Nasıl ilerleyebilirim? Kendi kendine evde calısıp B1 seviyesine gelinebilir mi?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ingizlice
İntermediate unintermediate prointermediate advanced diyefir
Almaca A12 B12 C12 dir yeğen
pre intermediate :) bilmeyen vardir diye o sekilde yazdim. sağ olun
Çok kolay gelirsin yeğen yeter ki azmet. Düzenli ye iç uyu. Videoları indir, fiilleri ezberle, filmleri önce altyazılı sonra altyazısiz yüksek sesle izle.
Mesela çok bilindik filmler, videokardan basla
hangi kanallari tavsiye edersiniz veya programları? youtube üzerinde cok sayıda bu sekilde ayırım var karar veremedim. normalde daha ileri seviyeye gececek kadar iyiydim fakat deneme yaptıgımda cok geriledigimi ve reading bölümünde yavasladıgımı fark ettim bu da inanılmaz demoralize etti :/
Building skills reading speaking kitapları var grammer birini alsan yeter. Sonra iyi bir sözlük geçişleri de veren.
Turklerin değil bizzat ingiliz hocaların eğitim videolarıni izle.
Dil öğreneceksen bikere kendi dilini unutacaksın.
O seviye advanceda yakın bir seviye.
Kağit kalem yazarak başla evvela, zamanla fikir edineceksin izleyeceğin yol ile ilgili.
Sürekli yabancı hit şarkı dinle.
Aşinalık kazanfi mı dili de ogrendin demektir.
Önce yaz oku. Sonea zaten hangi programı izleyedeğini bilirsin
www.kitapyurdu.com/.../287594.html dediğinizi içeren kitabı sadece bu yayından buldum. ben de bulunan ise YDS icerikli konuları barındıran kitaplar var. günlük konusma kitapları var bunlardan baslasam cok mu geriden baslamıs olurum? dizilere ve yabancı sarkılara basladım dediginiz gibi ve gercekten kelime olarak katkısını gördüm. kitap olarak takviye edici öneriniz var mi? :)
Universitedeyken onun sayesimde proficiency sinavını geçmiştim yeğenim building skills ile aynı yazar, grammer kitabı. baktımda evde yok. Sanirım kizkatdesimin evde. Bir tane grammer yeter kitap olarak yeter buliding skillste olur. Mantiğı aynı.
Bilgisayardan da indirebiiirsin pdf şeklinde birşuru kaynak. Bilgisayardsn okuyabikiyirsan tabi.
İngilizce makaleleri oku, ilgini çeken ne varsa, haber, magazin ingilizce oku. Hayalinde gecen şeyleri söylüyorlar zaten. Biliyormus gibi oku, dinle.
3 aylık bir süreç
İnsallah yapacagım bir de Fono uygulamali olan yayını önerdiler ona da bakacagım. Cambridge yayınını da önerdiler aslında ilk olarak tercih etmem gereken türkçe yayın değil mi? Bu direkt ingilizce oldugu icin kavram karmasası yasar miyim :/
huseyindemirtas.net/.../
Burda grammer var mesela şimdi al eline bir kağit kalem yazmaya başla. Kafani kurcalama yeğen bi yerden başla.
cok tesekkur ederim bu attiginiz perfect, past zamanlardan baslayacagım :) umarım halledebilirim
https://www.resimag.com/i/0a8312eaade1
https://www.resimag.com/i/e1d216f8382c
Sonra böyle çevirisiyle birlikte topicleri oku.
Videolari izle, muzik dinle, iyic bildiğin filmleri ingiluzce izle. Hemen başla, çok acele et yeğen
direkt dizi olarak friends dizine basladim. himym bitirdim :) 2. üniversitemi okuyorum su an ekstra olarak ingilizceye bu sekilde vakit ayirmayi en icten istiyordum. cok guzel anlattiniz cok sag olun
Ben de iki tane okudum yeğen. Bence hic okuma. Almanca ögren iyice, almanya ya git.
Bizim gibi iyi kötü kurulu düzeni olanlara yaşı geçenlere birşey diyemem yeğen.
Ama sizin gibi gencler hic durmasin.
Sıfırdan birşeye baslama zamani değil artık, turkiyenin 10 yılı zifiri karanlık.
Tavsiyem nacizane yeğenim
Basarilar
Almanca maalesef en cok zorlandıgım dil oldu :( Fransızca temel olarak baslamıstım sadece. Haklısınız eğitim sistemi oldukca gerilemis durumda ben sağlık sektöründeyim fakat gittikce o da zorlasıyor. ben aslında YDS ve ALES ile ham puan yakalayıp araştırma görevlisi olmak istiyorum yani üniversitede kalmak istiyorum böyle düsünmekte cok mu hayalperest oluyorum bilmiyorum ama hep öğretmek ve paylasmak hayalim :(
Yeğenim okuyacan 4 yıl 5 yil neyse. Ortalık toz duman. 20 yıl geriye gittik. Bir 20 daha gidecez. Karanliğın karanlığı. Git almanyaya tıp oku 3 yıl madem okuyacan. kafani kullan
Araştırma görevlisi sana gelene kadar tıka basa dolar kendi adamlarıyla. Dolduda. Herşey torpil yuzde 80. Kaç doktor, tıp okuyan intihar etti. Fransaya git oda olur. Yeterki burdan git.
Batida ki siradan bi universitede burdaki bogazicilini trmizlikci diye bile almazlar.
Git orda oku zaten turkiye seni havada kapmak ister.
Dediginiz gibi evet bu sistem oldukca geriledi. Eger okulumun bitmesine yakin sartlarim uygun olursa en azindan yuksek lisansi yurt disinda düsünüyorum bunun artı bir getirisi olur öyle degil mi? O yuzden gunluk konusma dahilinde de ingilizceme oldukca yuklenmem gerekiyor. Bu durumda kafam cok karısık :( Arastirma görevlisi dediginiz gibi hem firsat hem de sans isi ama inanilmaz derecede cok istiyorum kara kara dusunmekten ben de karanlıga dogru kendımı surukledim careyi dil gelistirmede buldum kendime bir adim atarak fakat o bile arastirma görevlisi olmak icin yetersiz geliyor hep olumsuzluklar sardı dört bir yanimi :/
Sen ne okudun ilk üniversitede. Bi işe gir almanca kursuna git, b1 e gel. Sağlıkçı sertifikasi al. Almsnya idataya başvur. Almanya heryil 300 bin insan alacak önümüzdeki 5 yıl. Okumak inan vakit kaybı.
Bekçiler araştırma görevlisinden daha kıymet görüyor.
Önün karanlık değil yeğenim, kafan karışık.
Yurtdışına nasil gidilir araştır
ben ilk ünide ilk ve acil yardım okudum. su an sağlık bilimleri fakültesinde bölüm olarak sağlık yönetimi okuyorum. Okudugum universitede ingilizcemi ilerletip erasmus programıda dusunuyorum aslında :/ Dediginiz gibi yurt dısı yuksek lısans arastırmıstım TOEFL ve IELTS puanlarının ve mezun oldugumuz GANO puanlarının degerlendırmesı ile basvurulabiliyor. Yuksek lısans olarak da dusunuyorum. Gercekten dediginiz gibi kafam cok karısık hangi yöne yönelsem bir olumsuzluk cıkacak gibi düsünmekten harekete geçemiyorum.
Gelinir
nasıl peki? hangi programlardan veya youtube kanallarını tavsiye edersinişz
Neyi seviyorsan mesela dizi izlemek olsun ingilizce izle
film izle kitap oku ingilizce sohbetli oyun oyna
Şu an seviyen ne?
A2 temel seyleri biliyorum fakat gunluk ve grammer konularında oldukca eksigim var. Normalde B2 seviyesine pre intermediate esigindeydim üniversitemden dolayı oldukca geriledigimi fark ettim :/
Ucretli bir program satin alabilirsin, kendi kendine çalismani sağlar bir de bunun yanında kitap oku.. yavaş yavaş seviyeyi yükselt kitapta..
Daylight serisi ve Cambridge yayinlari disinda pek set halinde olanlara dair bilgim yok aslinda
learnenglish.britishcouncil.org/.../self-access
Bunu gordum mesela, online kurs gibu fakat self study.. yani hem daha ucuz hem kendin belirliyorsun.. ayda 6 pound yani fiyat aylik 50-60 lira fena degil gibi... böyle şeyler tavsiyem
Sizce ilk kendim not alarak ve video izleyerek mi baslamaliyim? Yoksa böyle Cambly ve sizin atmis oldugunuz LearnEnglish platformundan mi
Cambly i bilmiyorum açıkçası fazla popüler olduğu için güvenmiyorum da, British council, Cambridge, Oxford gibi bir yerin platformu varsa, en uygun fiyatlı olana baslardim ben olsam.. hatta British council fena gözükmedi açıkçası, advanced kısmı için ben bile düşündüm, biraz daha kurcalayacagim..
YouTube videolarını tavsiye edemem, gerçekten cok iyi bir kanal bulmalısın, bedavaya da yok yani.. English with Lucy diye bir kanal vardi, destek olur bence ama düzenli egitim gibi olmaz YouTube videolari
Evet bahsettiginiz Lucy olan kanalı biliyorum ama o amerikan ingilizcesi degil o sebepten bakmamistim. Cambly tam populer olmadıgında bile biliyordum daha yeni yeni ortaya cıkmıs olsa da inanılmaz derecede reklami var o sekilde aklima ilk gelen o oldu. O bahsettiginiz British Council olan platforma ben de bakacagim siz de incelediginizde önerir misiniz önermez misiniz belirtirseniz cok sevinirim. Fikirleriniz icin cok tesekkur ederim :)
Öncelikle Amerikan İngilizcesi, İngiliz İngilizcesi diye ayıracak bir sey değil İngilizce ogrenmek.. aksan onlar sadece ve Eğer en iyisi nedir dersen İngilizlerin anadili İngilizce, kokeni orası.. ikincisi cambly çok reklami yapılıyor, fakat bu basarili oldugu anlamina gelmez. Üçüncü olarak British council yillarin İngilizce ogreten kurumu, Digerleri ne ki.. bir de senin ilerlemek için beceri kazanman gerekiyor, yani konusma, dinleme anlama, yazma ve okuma.. ben olsam British councile guvenirdim. Amerikan İngilizcesi diye bir sey yok, hepsi ingilizce, onu ayırmak cok gereksiz.. Türkçe anlatan kaynaklardan uzak dur bence..
yok aksan olarak amerikan diye ayırmıstım telaffuz da calısmaya dizilerden ve müziklerden baslamıstım o sebepten dolayı söyledim, dediginiz o british platformuna baslayacagım. tesekkur ederim. ilk grammer konularından mı baslamamı tavsiye edersiniz?
Simdi eger kendi kendine ogrenme platformuna uye olursan, o platformun sundugu yolu izle. yoksa once gramer vs seklinde ogrenemezsin... gramer kitaplari sadece basvuru kaynağı, dil ogretmez.. bir rehber lazım..
aynen o sekılde o platformu ızleyecegım. umarım katkısı olur. cok tesekkurler
Hangi şehirdesin?
İstanbul
Çok çok iyi, o zaman sana tavsiyem British Council i telefon ile ara, sana yol göstersinler. Bu arada Cambly fiyatları uçmuş.. sebebini anlamadım
Şurayı bir incele bence
https://www.britishcouncil.org.tr/english
kesinlikle ben de dün sizinle bahsettiğimizde baktım dakika olarak fiyat belirlemeye baslamıslar. konusma olarak dakika ile beraber artıs göstermis ne yazık ki :/ direkt attıgınız linkten asamalarına bakacagım :) normal örgün bir sekilde kursa gitmekten bu sekilde platformdan baslamak daha mı iyi sizce?
Örgün eğitim kursu iyi olur da, pandemi var öncelikle, bir de fiyati yüksek olur... bu tip araclar ile ogrenmek daha mantıklı bence bu dönem, maliyeti de düşük...
evet pandemiden ötürü bazi arkadaslarimin direkt online olarak devam etmeye baslamislar. aslında almanca da cok ögrenmek istiyorum bu sürecte dün karar verdim ona da :D o dil hakkında bilginiz var mı öğrenimi açısından
Neden Almanca
sağlıkcıyım osebepten ötürü
Once İngilizceni ilerlet.. Almanca sonra kolay gelir.. ikisi birden corba olur..
evet bir de erasmus dusunuyorum okudugum okulda bu imkanda var o sebepten dolayı ıngılızceye daha cok yuklenmeyı dusunuyorum
çalışman lazım
youtube uzerinden mi baslamalyım? tavsityeleriz nler