Siz ezme diyorsunuz
2 yillik bitirip susanlara laf mi ediyoruz?
ıyı bır avukat turkıye standartlarında 200 bın tlye kadar aylık gelırı olabılır.. ıyı bır doktorun yıne 200 bıne kadar aylık gelırı olabılır.. ıyı bır psıkolog 100 bın tlye kadar kazanabılır.. ıyı bır muhendıs 200 bın tlye kadar kazanabılır.. ıyı bır mımar 300 bın tlye kadar kazanabılır.. ancak ıyı bır broker dealer ya da fınans yatırımcısı aylık 1 mılyonun uzerınde kazanır.. yukarda yazdıgın bolumler belkı unıversıteye gecerken ıyı bır bolum olarak nıtelenebılır ancak sonrasında hersey senın elındedır.. kendını cok ıyı gelıstırebılırsın ummadıgın parayı fınans pıyasalarında kazanabılırsın...(o begenmedıgın ıktısadı ıdarı bılımler fakultesınden mezun olanlar bu ulkenın vergı yukunu ayakta tutuyorlar.. eger onlar olmasa doktorun parasını devlet nasıl oder.. hakımın savcının parası nasıl odenır.. bunları dusunmek lazım.. ekonomı bır dongudur ve bunun buyuyerek mıllıgelırın artması ıcın egıtım sevıyesının artması gerekmektedır.. bu yuzden ben o dıger bolumlerı okuyan arkadasların da unıversıte okumasından memnunum. cunku egıtımlı bır bırey ne ıs yaparsa yapsın bellı bır etık ve durustluk ıcersınde kendısı ve ulkesı ıcın daha cok cbaladıgı ıcın ulkenın gelısımı hızlanır su an dusmus oldugumuz orta gelır tuzagını asmanın tek yolu egıtım sevıyesını yukseltmekten gecmektedır.. aynı zamanda ıssızlıgın asagı yonlu kırılıp dogal ıssızlık oranını yuzde 5 cıvarına dusurmenın tek yoluda egıtımden gecer.. egıtımlı bıreyler ıstıhdam pıyasalarını canlandırır ve enflasyon olgusunun asagı yonlu bır trende gecmesını saglar.. hayat standartlarını yukseltmek ıstıyorsak hıcbır unıversıteyı ve bolumu kucumsememelıyız
Bak canım o tür bölümleri bitirip parayi kirmak icin öncelikle sermayen ve bilmem kac yillik bir adın olmasi lazim
canım benım oncelıkle o ıslere baslarken sermaye ıle baslamıorsn cunku sen okulu yenı bıtırms oluorsn ve ancak bır yatırım sırketıne ya da bır bankaya gırerk o ıse atılıyorsn.. senın kullandıgn para yabancıların ulkene soktugu sıcak para.. o sıcak para ıse su an carı acıgımzdan fazla.. yanı yaklasık 70 mılyar dolar cıvarında eger senın ulken yuzde olarak buyuyorsa bu tahvıl borsa ya da dıger turev pıyasalarına gelıp parkeden para sayesındedır.. su an ıs yapıp yukselebılecegın tek yer fınans pıyasasıdır. cunku bu pıyasada hala vasıflı eleman ıhtıyacı vardır..70 mılyar dolar gıbı bır sıcak paranın dondugu ayrıyetten mevduat ve bıreysel emeklılık gıbı fonlarıda katınca bu oran 150 mılyar dolara gelır kı bu ulkenın mıllı gelırı ıcınde buyuk bır paydr bunn dısında forex gıbı tamamn kaldıraclı pıyaslar var kı bunun boyutnu dusunmk dahı ıstemessn.. ama o kadar para kazanmk onemlı dııl onemlı oln ulkenn mıllı gelırını artrmk ıcın cabalamk ve refah sevıyenı artrmak.. bence bunun onemı buyuk
Ya oraya girse ne kadar alir?
bu senın performansına baglı bazen 2000 tlden baslar zamanla kzandırmaya basladıkca deıgımgıbı bu ucret 1 mılyonun ustune cıkar.. şu an 1 mılyonun uzerınde para kazanan meslekler unlu sanatcılar.. futbolcular.. reel pıyasadakı buyuk fırmalar ve fınans pıayasasındakı buyuk sırketler.. zaten bu yıl butce performansını ıncelersen en cok vergı gelırının yatırım sırketlerınden geldıgını.. kurumlar vergısıne bakarsan ılk 10 ıcınde 8 tane banka oldugunu gorurusun.. artık hızmet pıyasaları eskısı gıbı dar ve kucuk degıl.. gayet hacmı genıs.. ornegın borsada gunluk trend en asgı 10 mılyar cıvarında ıyı gunlerde alımlı gunlerde bu 30 mılayara kadar cıkabılıor.. tahvıldekı gunluk ısleme hacımlerı ıse 5 mılyara kadar cıkabılıor.. bunlar bu ulkedekı hızmet sektorunun gelıstıgının gostergesı. bu mesleklerın daha da cazıplesmeye baslıyacagını soluorum.. dısarıdan dusuk faızle cekılen kredıler yabancılar tarafından gun gecmeden ulkemeıze park edıor
bak sımdı bayan ukala senn o oraya yazmadgn bılısımcıler olmasa ıdı sen su an bunları yazamıyor olacaktın tasarımcılar olmasa ıdı boyle bır gorsel ıle karsılasmıyor olacaktın muhasebecıler sıgortacılaro lmasa ıdı vs vs. Insanları kucumsemeyn ben tıp bıtırdım dıyıp de kıbırlı olana da gıcık olurum 2 yıllık okuyup olana da. UNIVERSITEDE SANA BIR ALANI OGRETIRLER SADECE BIR ALAN, SANKI TIP OKUMUS DA CERRAHLIK YAPARKEN BOS VAKITLERINDEDE ATOM PARCALIYOR..
Kültür kafadadır kafada.
ALWIN TOFFLER DER KI " 21. yy cahilleri okuma yazma bilmeyenler değil,
yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.
sonnnnnnnn olarak unıversıtede prof olmus ama adam olamamıs sapıklarla dolu bir ülkede okudugunu bılmıyor isennnnnnn öğrencilere hiç bulaşma. Önce öğretim üyelerini ez sonra öğrencilere bakarsın
Ya sorumu gercekten anlamadnz mi yoksa rol mu yapiyosunuz
Kötü bölüme gidip havalanan insanlarin sorunu nedir diyorum cevaplara bak
Kesinlikle katılıyorum. İnsanlar biraz geleceğini de düşünmeli, sırf üniversite olsun da ne olursa olsun deyip zaman harcamasınlar. Eğitime asla karşı değilim, tam tersine herkes eğitimli olmalı diyenlerdenim; ancak saçma sapan ölü meslek olarak doğmuş bölümlerde zaman kaybı yapmanın hiçbir anlamı yok. Biraz daha bekler, hazırlanırsın ve geleceği garantili olacak sana kariyer yapma fırsatı tanıyacak bir bölüm okursun. Baktın yine mi olmuyor, o zaman gidersin açıktan üniversite okursun da en azından üniversite mezunu olursun , ha örgünde saçma sapan bir bölüm okumak ha açıktan üniversite okumak hiçbir farkı yok, ama en azından açıktan okuduğunda zaman kaybı yaşamazsın, gidersin kendini geliştirmek için kurslara katılırsın; örneğin İngilizce öğrenirsin.
Bakıyorum sanat tarihi, arkeoloji, halkla ilişkiler, işletme gibi bölümler okuyor millet. Sanat tarihi okumuş bir insan ülkemizde nerede çalışır ya da arkeoloji okuyan adam nerede çalışır, ortalığın işletme mezunu kaynadığı ülkemizde hala işletme okuyan hatta işletmeyi iki yıllık okuyanlar var. Böyle bölümler okuyacaksanız gidin açıktan okuyun da en azından zaman kaybınız olmasın.
Haklısın
Büyük bölüm küçük bölüm yoktur ne bölümü okursan oku o bölümün birincisi olabilirsin derslerin iyi olursa kendinide geliştirirsen iyi yerlere gelirsin. Avukatlık falan diyorsun ama bir şirketin yöneticisi avukat ya da doktor değil işletme tarzı okuyan biridir. Senin beğenmediğin 2 yıllığı iyi bir yerde iyi bir dereceyle bitiren insan belki zorlarsa kendini geliştirirse çok beğenndiğin mühendisten daha fazla maaş alır herkesin kendi ilgi alanı vardır o onda başarılır onu seçmiştir mutludur kimse kimseyi küçük göremez.
Cevap
28Cevap
Afedersin çok kişi tanıyorum daha i. ö diploması yok ama mühendislere tur bindirebilecek. Ve ne mühendisler biliyorum (teknik konular) hiç birşeyden haberi yok! Herşey okul değil tecrübe de gerek. Sadece okuyarak bir yere gelinmiyor istek arzu merak vd şeylere ihtiyaç var. Diğer yandan 2 yıllık mezunlarına sallama bu kadar çünkü ülkenin okurlarının büyük bir kısmı bu yönde. O tıp okuyanlar vesaire o kadar az ki yakın süreç içerisinde 30bin tıp alanında uzman doktor getiriyoruz mesela :)
Diğer yandan niye ezdin la o kadar cidden? şu an iktisat falan mezunu olsan ve kpssden atansan girsen memur olarak bir yere tekniker diploması olan 2 yıllıklar senden kafada 600tl fazladan alacaklar.
Evet 4 senelik Radyotv kazandim bitti master da yapacagim ve UNIVERSITE mezunuyum zoruna mi gitti?
Zihniyete bak doktor, avukat olmak adam olmak zeki olmak mi? Zavallisin.
Ben hayatimi inek gibi gecirmedim kusura bakma sanatla ilgilendim sevdigim bolume gittim. Senin gibi cok para kazanirim ayy bu bolumde okumaliyim sevmesrm bile demedim.
Ve su gercegide unutma istedigin kadar tıp oku en cok para kazanilan sektor medya dir. Ve babam yonetmen oldugundan rahatim.
Simdi burada insanlara hareket yapmanin alemi yok. Mutevazi ol biraz.
Ben isletme okuyup havasi tavan yapanlari diyorum dediklerinize bakın
Adam akilli isletme okuyan da ki is imkani kim de var acaba basinda ki yoneticiler hep iibf mezunudur bunu da unutma..!
pardon ama herkesin zekası farklı çalışır. bu insanları küçümseme çabası nedir anlamıyorum. hangi bölümü bitirirsen bitir kendini geliştirdiğin sürece iyi bir yere gelirsin bölümün bir anlamı yok. herkesin zekası bu saydığın bölümlere baskın olmayabiliyor kıytırık sandığın bölümler onların zekasına hitap eden başarılı bir yol olabiliyor. itü mimarlık bitirmiş birinin bu ayrımı yapabilmesi lazım.
Ben havasindan gecilmeyenler diyorum iyi oku
Ben bazı insanlarin parasi olmadigindan ya da zeka olmadigindan okuyamadigini cok iyi anlayacak kapasitedeyim
Hatun resmen beni ezmis gecmis ya la :) canisi dedigin muhendislikmis tipmis bu bolumleri bitiripte iq seviyesi olsun sosyal zekasi olsun cok dusuk insanlar taniyorum herkes ders calisip biyerlere geleblir bir gerizekali bile 1 kere de anlamazda 5 kerede anlar ama calistigi surece yapar bunlar kalite olarak baz alinamaz ilkokul mezunu dahi olabilir bir insan bu insan senin aksine egolarini bastirabilmis bir insansa benim gozumde daha kaliteli bir insandir ama su cumleleri kuran bir insan dunyanin en basarili insani olsa bile benim gozumde sifiridir bilmem anlatabildim mi
Sorumun cook disina cikan arkadas tamam canım ben kalitesiz insanim :))
Cook sevilen bir insanim cokta calisiyorum cokta para kazanicam insallah
Asil sorum kötü üni kazanip tıp olmus gibi hava atan insanlari amaci idi ama siz hemen altinda kaldiniz sanirim :)
Ben herkesin gözünde zeki ve düşünceliyim merak etme umrumda degilsin :)))
Kalitesiz desenizde ben cok iyi yerlere gelicem sizde umarim gelirsiniz ben sizin kadar tepki göstermem elestiriyi kabul ederim üniversite okusaydiniz profesörlerin ezmeleri altinda kalmaya alisirdiniz :)))
Ben beden eğitimi okuyacağım ve kimsenin altında kalmayacağım merak etme. ben yurtdışında birsürü sporcuyla çalışacağım ayrıca yüzücü olduğum için bütün ülkelerde yarışacağım kısacası hayatımı yaşayacağım. sen mal gibi kalacaksın. ayrıca çok para kazansan nolacak mezaramı götürecen o kadar parayı
Harcarim rusyada zaten sirketleri ben gezemez miyim para olduktan sonra
Rusya degil pardon kazanda
üniversite dediğin tıp olur avukatlık pdr psikolog mimarlık mühendislik falan olur gerisi saçmalık
O halde her taraf mühendis , doktor , avukat veya mimar kaynasın. Peki ara işleri kim yapacak? Bende mühendisim ancak , üniversitede ne insanlar gördüm sadece ezberle kazanan ve iki çift muhabbet etmeyi beceremeyen. Hava atan her bölümde olacaktır , insanın kişiliği ile alakalı bir durum.
Doktor , mühendis veya mimarlar üstün ırk mı oluyor yani şimdi?
Mühendislik tutuyorken gitmeyip 2 yıllık uçak teknolojisi okudum ve göğsümü gere gere üniversite okudum diyorum, demeye de devam edeceğim. Niye demeyeyim ki? 2 yıllığı okurken bir yandan da ikinci öğretim olarak AÖF'ten İşletme okudum. Not ortalamalarım da iyiydi. Dandirik, adı sanı duyulmamış bir üniversiteyi 10 yılda bitirip mühendisim falan diye geçinenleri anlamıyorum ben de.
İtü mühendislikleri tutmuyordu heralde?
İtüde okuyorum mezun olanlar 12 bin maas aliyo baslarken? Sen ne saniyosun ya 8 binle girdim okula tıp oluyordu
Okul kapısında bekliyorlar zaten di mi bitirseler de işe alsak diye. Yeni mezun olan birine 5000 bile vermezler. İşe girdikten 1 ay sonra atılan, 5 dil bilen Boğaziçi birincisi biliyorum ben. Peki neden müdürlerimiz ve şeflerimiz, yüksek mühendis, mühendis falan değil de lise mezunu ya da lise terk insanlar? İki kelime İngilizce konuşamayan müdürler çarkları o kadar mükemmel döndürüyor ki yerde uçak kalmıyor adeta. Umarım hayat istediğiniz gibi olur. Ama gerçek piyasayı biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim.
Ya az zekan olsa dusunursun adamda sermaye varsa kurar isi butun buyuk fabrikali is adamlari muhendis falandir iyi arastir bazilari lise oluyor sermaye kaldiysa eski nesilden
Evet bekliyorlar insaat muh ariyor irak gir arastir hepsini itüden aliyor bir suru para aliyor adamlar
Bana gelmis 2 yillik bitir zengin olursun deme
Mezun olunca ben paraya para demem siz is bulursaniz iyi. Asil sorum 2 yillik bitirenlerin havasi idi. Bana dedittirdiklerineze bakin
Size karşı herhangi bir ithamda bulunmadım, bana karşı da bulunmamanızı rica ederim Mühendis Hanım! Zekamı konuşmak haddinize değil. Sorduğunuz soruda fikrimi belirttim. Cevabıma saygı duymayacaksanız niye sordunuz o zaman?
Ben mezun olunca şirket seçtim. İlk başvuruma da girdim hatta. Umarım siz de rahat iş bulursunuz, büyük üni lerden mezun olup iş bulamayan çok arkadaşım var çünkü. Yurt dışına açılacak olursak Emirates'in teknisyenlere sunduğu şartlara bakarsanız (Lise mezunu olmak yetiyor, 2 yıllık bile istemiyorlar) ne demek istediğimi anlarsanız. İnsanın her an can güvenliğinden şüphe duyacağı Irak (bir arkadaşımın babası inş. müh. olarak orada çalıştı, şartlarını biliyorum) ile şahsına ev-araba tahsis eden Arabistan arasında ufak bir karşılaştırma yapabilirsiniz mesela. Ama konumuz bu değil. Konuyla ilgili fikrimi önceden belirtmiştim zaten. Kendimle övünmedim hiçbir zaman, derecelerim bende kalsın o yüzden.
Öncelikle mimarım itüden mezun olup ortada kalan olmaz hiic merak etmeyiin
İnş. müh lerin şartlarından bahsettiğiniz için müh sandım, özür dilerim. İTÜ ve başka büyük üni lerden (Boğaziçi, Yıldız gibi) mezun olup iş arayan, birçok yerden reddedilen tanıdıklarım var. Belli bir noktadan sonra farklı klasmana geçiyorsunuz. Karşınıza Ege Üniversitesi değil Cambridge mezunu, MIT mezunu adamlar çıkıyor uluslararası şirketlerde. Müdürlük konusunda onlarla kapışıyorsunuz. Benim merak etmemi gerektirecek bir durum yok zaten. Ben kendi yolumu çizmiş, tecrübe süremi doldurmayı bekliyorum burada. Zorlu hayatta size başarılar, İTÜ'yü sadece Orta Doğu ülkelerine değil de Avrupa'ya da duyurursunuz umarım.
Arkadasların malmış demek istiyorum 8binle girdim tıp oluyordu benim ama istemedim :) mezun olunca sevgilim sirketinde devam ederim en kötü ihtimal ki itüden mezun mimarı kim almasn benim notlarım harika şu an
Yüksek lisansını yapmış, kabarık bir Cv si, hatta BM den referans mektubu olan birinin ya da doktorasını yapan ve Latince dahil 5 dil bilen birinin sıradan bir şirkette, sıradan bir pozisyonda çalışamamasını mallık olarak değerlendirmezdim ben. Bir defasında gelen iş teklifini burada mı müdür olacaksın yani diyerek reddettirmiştim. Önemli olan işe girebilmek değil ki. Bu devirde işsiz kalmak beceri ister asıl. Çok uluslu bir şirkette çalışmadıktan sonra okunan üni sadece diplomada kalır. Yerel şirketlere girmek için herhangi bir yerden mezun olmak yetiyor zaten. Torpil varsa ona bile gerek yok hatta :)
Havası tıptan beter?
Sanırım tıp veya hukuk okumuş kimseyi tanımamışsın.. Tanı da, kibir nasıl oluyormuş gör..
kesin sen 4 yıllık okuosunn yani bu soruyu sorarken sende küçümsüosun karşındaki.. insanın içinde biten biişey herkes bir gün kara toğrak olucak bırak atsınlar havasını ben 2 yıllık okupta avukatlığa geçiş yapanı biliorum bence sen küçümseme 2 yıllık bitirenleri
Canim benim 2 yillik uni ne oluyo şu an ulkemizde 2 yillik okuyanlarin gelecegi daha fazla bence sen bir beynini nerde biraktin onu bir dusun tamam?
Belli 2 yillik okudugun yazdigim seyi anlayamamissin :D
Ben 2 yilligin nereye gelecegini sormadm.
2 yillik isletme 400 binle girersin
Tip 9 bin bahsettigim sinav puani yani
Ben 400bin gelip tipa gitmis gibi hava atanlara laf ediyorum
Düzgün sordum anlamadınız bazılarınız :)
Bende diyorum ki 2 yillik 4 yillik farketmez hatta 2 yilliklarin gelecegi daha fazla bazi 2 yillik bolumlerin puanina bak ben optisyenlik okuyorum şimdi bile iş teklifleri var 4 yillik muhendislik okuyup issiz kalacagima 2 yillik okurum meslegim olur simdilerde bir att bir anestezi mekatronik vs ne demek biliyo musun sen? Ki o bolumleri okumasi o kadar da kolay degil 4 yillik isletme kamu yonetimi maliye okuyacagima gider babalar gibi bu bolumlerde okurum hatta muhendislikte okuyacagima bu bolumlerde okurum anladin mi
2 yıllık mezunum ve aof 4. Sınıfta işletme okuyorum. Soran olursa evet üniversite mezunuyum diyorum tabi arada sizi tenzih etmiyorum bölümü sorup aaa işletme 2 yıllık mı diyor. evet diyorum :) ardından soruyorum siz kem küm ve gülüyorum:) tabi arada ben piskoloji okuyorum diye havasını atanlar oluyor eşeğe altın semer diyorum oda madara :) kıskançlık başka ne olabilir ki.
Havayı bilemem ama senin bu küçümser havanı sevmedim
ben küçümsemiyorum o kadar kötüyse bölümü havası bu kadar olmasın
bölümü kötü olup hava atmayanlara bir şey dediğim yok napsın adam zeki değilmiş
hava atıyorsa atıyor sen niye takıldın bu kaar anlamadım sana ne ki hehe de geç madem bazılarının yapısı öyle seni sinir etmek için bile yapar :))
Sinir oldum kendini cok begenmisti kızlar lafda söyleyemedim buraya patladm
Aynen cok haklisin, benim okudugum ülkedeki üniversite, türkiyeye göre yüksek lisans olarak geçiyor. Türkiyeye baksan herkez üniversite okumuş. Bizim burdakiler tıp, psycholog falan dedigin gibi.
Cevabimi geri aliyorum. Fikrim degişti. Herkez emek veriyor. kucumsemem gerek
Ben küçümsemiyorum
Biliyorum canım, ben genelde demek istedim. Kucumsememiz gerek ama hava atanlarda var dedigin gibi.
Benim bahsettigim onlardi
Kişilik ile alakalı bence bu olay. Çoğu çaresiz olduğu için ya da yanlış yönlendirilmeden dolayı o beğenmediğin bölümlerde okuyor. Tıp okuyup kendini beğenince sorun olmuyor mu sence?
tıp okuyorsa bir zahmet kendini beğensin
abi tıpçı beğenmesin de kim beğensin?
Neden beğenecek Allah'ın emri mi? Bu insanları hor görmek bence.
bütün tıpçılar müslüman mı kardeşim :) hiçte değil zor o bölümü bitirmek
Müslüman demedim anlamadın galiba. Kendini beğenmek zorunda değil demek istedim. Zor veya kolay demedim ki
onlar sırf etrafındakilere bak bende okudum demek için okuyor adama sorsan ne okudun diye çoğu ne okuduğundan habersiz vallahi
İtü mimarlık okumuşsun ama adam olamamışsın.. Mimarlık okumaktansa biyomedikal okumayı tercih ederim. Gelecek için mimarlığa değil teknolojiye yatırım yapmak lazım sonuçta.
Mimar olmak istedim hayalimdi
rızkı veren Allah. göğüs gererek "kendi elimle bir bok oldum" demeyle birşey olmaz. tamirci var senden benden daha fazla alır. almasa bile kendi emeğiyle çalıştığı için daha bereketli olur. kendi malından dolayı sıkıntı çekmez
ben 2 yıllık biyomedikal bölümünü bitirdim şu an ankarada özel hastande çalışıyorum mühendislerden fazla para kazanıyorım 3.750 tl niye öyle diyorsunuz?
Bende iki yıllık gümrük okudum ve işletmeye tamamladım ama bu tür yaklaşıma sahip bir Allahın kulunu görmedim senden başka :) yazık düşünce tarzına
işini iyi bilen değerlidir. isterse lise mezunu olsun.
Degersizdir demedim
ama şu konuda sana hak veriyorum. 1.5 ay staj yaptım ve lise son öğrencisi (sağlık meslek lisesi) bizden daha dikti, kendini üstün görüyordu.
Her bölüm gerekli bölümdür. Sadece kontenjanları çok fazla. Dozunda öğrenci aldıktan sonra hiçbi bölüm gereksiz değil.
kız haklı beyler. su ürünleri okuyup hava atanı gördü bu gözler
yuh :)
Sendeki küçük görme durumu da profosörler de yok !!
Küçük görmüyorum ama gelip tıpa gitmis gibi hava atmasinlar!
Kim neyi yapamıyor asd59 ?
üniversite üniversitedir :) piyasada 2 yıl 4 yıl pek yok sanki :D ondanndır
türkiyede ara eleman eksiği var ve o konuda ki eksikliklere göre bölümler açılıyor
napsınlar ya da napalım? okadar havaya gerek yok ama okunmuşmu okunmuş... ona bakarsan bende hayatımda az insan gördüm mezun oldu üni. nin devamı olarak meslek? muhasebe okumuş adam proje sorumlusu inş. mühendısı olmus
2 yillik okuyorum senden cok daha bilgili ve görgülüyüm:/
O biraz diplomaya bakar canım
Kim beşyüz bin isteri izliyosan eğer bilirsin. oraya ne odtülüler ne galatasaray üniversiteliler, ne mimarlar, mühemdisler geliyorda hemen eleniyor. demek istediğim olay diplomaya bakmaz ayrıca baba parasıyla mimarlık bölümünden diploma alacağıma gider odtü beden eğitimi okurum daha iyi.
O genel kültür yarismasi evde oturarakta ezberlersin birazda sans tabi
İtü baba parasi mi zeka kupu
Bu ulkede her türlü elemana ihtiyac var. sacmalamissin. herkes tip muhendislik okumak zorunda degil.
Ben ihtiyac yok mu dedim oku bir daha
Ben 2 yillik bitirip hava atmasin komik oluyor dedim
Bir insan zeki olmayabilir bu onun sucu degil
Senin bu dediğine göre türkiyedeki üniversitelerin yarısının kapanması gerekiyor
bence kapansın boşa para gidiyor ama :) kapanmasını istemezler
Kapanmamalı bence şimdi çağrı iletişim mesela internetin arzalandığında destek hattını arıyorsun seni yönlendiriyor onların çoğu çağrı iletişim mezunu az bir kısmıda çağrı iletişim kursu görenler
ve bu kişilere olan ihtiyaç nedendir bilmiyorum azalmıyor. Ha az bir maaş alıyorlar ama gereksiz değil kesinlikle
polis okulu da iki yıllık. polislik kötü bir meslek mi
kusura bakma ama boş konusuyorsun 2 yıllıkta üniversite olarak geçiyor
O saydıkların bana uymaz eğlenceli meslek isterim ben.
peki neden türkiyede babasının parasıyla okuyup kendını bir bok zannedenler var?
Özellerde kapansın istiyorum ama yapacak bisey yok
Senden benden daha once bitiriyolr 2.5 milyar da maaslari oluyo çoğunun
Millet yapmadigi seylerle bile ovunurken, 2sene universite bitirmis heheyy:d turmayin onu
okuduğu bölüme göre değişir 4 yıllık okuyupta işsiz kalanlarda var unutma
Amaç üniversite bitirdim demek
hangi üniversitenin hangi bölümünden mezunsunuz?
itü mimarlık
diplomanın fotoğrafınıda atayım :)
eh ben de analitik zekası müthiş olmayan kişilere metelik vermem, şakır şakır kod yazabilen insana hayran olurum, diğerleri sıradan gelir ;) ha okulunuz gayet iyi, istanbul, itü, boğaziçi, odtü dışında doğru düzgün okul olduğu da söylenemez. ama bölümünüz ziyadesiyle tırtmış üzgünüm.
Daha nere gidiyim :) tıp oluyordu benim 8bindi sonucum
Her mesleğin bir icraati vardır bilemezsin.
Okumamismi oluyo yani. d
Sen gidemediğin için olabilir mi
Yine de bişey katıyor ya öyle deme..:D
ne katıyor :)
Hiç okumamış olmasından iyidir. :)
Sana ne milletten
Sakin ol
Atmasinlar otursunlar ben 4 senedir 1 kez bile hava atmadm
Gurur meselesi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar