Üniversitede ilk yılım olacak sizce özel yurt mu devlet yurdu mu nedenleriyle yazarsanız sevinirim. Tecrübeli arkadaşların cevap vermesi daha iyi olur. Teşekkürler.
Cevabın nedir?
Gittiğin yer önemli. Kimi devlet yurtlarında bir odada 123123123 kişi kalıyor. Banyosu, tuvaleti vs ortak. Bir odada bilmem kaç tane ranza, herkes aynı odada yatıyor.
Özelde öyle bir sıkıntı yok, aldığın odaya göre yatağın belli, odanda ki arkadaş sayın belli. Banyon özel, tuvaletin özel, hergün kırk çeşit yemeğin var, spor salonların var. Otel gibi bir bakıma.36 Yorumla
Soran+1 yılaynen en taktığım konu banyo tuvaletin umumi olmaması
Soran+1 yıldeğiştirme derken özelde mi?
Soran+1 yılo iyiymiş
En İyi Cevaplar
Yaşayacağın yere göre değişir. Bazı illerde kyk yeni yurt yapıyor, bazı illerde eski yurtları modernize ediyor. Mesela ben devlet yurdunda kalıyorum. Krallar gibi yaşıyorum. 2 kişilik oda, tuvalet banyo içinde, temizliği hergün yapılıyor. Ama özel yurtlara vericeğine devlette kal, dışarda sosyal hayatın daha iyi olsun. Nede olsa ucuz.
12 Yorumla
Soran+1 yıl2 kişilik ilk kez duyuyorum. Benim gideceğim şehirde yarı özel 4 kişilik devlet 6 kişilikmiş bir de banyo tuvalet umumiymiş bu yüzden tedirgin oldum ben de
Özel olunca standart farkı olmuyor tatlım. Hatta devlet yurdunda daha iyi doyabilirsin.. Sadece odandaki kişi sayısı az olabilir. Ama sadece yatak parası değil özelde yemek çamaşır vs parası da vereceksin sadece yurt taksidiyle bitmiyor yani. Eve çık daha iyi
06 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum bana onlar ücretsiz dendi ama bir duyum tabi. İşte ben tuvalet ve banyonun umumi olmasını istemiyorum o sorun
Soran+1 yılben de ev istiyorum ama ilk yıl olduğu için bu yıl düşünmüyorum evi
Soran+1 yılanladım da tek kalamam galiba :) teşekkürler
+1 yılözel yurt canım devlet yurtlarnda 6 kişilik odalar bıle var temızlık acısından ıyı degıl. ben otel gibi bir yurtta kalıyorum malıyetı yuksek oluyor ama rahat edıyosun
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen benim de düşündüğüm konular bu. maliyet düşündürüyo işte. Teşekkürler
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
21Cevap
+1 yılAdı üstünde özel sözcüğü her zaman devlet sözcüğünün geçtiği yerlerde onu ezer,1. olur... Devlette işler hep ağır, sıradan, derme çatma, uyduruk olur. Mesela özel okul devlet okulu, özel öğretmen özel olmayan öğretmen, özel hayat, özel yurt, özel insan, özel özel özel...
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınız
+1 yılparan varsa özel yurt yoksa zaten mecbursun özelde karışan az olur imkanları da iyi olan bir yer bulursan rahat edersin
116 Yorumla
Soran+1 yılderdim karışan felan değil açıkçası tek derdim temizlik ve kişi sayısı
- +1 yıl
para durumun nasıl
Soran+1 yılçok iyi değil çok da kötü değil orta
- +1 yıl
özeller ortalama 500 civarı para alır karşılayabilir misin tabi diğer masraflarında olacak yol parası giyim kuşam okulda yemek
Soran+1 yılkarşılanır ama ben yine de aileme çok masraf olsun istemiyorum ama devlette yapamayıp yarı dönemde özel bir yer aramak da sıkıntı olur felan diye tedirginim
- +1 yıl
yarı özel yurtlar da var fiyatıda uygun 150-200 arası onlarda kalite olarak kyk özel arası
Soran+1 yılevet başvurdum zaten ayrıca ona başvurulmuyodu bu yıl yani devlet yurdu diye başvuruyosun şansına ne gelirse. Bİ de yurt sonuçlarını beklersen yer kalmayabilir ya da iyi yerler seçilebilir diyolar bilmiyorum o yüzden
- +1 yıl
yarı özel olanlara dışardan da kayıt olunuyo nereyi kazandın bildiğim bir yerse daha detaylı yanıt verebilirim
Soran+1 yıldenizli ama yarı özeller de kyk ya bağlı olduğu için aynı başvuru diye biliyorum çünkü bizim başvuruda yarı özel diye bir seçenek yoktu
- +1 yıl
tabi kyk ya bağlı ama eğer çıkmazsa gidip açıktanda kayıt oluyosun sadece tam para ödüyosun oda dediğim kadar 200 civarı normal kyk yurtlarından daha temiz oluyor yiyecekte sorun olmasın diyorsan ekstradan biraz para verip daha fazla yemek filan da alabiliyosun
Soran+1 yılöyleyse iyiymiş. ama bir de yurt sonuçlarını beklersen ya iyi yerler kalmıyo ya da bulamıyosun felan felan diyolar ben de şu an yazılıp yazılma ma da kararsız kaldım özele o yüzden
- +1 yıl
meslea ben mersindeyim ve bu dediğim yurtlarda doğru düzgün adam yok kötülüğünden mi hayır herkes eve çıkıyo sende muhtemelen ilerde öyle yapacaksın ama sana tavsiye yurt insana belli bir düzen verir
Soran+1 yılevet evi düşünüyorum ama bu yıl değil bu yıl kesin yurt zaten
- +1 yıl
dediğim yurtları aklının bir köşesine yaz ve düzgün insanlar bulmadan asla eve çıkma özellikle kısa süre takıldıklarınla önce ne olduklarını anla ardından çıkarsın
Soran+1 yılaynen zaten çok ince düşünen biriyim. Yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim umarım aradığın şeyi bulursun
+1 yılDevlet ile özelin farkı yok gibi ama özelde daha rahat oluyorsun istediğin saatte dönebiliyorsun gerçi bazı özellerdede zaman var ama genel olarak aynı gibiler ya :) cemaate gitmeyin de ;)
10 YorumlaYaşayacagın yere göre değişir bu bazı özel yurtlar bile çok kötü bazıları iyi yurduna göre değişir sen iyice araştır bence
11 Yorumla
Soran+1 yıl8 yurtla görüştüm telefondan ama görmeden olmuyor tabi
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖzel tabi devlet yurdunda bir odada sekiz kisi kalabilcen mi? Ustelik ne kadar hirsizlik oluyormus arkadaslarimin ic camasirlari bile calinmisti. Sahsen ben ilk sene yurtta kaldm dier senelerimde ewde kaldim arklarimla
11 Yorumla
Soran+1 yılözel yurtta değil mi?
+1 yılMerhaba. Başlangıç için yurt derim. Şehri, bölgeyi tanırsınız. Dikkat edeceğiniz hususları analiz edersiniz. Sonrasında ise sahip olduğunuz bilgi sizi yönlendirecektir. Örneğin Kadıköy'de yurt arıyorsanız;benzeri ( www. yurtarama. com/.../erkek-ogrenci-yurtlari ) linklerden bir tane seçip, kaydolun. Sonra muhtemelen ya eve çıkarsınız. Ya da KYK yurduna
00 Yorumlaözelin imkanları tmeizliği daha iyidir tabi. ama devlet yurdunun 4 katı falan oluyor fiyatı. Ailene bağlı yani
10 YorumlaBen aydında kız devlet yurdunda kalıyorum. Odalarımız 3 kişilik ve türkiyenin en lüks 3. devlet yurdu şansıma
13 Yorumla
Soran+1 yılşanslıymışsın cidden. benim gideceğim şehirde 6 kişilik ve olanakları kötü
Soran+1 yılAnladım olmazsa öyle yapıcam. Teşekkürler :)
Üniversite dediğin öğrenci evidir. Çık 2 arkadaşınla bir öğrenci evine ne yapacaksın yurdu.
01 Yorumla
Soran+1 yılilk yıl o yüzden evi düşünmüyorum bu yıl
Ne ozel yurt, ne devlet yurdu.
En guzeli eve cikacaksin :)05 Yorumla
Soran+1 yılbence de ama onu ikinci yıl felan anca :)
Soran+1 yılya tek kişi de kalamam ki hem öyle çok pahalıya geliyo
Soran+1 yılaynen ben de öyle düşünüyorum inşallah denk gelir
Gizli Üye(36-45)+1 yılParan varsa özele git ama en güzeli özel ev... Devlet yurdunda 4kisilik veya 3 kişilik bir odada kalacaksın. yerlerde hali yok odada anlasacagin birini bulursan sanslisin
18 Yorumla
Soran+1 yılilk yıl olduğu için evi düşünmüyorum
Cevap sahibi+1 yılSınıfında bulursun ev arkadasi
Soran+1 yılhemen güvenemezsin ki birine
Cevap sahibi+1 yılince ele sık doku ozaman erkekler bu konuda daha sikintili bulasik ve yemek yapmayı bilen ve anlasabilecegin birini bulmak bulunmaz hint kumaşı siz yine sanslisiniz
Soran+1 yılben de pek bilmiyorum da öğrencem o zamana kadar :)
Cevap sahibi+1 yılNe Yemek yapmayı bilmiyor musun?
Soran+1 yılbiliyorum ama yeterli değil
Cevap sahibi+1 yılÖğrenirsin çok kolay zaten.. önemli olan bulasik zor oluyor iki kişiysen ondada bir sikinti olmuyor
bence devlet yurdu en iyisi
şöyle ki;
1-çok kalabalık oluyor bunun avantajı ders çalışmaya teşvik ediliyorsun
2-kırtasiyelerden üst sınıflardan veya başkalarından sınav soruları alma olasılıgın oldukça yüksek
3-devlet yurdu fiyat olarakta daha ucuz
4-devlet yurdu candır...05 Yorumla
Soran+1 yılDoğru da pis oluyor ve kalabalık sıkıntı oluyor diyolar tedirginim bu yüzden
- +1 yıl
ben 2 sene kaldım yine öyle bir fırsatım olsa özel yurdu tercih etmem ama sen bilirsin tabi
şahsen benim kaldıgım yurt her sabah temizlik yapılıyordu odalar siliniyordu ve her akşam temizlik yapılıyordu hiçte pis değildi
bu arada ordu (ordu merkez şehir olarak ordu :)) devlet yurdunda kaldım
Soran+1 yılO galiba yurttan yurda değişiyor benim gideceğim yerde daha önce bir tanıdığımız kalmıştı o hiç memnun değil. Siz şanslıymışsınız :)
Soran+1 yılİnşallah teşekkürler
valla kyk ya git özele boş yere o kadar para verilmez bende kyk bekliyorum
018 Yorumla
Soran+1 yılben de bir yandan bekliyorum ama kyk hakkkında hiç iyi şeyler duymadım kafam karıştı
Soran+1 yılevet özeller pahalı ama ben temizliğini felan iyi duymadığım için bir de 6 kişilk felan çıkar diye tedirgin oldum
Soran+1 yılbenim kalan arkadaşlarım öyle demedi bilmiyorum
Soran+1 yılorta diyelim ama dediğin gibi çok fazla
Soran+1 yıldenizli
Soran+1 yılben de bugün aradım bana da 400-550 arası dediler
Soran+1 yılyemeksiz ama bunlar senin de mi öyleydi
Soran+1 yılpardon biri yemeksizdi yanlış bilgi vermiş olmayım :)
Soran+1 yılbenimde öyle geneli her şey dahil 500-550 dediler
Soran+1 yılanladım teşekkürler
paran varsa özel tabiki.. devlet yurdun da aynı odada iki üç kişi kalmaktansa
01 Yorumla
Soran+1 yıliki üç olsa yine iyi altı kişi diyolar :s
Maddiyatın iyiyse özel daha iyi bir seçenek tabiki. Daha rahat edersin
00 Yorumlaen iyiysi yarı özel devlet yurdu...
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur ama çıkcağının garantisi yok
+1 yılRahat etmek istiyorsan özel yurt
00 YorumlaYarı özel devlet iyidir çıkmazsa özel yurt.
18 Yorumla
Soran+1 yılEvet de yurt sonuçlarını beklersen özelde az yer kalır veya iyiler seçilir diyolar bu yüzden kararsız kaldım
Soran+1 yılAradım öyle söyle söyledim aynen ama kabul etmediler
Soran+1 yılYa asıl sorun orda sonuçları beklersen özelde yer kalmaz veya çoğu seçilir diyolar napıcağımı bilemedim ondan. Denizli
Soran+1 yılÖyleyse iyiymiş. Teşekkürler
+1 yılözel yurt herzaman daha iyidir
05 Yorumla
Soran+1 yılBana da öyle geliyor da kafam karışık hala
- +1 yıl
devlet yurdunda ac kalırsın ozel yurtlarda daha iyi yemek çıkıyo :D
Soran+1 yıl:D valla en önemli sorunum temizlik bir de kalabalık olması
- +1 yıl
ınternetten ozel yurtları arastır bir ara görüşme filan yap içine sinerse gidip görürsün veya ekşi sözlüğe sor :D
Soran+1 yılAradım da uzaktan olmuyo işte gidip görmek gerek . Ekşiyi almayım ama teşekkürler :)
arkadaş bul evve çık yoksa devlet yurdu mantıklı
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki kaldınız mı siz? Ben kalabalık olmasından ve temiz olmamasındantedirginim de
+1 yılDurumun varsa özel ev kesinlikle
04 Yorumla
Soran+1 yılilk yılım o yüzden ev düşünmüyorum
- +1 yıl
Özel yurt ozaman
Soran+1 yılanladım teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
Devlet derim ucuz ve rahat
00 YorumlaÖzel yurt ^^
02 Yorumla
Soran+1 yılBence de ama kafam karışık hala
Cemaat e git :-)
06 Yorumla
Soran+1 yılyok almayım :)
- +1 yıl
ınsanlara nıye ers seyler öneriyosunn kardeşim sakın öyle bir hata yapmayın iğrenç bir ortam
Soran+1 yılben düşünmem zaten cemaati :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılkendın evın bnce
00 Yorumla
+1 yılÖzel yurt sıkıcı
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?