Anne ya da Babasının yaptığı işten utanan ve çevresine farklı meslek söyleyen evlatlar.
Sizin bu konuda söyleyecekleriniz nelerdir?

Çok şükür öyle birşey yaşamadım. Ailem kapıcılıktan gelmedir. Utanılacak bir şey değil. Nimete hakir gözle bakılmaz. İnsalar karaktersiz olmuş, ahlaksız olmuş, zina eder hale gelmiş ben mi ailemden utanacağım.
Saygı duyarak. Siz ne kadar utanmasını yanlış görseniz de o daha küçükkkkkk. Zamanı gelince kendi öğrenmesi daha güzel. Yapacak birşey yok. Zaten ana baba güzel ahlak kurallarını öğretirse ne âlâ. Ancak çocuğu utanıyor diye birde siz rencide etmeyin.
Allah hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin inşallah
Teşekkür ederim 🙏
Öyle utanan da ne bilim.
Her şeyden aile sorumlu işte birde ortam. Utanacak birşey yok bunu kavraması lazım.
Cevap
9Cevap
Zaman bu konuda dahada acımasız malesef bizim zamanımız nispeten özenti kuşağı değildi ver insanlara insan olarak davranılır bakılırdı
O çocukları ebeveynler tekrardan yetiştirmeli. Çünkü makamları şan sanan kişilerde, karakter ve değer yargıları çok zayıf olur.
Eğer onu o noktaya getirmiş olan babasından annesinden utanıyorsa
o insandan hayır gelmez
çözüm var mı
valla bilmiyorum
Rızık Allah'tandır. Herkes nasibi olduğu işi ve mesleği yapar bu yüzden utanmak veya utandırılmak ne haddimize!..
Söylenecek pek bir şey yok her mesleğe ihtiyaç var yoksa o meslek ortaya çıkmazdı
Mesleğin hertürlüsü sevilmeli saygi duyulmalı sonuçta helal kazanç emek teri
Çözümü yok özellikle lise acımasız yeni nesil çok daha acımasız. Çözümü yok
Ne anlamdan utandım ne babam dan çok şükür evlatlarimda benden utanmaz
Var, kıssasa kıssas. Ebeveynler de o evlatlardan utanacak. Çivi çiviyi söker.
Ekmek kazanmanın zorluğunu görünce anlar
Bu kizi anlindan opeyim
Kökünden kazıyıp üzerine iş*yeceksin
Yoktur
Çözüm yetiştirmek
Yoktur
O evladın ben ta...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?