🌸YÖK, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği çevrimiçi anketin sonuçlarını paylaştı. YÖK'ün açıkladığı sonuçlara göre öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin büyük bir kısmı bahar döneminde de online eğitimin devamından yana.
🌸Öğrencilerin yüzde 48’i online eğitimin eğitim hayatını olumlu etkilediğini ya da etkisinin belirgin olmadığını belirtirken; yüzde 37’si online eğitimde hem kendisine hem de derslere daha fazla zaman ayırdığını ifade etti.
YÖK, anket sonuçlarını paylaştı: Öğrenciler online eğitim devam etsin istiyor. Senin tercihin ne?
Pandemiden dolayı online eğitim devam etmeli fakat sorunlu eğitimden dolayı maalesef online eğitim pek bir işe yaramıyor mesela online eğitimde genel olarak hem hocalar daha verimsiz anlatıyor hem de sınavları gereksiz zor yapıyorlar ister istemez öğrencinin öğrenme isteği de kaçıyor mesela yurtdışında hem araştırma ödevi vermişler hem öğrencinin stresini azaltmışlar hem de öğrencinin öğrenme isteğini kırmamışlar fakat buradaki sorunlu eğitimde ne yazık ki bu mümkün değil...
Yalancılar hiçbirinin egitim hayatını olumlu etkilemiyor oturup dersi bile dinlemiyorlar. Açılmasını istemeyen rahat rahat kopya çekebildiği için yatarak sınıf geçebildiği için açılmasını istemiyor. Ben dahil hepimiz kopya çekiyoruz adam gibi oturup çalışamıyoruz ki aile evinde bu mumkun olamiyor en azindan benim için. Sınavlarda işime yarıyor mu yarıyor ama ben bölümüm hakkında hiçbir şey bilmeden meslek sahibi olmak istemiyorum bu beni gerçekten üzüyor. Disiplin olmazsa öğrenmek isteyen bile salar kusura bakmayın. Ayrıca çalışanların hakkı ciddi anlamda yeniliyor. Yazık oldu..
Nereden biliyorsun dinlemedigimi? Senden daha çok dinliyorum. Ayrica bizde kopya çeke bilen milli kahramandir. Oturup ders çalışmak kopya cekmekten daha kolay bizde
@Azerbaijani_Girl herkesin üniversitesi sizinkiyle aynı değil diyorum işte. Tamam sizinki açılmasın ama ben kendi universitem adına memnun değilim online eğitimden verim alamıyorum
Eğitim sistemi berbat. Ha evde ha okulda çocuklar birşey öğrenemiyor... Okula gitseler malum korona var vakalar daha da artacak evde kalsalar online derse az öğrenci görüyordur girenlerde dış etkenler yüzünden derse konsantre olamıyordur. Ama yinede insanlar hastalanıp öleceğine evde kalmaları daha iyidir. En azından öğrenciler evdeyken kitap okumak gibi yararlı zamanları olur.
Ya ben o anketi dikkate bu kadar alcaklarını düşünmemiştim, uygulamalı derslerin bir şekilde yüzyüze olması gerek nerdeyse 3. sınıfa geçtim hemşirelik okuyorum ama sıfır staj kötü sonuçta ama şimdide yüzyüze olucak uygulama hiç gidip hastanede staj yapmak istemiyorum durum böyleyken 🥺
Vallahi bana göre. Ne kadar çok güvenilir olsada online eğitim.. Her öğrencinin öyle imkanı olmuyor Hem daha çok yorucu oluyor. Günde 5 kere en az 5 saat bilgisayarla zaman geçirecen Hem sorunsuz ve kesintisiz İnternetin olması gerekir.. bunu devlet karşılamali yok ailenin kendisi.
Yapmayın çoccuuum. aaaa boyle mi yetistirildiniz siz baakim 😃sjdhsafsgshdjf ya oyle hakikaten kazikliyorlar bizi evden ayrı gurbetteyiz diye🤦♀️ hahahsjdsggs. iste aradigim turk genci. yenilikci ve mucit 🙏🏻😃 dıttt baya uzattim herhalde, hoscakal 🌸
Eğitim de elden gidiyeaahh... 1-Herkes online eğitime katılamıyor. (Öğrenci eksik kaldı.) 2-Bir online bir yüz yüze denge bozuluyor. (Yarım yamalak bilgi) 3-Şimdi biri online olduğuna güvenip tercih verse yüz yüze olunca gidemezse ortada kalacak. 4-Saçma sapan bir sistem var ister online ister yüz yüze öğrenciler daima eksik kalacak. 5-Hıh neyse bu kadar bir an hızımı alamadım...😁
Bir süre daha uzaktan devam etmeli bence. Daha etkisini yitirdiğini düşünmüyorum corona virüsünün. Daha aşılanan birey sayısı çok fazla bile değil, böyle açıl kapan açıl kapan ile iyice zorlanır sağlık sistemi.
Benim görüşüm Türkiye'de en az 20 gün tam kapanmadır. Bunu yapmadıkları için bence eğitim öğretim turist sezonu kongreler mitingler vs askıya alınmalı.
Online Eğitim daha iyi. Daha az stressiz, daha donanımlı.. Gelecekte de eğitim bence bu şekilde olmalı.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ünüversiteli olanalar zaten ilk başta maddi açıdan gitmek istemez. İş yok ailelerin bile işi yok. haliyle kira ve extra gideri kaldıramaz ünüversiteliler.
Öğrenci değilim... Ama online sanki daha mantıklı gibi görülüyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Online eğitim sayesinde okul dışında da kendimi geliştirmeye vakit ayırıyorum bence normal hayata geçişte de haftanın en az 2 günü online eğitim devam etmeli
Ben saglik bakanligi secsin dedim Bilimi bilim adamlarina birakmak lazim Obur turlu yerçekimi yasası yok diyip pencereden atlarsan ölursün Biim yaşatır
Online eğitimi sağlığımız ve virüsün yayılmasını önlemek için istiyoruz çünkü okula giderken vs toplu taşıma kullanmak zorunda kalıyoruz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ONLINE EGITIME DEVAM. YUZ YUZE ISTEYENLER ORTAM ICIN ISTIYO BELLI CAN, HAYATIN BI DEGERI YOK ONLAR ICIN. maddi durumu yetersiz olan insanlari dusunmuyorlar