Benim meslegim ogretmenlik KPSS calisiyorum teyzemin kizi ingiltere'de mimar. Mimar kizlar hakkinda ne dusunuyorsunuz? sizce ogretmenlik mi daha guzel bir meslek yoksa mimarlık mi?
Ben de öğretmenlik yapıyorum. Maddi anlamda bir çizgi var mesela onu aşamiyorsun. Mimarlik da maddi manevi her anlamda yükselebilirsin. Hem de kendimizi kandırmayalım mimarlığın adı var. Lise de bana bir hocamız bir yere yemek davetine gittiklerini orada olan doktora hürmet, ilgi vs. gösterilip kendisine gösterilmedigini onun için daha fazlasını hedeflememiz gerektiğini anlatmışti. Ne yazik ki düzen böyle.. Statün neyse değerin öyle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Boşta kalan mimar görmedim hiç ama kasiyerlik yapan bir sürü atanamayan öğretmen var
yani?
Yani mimarlık okuyan kızlar daha bir cazip geliyor
anladim
Öğretmenlik çok güzel bence yakışır yapabilen insana
yani ogretmenlik daha mi iyi
Bence evet ben fen bilgisi öğretmenliği okuyorum şahsen seviyorum güzel bence
ne düşünmemizi istersin?
fikrinizi merak ediyorum sadece
mimarlık kulağa artistik geliyor ama iş bulabilecek misin onu da düşün
ben mimar degilim
eski sevgilim mimar’dı. iş sorunu var o mesleğin
Bence Mimarlık daha güzel
neden peki?
Mimar olduklarını
tamam
Hiçbirşey
Mimarlık tabiki de
neden?
Öğretmenlik o kadar cazip bir meslek değil bence
tamam ama neden?
Ben de öğretmenlik yapıyorum. Maddi anlamda bir çizgi var mesela onu aşamiyorsun. Mimarlik da maddi manevi her anlamda yükselebilirsin. Hem de kendimizi kandırmayalım mimarlığın adı var. Lise de bana bir hocamız bir yere yemek davetine gittiklerini orada olan doktora hürmet, ilgi vs. gösterilip kendisine gösterilmedigini onun için daha fazlasını hedeflememiz gerektiğini anlatmışti. Ne yazik ki düzen böyle.. Statün neyse değerin öyle
yani mimarlar iyi ogretmenlik kotu mu
Sen gerçekten eğitim fakültesi bitirdiğine emin misin, yazdığımı anlamamişsin da onun için sordum
bence ogretmenlik daha prestijli bir meslek
Peki sen öyle diyorsan öyle olsun