İngilizce öğrenmek birçok alanda avantajlı olmamızı sağlıyor ve dünyaya açılan kapının anahtarı olduğunu düşünüyorum :) Bu sebeple ben de İngilizcemi geliştirmeye, daha iyi konuşabilmek için eğitim almaya karar verdim. Gün içinde buna ayıracak çok fazla zamanım olmadığı için evde İngilizce öğrenmek benim için daha iyi bir tercih olacaktı. Çok iyi bir seçim yaptığım için öyle de oldu.
Open English sayesinde evde kolaylıkla İngilizce öğrenebilirsiniz!
Open English
İyi ki Open English’i tercih etmişim :) Çünkü kayıt olur olmaz benimle iletişime geçtiler ve ne yapmam gerektiği konusunda beni yönlendirdiler. Ben de bilgi almak istediğim konuları aktardım, içtenlikle cevapladılar ve kafamda hiç soru işareti kalmadan, evimin konforunda İngilizcemi geliştirmeye başladım.
Evde İngilizce öğrenmek
Sisteme ilk girdiğinizde bir seviye belirleme sınavına giriyorsunuz. Bu sınav sonucuna göre, seviyenize uygun olan derslere katılıyorsunuz. Evde de her an müsait olamadığım için ilk sorduğum sorulardan biri ders saatleri oldu :) 7/24 canlı derslere katılma imkanım olduğunu duyunca mutluluktan havalara uçtum resmen, gerçekten büyük rahatlık oluyor.
Online İngilizce eğitimi
Dersler ve alıştırmaları yaptıkça seviye atlıyorsunuz. Tabii seviye atlamadan önce, o dersi tamamen öğrendiğinizi kanıtlamak için teste girmeniz gerekiyor. Her seviyede CEFR (The Common European Framework of Reference - Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) tasdikli sertifika almaya hak kazanıyorsunuz. Sertifikanın kariyerimizde çok işimize yarayacağından eminim.
İngilizce öğreniyorum
Anadili İngilizce olan eğitmenler sayesinde online İngilizce dersleri de çok verimli geçiyor. Zaten derse katılmadan önce sunuma göz atarak, o derste neler işleyeceğinizin bilgisinde oluyorsunuz. Ayrıca; tüm seviyeler bittiğinde Cambridge İngilizce Seviye Belirleme Sınavı olan Linguaskill’e ücretsiz olarak girmeye hak kazanıyorsunuz. Bu sınavı büyük bir heyecanla bekliyorum.
TOEFL, TOEIC ve IELTS sınavları
Open English’in ayrıcalıkları bitmiyor! Sistem içerisinde TOEFL, TOEIC ve IELTS sınavlarına girme hakkımız da bulunuyor. ‘’Bir paket senden, bir paket bizden’’ kampanyasını da söylemeden geçmeyeyim. İki kişi katılırsanız bir kişinin İngilizce eğitimi bedavaya geliyor. Kaçırılmayacak bir fırsat değil mi? :)
@RüzGarınKızı Zamanın azsa hiç bekleme derim :) Open English’in sitesinden formu doldurursan ne yapman gerektiği konusunda seninle iletişime geçerler hemen.
@RüzGarınKızı Hakkında hayırlısı olsun :) Open English'te eğitmenlerin anadili İngilizce dersler çok verimli geçiyor. Ayrıca her seviye için sertifika da alıyorsun, bu da işine yarar.
@RüzGarınKızı Çok iyi olur bence, zaten çok samimiler içtenlikle cevaplıyorlar her soruyu aklına takılan her şeyi sor ona göre karar verirsin :) Senin için de çok iyi olacağına eminim ♥
Şu an hazırlık okuyorum ve benimde senin gibi çalışmam gerekiyor. Kendi yaptığım planı sana anlatayım uygunsa sende onun gibi çalışabilirsin veya değişiklik yaparak çalışabilirsin. En kötü ihtimalle aklında bi' fikir oluşur.😅
Her gün düzenli olarak; 1. Gün içinde gördüğümüz dersi tekrar ediyorum. 2. Yarınki ders için ön hazırlık yapıyorum. 3. Günlük 10 kelime öğrenmeye çalışıyorum. 4. Günlük en az 1 kalıp öğrenmeye çalışıyorum. 5. İngilizce konu çalışması yapıyorum. 6. İngilizce yazma çalışması yapıyorum. 7. Kitap okuyorum. 8. Günlük en az 1 TEDx videosu izliyorum. 9. Sunum yapar gibi hazırlanıyorum ve kendi kendime konuşuyorum. (Bazen arkadaşlarıma karşı konuşuyorum.)
Evet bu 9 maddelik listeye kendinde bir şeyler ekleyebilirsin. Nasıl yaptığımı anlatmak için yine madde madde gideceğim. Yani bu maddeleri nasıl yapıyorum onu anlatacağım. 1. İlk iki madde senin için geçerli olmayacak sanırım. 2. - 3. Ben RedHouse sözlüğü kullanıyorum, oradan günlük 10 kelime ezberlemeye/öğrenmeye çalışıyorum. Tabi bazen Cambridge'i de kullanıyorum online olarak. Kullanmak istersen: . Günlük öğrendiğim kelimeleri yazma ve sunuma uygun seçmeye çalışıyorum. Sende öyle yapabilirsin. Hem böylece o kelimeleri kullanmış ve pratik yapmış olursun. 4. Kalıptan kastım aslında "He is as strong as a lion." cümlesindeki "as... as" kalıbının kullanım şekli, anlamı "O bir aslan kadar güçlü.". Bir diğer örnek ise "Both my father and mother are teachers." cümlesindeki "both... and..." kalıbının kullanım şekli, anlamı "Hem babam hem annem öğretmendir.". 5. Daha çok zamanlar hakkında çalışmalar yapıyorum. Bazen sorulara hangi zamanı kullanarak cevap vereceğimi karıştırabiliyorum. Tabi öğrenmemiz gereken daha birçok konu var. 😞 6. Yazma çalışması yaparken bir konu belirliyorum ve ona göre İngilizce yazmaya başlıyorum. Mesela "En sevdiğim mekan.", "En sevdiğim oyun." gibi başlıklar ile ilgili yazıyorum. Neden o oyunu/mekanı sevdiğimi, daha önce o oyun/mekan ile ilgili anılarımı ve aklıma gelen çoğu şeyi önce Türkçe olarak düşünüyorum, daha sonra İngilizceye döküyorum. (Her gün öğrendiğim 10 kelimeyi o günün konusuna uygun seçmeye çalışıyorum.) 7. İngilizce kitap okumaya çalışıyorum. Başlarda çok anlamasan bile okuyarak kelimeleri hafızana kaydedebilirsin. Böylece gözün, dilin ve zihnin aşina olur. İlerleyen zamanlarda anlamlarını öğrenince işin çok kolaylaşacak. Basit ama çok kritik bir şey. En azından bana göre öyle. 8. Bunun hakkında pek bir şey dememe gerek yok sanırım. İngilizce konuşan kişileri, İngilizce altyazı ile izlersen kendini geliştirebilirsin. 9. Yine yazma yaptığım zaman uyguladığım taktik gibi kendime konu belirliyorum ve o konular ile ilgili sunum hazırlıyorum. Konu başlıklarını Türkçe yazıyorum kağıda baka baka konu hakkında konuşuyorum.
Final: Çok uzadı biliyorum kusura bakma/bakmayın bu yüzden 🥺. Bazı eklemeyi unuttuğum şeyler olduğunu şu an fark ediyorum fakat sizi kızdırmamak için şu an buraya yazayım. Because, and, but... gibi basit kalıpların nasıl kullanılması gerektiğini öğrenmeli ve cümle içinde en az 3 tanesini kullanmalısın. Kendini geliştirmek için yani.
Example: Actually, it is a very long story but let me tell you this honestly and briefly.
Bu örneği konuşma hocam içinde vermiştim, çok hoşuna gitmişti 🥰. Meali, "Aslında, bu çok uzun bir hikaye fakat şunu dürüstçe ve kısaca anlatayım." Okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım faydalı olabilmişimdir. Önerilerinizi ve eksik/yanlış olduğum yerleri bana bildirirseniz çok memnun olurum. İyi akşamlar herkese. ❤️
Duolingo diye bir site var, oraya üye oluyorsun ücretsiz bir şekilde, eğer ücretli olsun istersen ücretli üye olabiliyorsun, günde 10 dakika 15 dakika vakit ayırıp alıştırma yapabilirsin, biraz biliyorsan sınav yapabilir kendini test edebilirsin. Güzel bir sitedir. Meraklı olmak gerekli. Mesela bir kelimeyi merak ettin, ben öyle yaparım hemen araştırırım ne demektir, nerede yazarsa anlarım falan gibisinden birazcık daha ilerlettim. Orta okul ingilizcesi var işte, tabi zamanla bunu geliştirdim. Hala konuşamıyorum o ayrıda, en azından kelimeleri anlayabiliyorum.
Karton kağıtları ufak ufal kesin. Bir tarafına türkçe bir tarafına ingilizce anlamını yazın. Bir kutuya koyun ve tombala çeker gibi çekin. Hangi tarafı geldiyse diğerini tahmin edin. Kısacası kelime haZnenizi geliştirmiş oluyorsunuz yabancı dilin yüzden 70 i kelime bilgisidir bence. Kolay gelsin.
Selamlar, YouTube'da A1'den C2 seviyesine kadar konu konu anlatım yapan öğretmenler var. Bunlardan faydalanıyordum. Ayrıca hepsini bir playlist haline getirip düzenli bir liste oluşturuyorlar. Kelime öğrenmek için kendime bol bol Kelime kartları ve egzersiz kitapları satın almıştım.
Dizi ve filmleri Türkçe Altyazılı izleyebilir, sözlük alabilir veya Youtube'dan videolar izleyebilirsiniz... Tabii bir de İngilizcesi iyi olan bir arkadaşınızla pratik yapmalısınız. Teoride bilmek pekte etkili sayılmaz.
İngilizce eğitim sitelerine para verip kazıklanmak yerine, yabancılarla mesajlaşmak, altyazılı (TR ve İNG) dizi izlemek, İngilizce gramer çalışmak daha etkilidir. Sadece internet paranı ödersin.
Youtube'dan ücretsiz veya udemy'den satın alarak gramer kursları, videoları izleyebilirsin. Grameri hallettikten sonra kelime öğrenmek için de, sözlük ve film dizi izlemeni tavsiye ederim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Udemy'den kurs al, sonra da full yabancı dizi film izle
btk akademi: siteye girmek için e devlet istiyor ama maliye bakanlığının olduğu için bi sıkıntı olmaz , ben girip yazılım dersleri alıyorum orada eğitimler var ingilizce var.
ilk önce keljme öğtenmelisin yaoabiıiduğin kadar kelime öğren, kendine bir sınır koy her gün 10tane kelime ya da 15 tane kelime kelime daracığın olmalı ki cümle kurabilesin
Been baya ogrendim ama keske yurt disinda ogrenebilseydim arkadaslarim gercek hayatta olurdu olarda gezerdim. Pandemide telefonun ekranina bakip goruntulu konusaktan biktim ama guzel gelisim sergiledim.
En İyi Cevaplar