınız sabit maaşlı ve güvenceli bir kadroysa o zaman ilk yapmanız gereken referans ve torpil sorunu üzerinde çalışmanızdır. Eğer sağlam torpilleriniz varsa vasat tezler ve naylon mülakat süreçleriyle torpilinizin gücü ölçüsünde ülkemizdeki bir “yüksek lisede” öğretmen kadrosuna girebilirsiniz.
Başarılar dileklerimle.
Sevgiler.
Degerli gorusunuz icin cok tesekkur ederim