Avantajları ve dezavantajlarından bahseder misiniz?
(İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde İÖ okuyacağım.)
(İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde İÖ okuyacağım.)
Üniversiteyi birinci ya da ikinci öğretim olarak okumak tabiki birbirinden farklıdır ama bu durum daha çok okuduğun şehire göre veya üniversiteye göre değişecektir. Ben ikinci öğretim okudum ve birinci öğretimden daha iyiydi diyebilirim. Çünkü bizim derslerimiz öyle gecenin bir köründe başlamıyor ve buna mukabil olarak da bitmiyordu. Ben Kütahya dumlupınar'da okudum. Şehir önemli dememdeki neden de bundandır. Dumlupınar üniversitesi Türkiye'nin en büyük kampüslerinden birine sahip ve olanakları çok güzel olan yeni bir üniversiteydi ben okurken. Ama Kütahya ne yazık ki bir öğrenci için uygun bir şehir değil. Yaşam şartları, alternatifleri (eğlence, gezme, oturma vs) çok az olan bir şehir. Kütahya'lılar varsa şimdi kızacaklar bu yazacaklarıma ama bunlar benim 5 yıl boyunca yaşadıklarım: Yerlileri hem yobaz hem de sarkıntılık, sataşma yapanları aşırı fazlaydı, şimdi nasıllar bilmiyorum.
İkinci öğretim okuyanların tek derdi eğer dersler geç bitiyorsa, sosyal hayata biraz daha geç başlıyor olursun, bu da seni gece kuşu yapmaya başlar birinci senenin sonuna doğru. Onun dışında birinci öğretim ile bir farkı bulunmuyor. İyi tarafından bakarsan yıllarca sabahın köründe uyanıpta okula gitme derdinden kurtulmuş oluyorsun. İzmir, Eskişehir ve İstanbul'dan sonra öğrenci için koşulları en güzel olan şehirdir. Yerlisinin öğrenciye yaklaşımı müthiş rahat, ulaşım ve konaklama Bursa ve İstanbul gibi şehirlere nazaran daha iyi uygun. Eğer bir de üniversiteye yakın biryerler de ev veya yurt bulursan yeme de yanında yat. Yani senin anlayacağın İÖ okumanın avantajları dezavantajlarından kesinlikle fazladır. Bizim zamanımızda İÖ'nün harcı 2-3 kat fazlaydı, şimdi nasıl bilmiyorum.
Şu anda yine oku deseler, ikinci öğretim okumayı tercih ederdim.
Hangi şehir ya da okulda okursan oku, o yıllar en iyi arkadaşlarla geçer. Umarım sana sorun çıkarmayacak, kendi kafana uygun arkadaşları bulur ve iyi geçinirsiniz.
Başarılar dilerim ;)
hahaha vallahi Kütahya'lıyım :D ama kızmam tabi ki, haklısın çünkü, öğrenci şehri değil, o yüzden tercihlerimde bulunmadı hiç :D insanların büyük bir kısmı hala öyle, artarak da devam ediyor ;)
cevabın için çok teşekkür ederim (:
Üniversitenin keyfini 2. öğretimle alırsın... Uyku problemi yaşamazsın... Sınav sorularını 1. öğretimlerden alırsın... gün içinde yeterince gezmeye vaktin olur... Ben de 2. öğretim okudum... Yine tercih ederdim
İÖ normal öğretimden daha keyiflidir. Hele bir de sabah uyanma sorunun varsa erken kalkma zorunluluğun olmaması çok güzel.
Herkes okuldayken doya doya uyuyabilir, gündüzleri başka kurslara gidebilirsin.
Muhtemel vize final soruları hakkında fikrin olur normal ö. ile yüzde 70 aynı çıkar sorular.
İlk sene özellikle ortak dersler nedeniyle ders saatinin bitimi gece 22.00 ya da 23.00 bulabilir. 2. yıldan itibaren sadece alan dersleri göreceğin için bu saatler maksimum 20-21.00 gibi biter.
Dersten sonra eve ya da yurda otobüsle gideceksen ve kampüs uzaksa o biraz sıkıntı olur. Bunun dışında İÖ okumak lükstür.
Genelde iyi bir puan alamamış babaları zengin kişiler geliyo oraya ama senin üniversiteyi bilmiyorum.
zenginlikle puanlar fazla bir alakası yok 10 puan az oluyor birinci ögretimden senede bin lira vermek zenginligin göstergesimi?
aynen DoktorHannibal'a katılıyorum. 10-15 puan fark var sadece.
Benim tembel kuzenlerin hepsi ikinci öğretim okuyo. Gelmeyin üstüme...
işte onun okuduğu yerde de birinci öğretimle arasında çok fark yoktur. gidip kars üniv iö'de okursan puanın düşük demektir tabi.
İzmit te bir üniversite de okuyolar
Cevap
2Cevap
Oh Dokuz Eylülüde kazanmış ^^
İyi değil bence , ben ikinci öğretimim.
hangi açıdan iyi değil, onu soruyorum.
O okulu bilmiyorum ama 2ci ogretim bilgim var nesini soruyorsun? Gunduz uyur gece yasariz gunesi gormedigimiz gunler cok olur hayati tersten yasariz gece bir yarisi birmizi arayip ve birbirimize gidebiliriz alisinca super :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar