bana ihtiyacım varken geçen sene devlet bursu çıkmadı çevrenizde burs alan öğrenciler sizce hakediyor mu? Benim etrafımda hak eden de var hak etmeyende. Ama en çok üzüldüğüm nokta ihtiyacı yokken burs alıp 'acaba ben bunu hakediyor muyum benden daha çok ihtiyacı olan birileri var mıdır' diye düşünmemesi. Burs alan arkadaşlarımın çoğu dedesinin evinde oturuyor ve beş kuruş kira ödemiyorlar ama sistemde kirada yazıyorlar. Aynı şey dükkan için de geçerli. Adam dükkanda çalışıyor ama dükkan sırf dedelerin üzerine olduğu için adam işçi olarak yazıyor. Bir de en çok öğretmenlik okuyanlara çıkıyor. Siz neler düşünüyorsunuz? Hakaret etmeden konuşalım arkadaşlar.
Cevabın nedir?
istediği kadar kira yazsın malım mülküm yok yazsın devlet o kadar da boş değil canım araştırıyor tabi ki ve annesi ayrı olan boşanmış olan, yetim öksüz olan, şehit çocuklarına öncelik tanıyorlar. kredi bursu çıkar oda geri ödemeli olduğu için düşünceler değişiyo kimi ödedim kimi ödeyemedim diyor, okul bittikten iki sene sonra taksit taksit ödersin yani bende aldım ödüycm Allahın izniyle..
01 Yorumla- Soran+1 yıl
aynen kira yazsın malım mülküm yok yazsın çıkıyor evet ama bu dediklerim hep dedesinin evinde dükkanında oturuyor 5 kuruş kira yok ama formda kendilerini kirada gösteriyorlar ve devlet bunu bilmiyor. bu dedelerden bıktım zaten:D araba alıyor çocuklarına ama kendi üstünde torun da bursa başvururken arabamız yok diyor
En İyi Cevaplar
öğretmenlki okuyanların hepsi alıyor onlara özel bir burs var ilk 3 tercihlerine girerlerse. Benim ugg giyen burs alan arkadaşım vardı bir sürü. ne diyeyim sistemi * :)
04 Yorumla- Soran+1 yıl
evet bizim okulda bir öğretmenlik sınıfında sadece birkaç kişiye burs çıkmamış geri kalan herkese çıkmış
Anlattığın gibi kyk nın en büyük eksikliği budur... Şimdi Üniversitelere devrettiler bunu.. Üniversitede oluşturulan bir kurulla öğrencilerle mülakat yapıllıp ondan sonra karar veriliyor.. Her fakülteye belli bir kontenjan veriyorlar ve fakülte hocalarından bu kurul oluşturuluuyor... Yani artık biraz senin ikna kabiliyetinde öenm arz etmekte...
01 Yorumla- Soran+1 yıl
vay anasını daha iyiymiş
- +1 yıl
Haklısın yanlış beyanda bulunduğu için başkasının hakkına girmiş oluyor. Merak Etme tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması olur. Bedelini elbet öderler
06 Yorumla- Soran+1 yıl
çıkar kul hakkı evet :(
- +1 yıl
Uğraşsan kanıtlanabilir şeyler ama kendi işimize yetişemiyoruz ki birde onlarla uğraşacaz
- Soran+1 yıl
öyle mi dersin ben gözümle göreyim bir yakınımı uğraşırım ha
- +1 yıl
Avukatla konuşmak lazım o daha iyi bilgi verir
- Soran+1 yıl
ooo uzun iş diyosun o kadar değildir yaa
- +1 yıl
bir avukat bul konuş sor ne diyecek görelim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
12Cevap
Adam kayırma çok fazlasıyla var. Bizim zamanımızda cemaat olayları falan da vardı. Cemaat bağlantısı olanlara çıkıyordu hep. Sonra bölümlere göre de fark ediyor.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
aman torpil morpil istemem ömür boyu vicdan azabı çekerim diyorum diyorum iyi diyorumama bir bakıyoruz bizden daha iyiler torpille yiyip içiyolar :D
- +1 yıl
Bir sürü devletten aldığı yetmiyor gibi başka vakıfkardan alanlarda var hiç birine hakkımı helal etmiyorum muhtaç ve ihtiyacı olan kimselere verilmesi gerekiyor
11 Yorumla- Soran+1 yıl
aynen benim arkadşım da öyle hem devletten hem vakıftan
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
bizim sınıfta bir kız agzından kacırdı :D çok varlıklı bir aileden gelen bir kız bu :D
Ankarada tanıdıkları vasıtasıyla burs çıkartmıs kendine kızdan buz gibi sogudum bunu duyduktan sonra01 Yorumla- Soran+1 yıl
aç gözlü insanlar çok bende duyuyorum arada devlet bursu alan arkadaşlardan şu vakfın bursuna da başvuralım belki çıkar diye gözleri doymuyor
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Oturduğumuz ev kiraydı çıkmadı babam emekli, başka gelir yok, ne burs çıktı ne yurt. Ne kişiler tanıdım varlıklı hem kyk bursu hem başbakanlık hem valilik bursu alan. Bir güzel sayarım da olmuyor işte.
07 Yorumla- Soran+1 yıl
peki tarla marla yok mu
- Cevap sahibi+1 yıl
Hiçbir şey yok. Babam emekli sandığı emeklisi, dolgun bir maaş almıyor.
- Soran+1 yıl
aynı durumdayız kısmen sadece benm babam emekli olduğu halde yine çalışıyor.. öğretmenlik okumadınız galiba öğretmenlik okuyanlara hep çıkıyo
- Cevap sahibi+1 yıl
Fen-Edebiyat fakültesinde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum, masraflı bölüm, çıkana yine çıkmış sınıfta, lise öğretmenleri oradan çıkacak.
- Soran+1 yıl
hmm anladım. Burada itiraf eden var parası olup torpille çıkartan
- Cevap sahibi+1 yıl
Ben anlamıyorum yazıklar olsun nedir bu adaletsizlik?
- Soran+1 yıl
haram helal bilmiyorlar
valla burslar kafasına göre çıkıyor ihtiyacı olana da var olmayanada şans meselesi gerçekten..
03 Yorumla- Soran+1 yıl
ve torpil meselesi kardeşim ama insanın çok zoruna gidiyo
- Soran+1 yıl
var bak burada itiraf eden var
benim gibi parası olupta torpillilere ( aslında kendi isteğimde değil hakta etmedim ama işte..) bir de şehit milli sporcu vsvsvs.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
torpil evet heryerde karşımıza çıkıyor bu torpilliler
- +1 yıl
nasılsa bir gün çıkar onlardan kafana takma çok kimsenin hakkı kimsede kalmaz hakkımızı gasp ediyolarsa haram zıkkım olsun hepsine
11 Yorumla- Soran+1 yıl
doğru diyon
sana da köyde para etmeyen arsa var diye çıkmaz işte. Türkiye bura doğrular olsa da yanlışlarda çok
07 Yorumla- Soran+1 yıl
aynen ya zaten var öyle para etmeyen arsa köyde :D
- Soran+1 yıl
doğru diyon
- Soran+1 yıl
son sınıfsın galiba ya da bitti
- Soran+1 yıl
anladım :)
Çevremde bir çok hak etmeden burs olan bir çok kişi var.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
aylık 300 300 götürüyolar
ddevlet bursu tarihleri başlad ımı
03 Yorumla- Soran+1 yıl
yok daha değil
- Soran+1 yıl
okullar başlayınca başlar heralde
geliri sıfır yaz çıksın
04 Yorumla- Soran+1 yıl
öyle olmuyo kanks biliyorlar gelirimi maaşımızı
- +1 yıl
bakmıyorlar ya onla mı uğraşacaklar ne zenginlere çıktı fakir adama vermezler. sen dediğimi yap gelirim yok de malım mülk sayma bile babam destek çıkmıyor de olamaz mı bak çıkacak o zaman bilsem zamanında bende yapardım şimdi nasıl ödeyecem diye kara kara düşünüyorum ayda 270 lira geri ödeme çıktı
- Soran+1 yıl
ya yapamam ya benden daha çok ihtiyacı olanların önüne geçersem sende iyiki yapmamaışın. ayrıca 270 iyiymiş bizimkiler 300 aldı 2015 de 320 olcak galiba off düşün onları :D
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Belli olmuyor , bundada torpil işliyor
01 Yorumla- Soran+1 yıl
aynen torpil varmış
- +1 yıl
Caliskan ogrencilere cikiyo digerleri fasa fiso
01 Yorumla- Soran+1 yıl
evet doğru ama belki benim üni puanım düşüktür ama ünide çok çalışkan bir öğrenci olmuşumdur... baştan kaybediyoruz yani
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar