Eğer amaç iş sahibi olmaksa her 4 işsizden birisi üniversite mezunu. En çok üniversite okuma sebepleri başında ise hayat standartlarını yükseltmek için iyi bir iş sahibi olmak isteği geliyor.
Tek sebep bu olamaz, herhalde.🤷♀️ Siz neden üniversite okudunuz/ neden okumak istiyorsunuz?
Neden üniversite okuyorsunuz / okumayı hedefliyorsunuz?
Eğer olurda işsiz kalırsam en azından üniversite mezunuyum diyebilmek için 😂
Şaka bi yana üniversite okumayan arkadaşlarım askere gitti geldi işe girdi bi çoğu araba bile aldı ben kuruşsuz geziniyorum Sağlık filan gibi çok iyi bölüm okumayacaksanız hiç okumayın boşverin Türkiyede işe girmeyip okul okumak büyük pişmanlıktır.
Turkiye genelinde konusmussun. Ben zaten Turkiye'nin gidisatindan memnun olmadigim icin yurtdisinda okudum. Ancak Turkiye'de olanlar icinde bence gorusun cok dogru degil. Evet, cok kaliteli egitim verilmedigi icin cogu universiteden cok fazla nitelikli gorunumlu niteliksiz mezun cikiyor. Fakat bu durum iyi universitelerde cok iyi muhendisler, doktorlar, hukukcular yetistirilmedigi ve bu kisilerin ciddi paralar kazanmadigi anlamina gelmez.
Bunun yani sira, senin de dedigin gibi benim tek sebebim is edinmek/iyi para kazanmak degildi. Kendimi her anlamda gelistirmek, yeni kulturler tanimak ve genel manada bilincli bir birey olmak hedeflerim arasindaydi. Bunlari da basardigima inaniyorum.
"Ne masallar, ninniler söylediler üniversite okumak üzerine, aldatıldık" :) Üniversite mezunu olduktan sonra direkt kariyer basamaklarını tırmanmaya başlayacağını zannedersin ama dünya böyle degil. İnsanın üniversite okumadaki öncelikli hedefinin bir iş sahibi olup hayat standartlarını yükseltmek olduğunu düşünüyorum. Fakat bunu başaramasan bile eğer kaliteli eğitim veren bir üniversite okuduğunu varsayarsak kendini geliştirmek, hayata bakış açının farklılaşması da amaçlardan birkaçı olabilir.
Devlete kapağı atmak için yani iş sahibi olabilmek için farklı kültürdeki insanları daha yakından tanıyabilmek için yanı bilirsiniz üniversitelerde bi çok şehirden insan var üniversite ortamını görmek için tek başıma başka bi şehirde yaşamayı deneyimlemek için yanı birçok sebep var benim için
Hostes olmak için okuyorum. Hayallerimin pesinden gitmeye karar verdim. Insallah işsiz kalmam 😔 Cok fazla gelecek kaygısı yaşıyorum bazen strese aşırı fazla giriyorum. Allah hepimizin sonunu Hayırlı etsin kalbimize gore versin insallah 🙏🏼
Her ne kadar 4 üniversite mezunundan birisi işsiz olsa da hangi firmayla görüşmeye gittiysek ne mezunusun dediğinde lise mezunu dediğinde bi önyargı oluşuyor. Önemli olan mezun olmak değilde doğru sektörde ve doğru gelişmeyi göstermiş olmamız gerekiyor diye düşünüyorum ben...
Okumadım ama ;daha iyi bir gelecek için ülkemi geliştirmek için İslâmiyet için , şehit olan askerlerimiz için , Filistindeki masumlar için ; bayrağım icin, tabi artık üniversitede bitirmekte marifet değil!!! Ülkede kaliteli üniversite yılki bakkal açar gibi üniversitesi açılıyor!!! Ve mezun olanların çoğu iş bulamıyor! ...➡️➡️Siz?