Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen atamasının gerçekleşeceğini söyledi. Öğretmen adaylarında ise bu açıklama hayal kırıklığı yarattı.Sizce 20 bin öğretmen ataması müjde mi yoksa hayal kırıklığı mı? Düşünceleriniz neler?
20 bin öğretmen ataması açıklaması müjde mi yoksa hayal kırıklığı mı?
Çok sevdiğim bir arkadaşım var. Kendisi başarılı ve idealist bir Eğitim Fakültesi mezunu, üniversiteyi ÇAP yaparak tamamladı.
Dün onunla bu konuyu konuştuk, 20 bin atama haberine çok üzüldüğünü söyledi. Binlerce atama bekleyen mezun varken, kesinlikle atamanın daha fazla olması gerekiyor.
Haklısın ama her önüne gelen ögretmenlik okuyo tüm fakülteler ögretmenlikle kaynıyo kimsenin elinden gelen bisey yok ozaman onlarda okumasydı o bölümü birde şunu hatırlatmak isterim pandemideyiz eldeki ögretmenler yetiyoda artıyor zaten evde oturuyo hepsi
20 bin öğretmen ataması bu dönemde güzel bir haber gibi gözükse de öğretmen adaylarının beklediği atama sayısı 60 bin olması lazımdı.
Branş dağılımları zaten her yıl belirli bölümlerde binlerce kişi alınırken diğer bölümlerde 100-200 kişi arasında değişiyor.
Sözleşmeli öğretmen olayı getirdiler ki bu gerçekten yeni başlayan öğretmenler için çok zor bir durum, isterse 100 bin atama olsun hepsi sözleşmeli olursa aslında hiç de müjde olarak görülecek bir haber değil.
Pandemi nedeniyle online eğitim yapmak zorunda olan öğretmenlerin aynı zamanda iyi bir bilgisayar ve internet altyapısı olması gerekiyor, eğitim sürecini online olarak sürdürmesi gerekiyor, sınavlarda oluşacak problemleri çözmesi gerekiyor yani zaten zor olan bir meslek iyice zorlaşıyor. Mesleğe yeni başlayan birisini 0'dan bu sisteme dahil etmek kolay olmayacaktır.
Son olarak, eğitim sisteminde daha çok öğretmene ihtiyaç var evet ancak uzun yıllardır planlı programlı bir atama yapılmadığı için, seçim dönemlerinde oy almak için binlerce öğretmen ataması yapacağız dedikleri için ve mülakat ile işleri zorlaştırdıkları için bu açıklama müjde değil hayal kırıklığıdır benim düşünceme göre.
Çocukluğumdan beri öğretmen atamaları derdi bir türlü bitmiyor🤦♀️
Ya arkadaş atama olmuyor bile bile neden hala öğretmen olmak için okuyorsunuz ki. 🤔
Onca giden eğitime, harcanan zamana vs. yazık 100 bin atama bekleyen varsa 10 bin anca yerleşiyor (devletin umrunda değil) her şey ortada hayallerinizin yıkılmasını istemiyorsanız başka mesleklere yönelin okuyun. Hoş onlar da sorunlu😡
Yanlış anlaşılmasın ama böyle bir sorun varken bile bile lades dememek lazım sonra olan size oluyor.. 😏 Alın işte hayal kırıklığının resmi.!
Ülke bitmiş, gençlik harcanıyor birilerinin keyfi yerinde kimin umrunda ki size ne olmuş..
Maalesef hayal kırıklığı. En az 150 bin öğretmen ihtiyacı var diye duymuştum. Türkiye'de hala okulu olmayan yerler var. Bütün köylere, ilçelere, beldelere, büyükşehir olmayan yerlere birden fazla okul yapılsa atama sorunu çözülecek.
fiyaskodur. Kişi başına düşen cami ve imam oranı ile okul ve öğretmen oranını kıyasladığımız zaman gerçekten fiyaskodur. Bizi ibadetlerimiz, abdestimiz Müslüman yapar ama eğitimimiz ve yeetiştirdiğimiz nesiller geleceğe taşıyacaktır. Senin bir senede eğitim fakültesinden mezun ettiğin toplam öğretmen sayısı, meslek öğretmeni falan toplasak 250 bin kişi eder. Ne kadar yazık ki sen mezun ettiğin insanların %10'u kadar kadro alıyorsun. %90'ı da cebinde 5 kuruş ile intahar ediyor.
Her yıl eğitim fakültelerinden bir sürü öğretmen adayı mezun oluyor ve kpss ye giriyor belli puan yapıyor sonra oradan birileri düğmeye basıyor kura usulü sen atandin sen atanmadin diyor bence adaletsizlik kaç kişinin atandığında değil sistemin kendisinde.
Öğretmenlik mesleğinin toplumda saygınlığı kalmadığına inanıyorum. Başta öğrenci öğretmeni saymıyor değer vermiyor öğretmeni sadece dersini yüksek not ile geçecek bir araç olarak görüyor okulla dersle alakası olmayan öğrenci zaten umursamıyor öğretmeni zira başarısızda olsa sınıfını geçiyor ve mezun oluyor.
60 bin olsa guzel olurdu boyle bi sayi tatmin ederdi bir de su formasyon derslerini kaldirdilar parayla almayi okulum uzadi onlarin yuzunden eski sistem iyidi edebiyat fakultesinden 1500 lira para verip formasyon derslerini veriyorduk ne güzel tam benim alcagim donem kaldirdilar bunu cok agrima gitti
şu an toplumda 10 kişiden 4 ü nerdeyse öğretmen maalesef sayıları çok fazla haliyle ihtiyaç fazlası kadro oluşuyor böyle olduğu için de atama ihtimali düşüyor şu an 20 bin değil 200 bin yapılsa gene itiraz edilecek çünkü sayı çok maalesef yetişen öğretmen de yeterli değil sadece okumakla öğretmen olunmuyor umarım düzelir hayırlı olsun atanacak arkadaşlara
Amerikada devlet okulu diye biş yok tüm okullar özel öğretmenler geçinebilmek için araba yıkıyorlar izin günlerinde bizimkilerde devlete atanıp yatma peşinde
Her yere cami yapılacağına okul yapılmalı. Ben 2 sene önce mezun oldum liseden, sınıfta 35 kişiydik. Tüm okul böyleydi. Sıkış sıkış ders dinleyemiyorduk. Hem öğretmenler iş bulur, hem öğrenciler açısından iyi olr
Ben artık tanıdığım ne kadar üniverste hazırlanan genç arkadaşım varsa hepsini "eğitim fakültesi" okumaktan caydırdım. yazık yani bile bile işsiz kslmsk için okumasınlar.
Öğretmenliğin prestiji kalmadı. Eğitim sistemi iyi yerlerde hala önemli ama burda öğretmenlerin de suçu var. Ben eğitim hayatım boyunca iki öğretmen dışında diğerlerinden fayda görmedim. Ne öğrendiysem de kendim öğrendim zaten. Öğretmen salla başı al maaşı kafasında ilerliyor. Herkes öğretmen oluyor. Maaşları iyi diye ki haklılar atanabilirse iyi.
Çok büyük bir hayal kırıklığı. Şöyle açıklayayım şu an Türkiye'de atanmayı bekleyen 700.000 öğretmen var, atanamadan atanma yaşı geçenler hariç. Ve bu öğretmenlerin içinden sadece 20.000'i iş sahibi olabilecek. Bu 700.000'in içinde seneye atama yaşını dolduracak olanlar var, evine ekmek götürebilmek için özel okullarda köle gibi çalıştırılanlar var, çok yüksek puanlar aldığı halde hakkı yenmiş olanlar var.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Şimdi bende Öğretmenlik okuyorum ve 1. sınıfım daha ve 20 bin atama sayısı bence yeterli çünkü eğer 60 bin atama olsaydı bizim zamanımızda atama sayısı çok daha az olucaktı o yüzden yeterli bence
Hiç birinin umurunda bile değil, insanların nasıl emek verdiğinin nasıl beklentiler içerisinde olduklarının. Varsa yoksa kendi menfaatleri doğrultusunda hikaye okumak.
Atanan atanıyor yine boşta kalan olacak bura da bir yanlışlık var ihtiyaçtan fazla mezun veriliyor her yere fakülte açılırsa işsizlik artar her şehir de bu olursa okuyanlar boşuna okumuş olacak.
Once müjde olarak gelir sonra Hayal kırıklığı olur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öğretmene gerek bile yok internetteher türlü eğitici video dolu ve çok anlaşılır herkesr hitap ediyor. Lise öğrencileri video izleyerek üniversite sınava hazırlanıyor. öğretmenler atamaya gelince sesi çok ama öğrenciye verim yok
@_kaann üniversitede sınıflar 50-60 kişi yerine 20-30 kişi olsa ve sadece istekli olanlar öğretmenlik okusa böyle atama sorunları olmaz. Dişçilik tıp ya da mühendislik tutturamayanlar nasıl olsa matematiğim iyi diyip öğretmenlik okursa devletin de yapacağı bu kadar olur. Öğretmen bilen değil bilgisini düzeye göre aktarandir :(