Yks'ye hazırlanan var mı? Benim hedefim günde 18 saat. Ama bir türlü 18 olmuyor taktiği olan var mı? Konuları yetiştirmem gerek az kaldı sınava :(Stres artıyor gün geçtikçe :(
Günde 6 saat uyuyup ders çalışmak hariç hiçbir şey yapmazsan 18 saat çalışmış olursun xD Zaten normal bir insan 11 saat bile çalışamaz bence (verimli olmaz) günde 8-9 saat verimli bir şekilde çalışsan yeter de artar :) ders çalışırken yanında telefon PC vs olmaması daha iyi olur. Yoksa iki dk bir şey izleyim dersin saatlerin gider... Yok bildirim geldi yok şu şunu yapmış falan. Yani asıl önemli olan çalışma süren değil verimi.
Bedeninizin uykuya, dinlenmeye, sakinleşmeye de ihtiyacı var. Bir şeyin süresini artırmak kalitesini düşürebilir. Kendinize fazla yuklenmemenizi öneririm. Hergun saglam 6 saat çalışan için bu sınav imkansız değil.
Bende çalışıyorum ama öyle plan proje yapmadım beynimin algıları yüksek oldukça kafam derse daha iyi bastıkça çalışıyorum ara sırada konu anlatımlı videolar izliyorum
18 saat çok fazla, verim alamazsın ki. Mümkün oldugunca sık ama kısa aralar vererek daha iyi anlamanı sağlayacak şekilde çalışırsan daha çok işine yarar sanıyorum.
Ben günde 3 saat çalışıyordum 3000. oldum. Amerikayı yeniden keşfetmiyoruz sakin olun, 18 saat çok. Altı üstü herkesin girdiği ODTÜ ittü düttü birine gireceksiniz işte
Günde 5-8 saat arası çalışman hem konuların yetişmesi için hem de uyku hariç kendine vakit ayırabilmen için yeterli bir süre günde 18 saat ne kalan 6 saatte napıyorsun sen jdjdjsksk
Ben dershaneye gittiğim sıralarda , derece yapan arkadaşlarım olmuştu. ve çok rahat tiplerdi. tek derdi bu olupta sabah akşam zorlayan kişilerin iyi puanlar yaptiklarini hic gormedim. illaki vardir , ama ben görmedim yani. mesrla kutuphaneye gitmeyi cok severim orda bir dunya senin gibi ogrenci var , ama bunu zorlayarak yapiyormus gibi gorunmuyorlar. cunku her gun orda ayni kisileri goruyorum , ve gayet hem takiliyorlar hem sohbet ediyorlar hemde calismaya her ara verislerinde kafa dagitiyorlar. yani 18 saat calismak yerine 8 saat calis , 8 saat uyu , 8 saatte kafa dagit , kitap oku dizi izle spor yap ama ders disinda bir seyler olsun. bu cok daha verimli olur.
İnsanın çalışmada verimli olduğu bir sınır aralığı vardır. bunu aşarsan sana faydası olduğunu sanırsın fakat tam tersine zararı olur. bunu bende yaşadım , hemde 2 kere.. O yüzden tekrar düşün derim :) bol şans
abi kafayi mi yediniz 18 saat ne dksmdhkslz onemli olan calisma saatin veya soru sayisi degil, osym tarzi soru kitaplarindan verimli sekilde calismalisin ayrica vucudunun duzenli uykuya, harekete ve yemege de ihtiyacı var
Bir şeye hazırlanmıyorum ama zamanım boyunca bilgiler araştırmaya kendimi geliştirmeye çabalıyorum. Günde 2 saat öğle uykusuyla kaldığımda oldu, 24 saat uyumadığımda.
ay inşallah olur, valla ben marttan hazirana kadar geçen sene; ful deneme, X2 hızda konu videosu ( yanlış yaptığım konular) ve yine x2 hızda soru çözüm videosu izlemiştim. 20k, gerçi sınav da basitti o yüzden
ya şöyle ben yurtdışı sınavına hazırlanıyordum, o yüzden gitmedim. YKS'yi de işte geçen sene okul kapandığı dönemde çalıştım. Tıp okuyom şu an, animi söylemeyeyim çünkü çok saçma sapan şeylere yorumlar yaptım da kfjgklşkfgl