Ama günümüz şartlarında pek hayâle göre seçemiyoruz.
Peki siz zaafınıza göre mi, maaşa göre mi seçersiniz?

Bugün yeniden doğsam Araştırmacı - Yazar olurdum.
Yazı yazmayı seviyorum ama nedense beni tanıyanlar burada bence yazsan bu site okuyucu kitlen olur deniliyor ancak içimden bilgisayara oturup yazmak gelmiyor.
Bu duruma biraz da sitede Maslow'un piramidinde kendini gerçekleştirme aşamasına gelemeyip kıskanan ve türlü türlü entrikalar yapmayı akıllılık sanan zavallı bir kaç kişi engel oluyor.
Her neyse...
Günlük 200 sayfa yerli ve yabancı köşe yazısı ve bilimsel anekdot okuduğum için kesinlikle asker değil, Araştırmacı - Yazar olurdum diyerek naif bir hayıflanmamla son vereyim görüşüme.
Evet, bence yazsanız biz de bilgilenirdik.
Anlatmak istediğinizi anlamadım.
Hayaline göre meslek seçme devri bizim ülkede bitti bence. Bugün bölümünü okuyan üniversitelerden mezun olan kişilerin %80'i işsiz kalıyor veya iş bulma sıkıntısı çekiyor. İnsanlar artık iş imkanlarına göre bölüm seçmeli, profesyonel düşünmeyen bu devirde büyük sıkıntı yaşıyor maalesef
Aynen öyle maalesef. 😒
Bu kadar maddiyatçı olmamak gerekir. Kendi karakterime uygun bir iş aradım baktım bulamadım freelance olarak takılıyorum. Kafam rahat, elhamdülillah rızkını da temin ediyorum, kendime ayrılacağım vaktimde var. Bu kadar kasmaya hiç gerek yok.
Aynen öyle.
İsterse 1 milyon maaş versinler, sevmediğim işi yapamam sanırım.
En doğrusu..
Çalışmak istemeyeceğim ve işe zordan gideceğim bir mesleğim olsun istemem. Maaş konusunda yaşadığım ülkeyi baz alırsam süper beklentilerim yok zaten. Bu yüzden zaafıma göre seçtiğimi söyleyebilirim.
Cevap
10Cevap
Ben biyolojiyi seviyordum. O yüzden sağlık alanında bir bölüm seçmeye karar verdim ama malum Türkiye şartları paraya da dikkat etmem gerekecek bir bölüm seçmem gerekti iş istihdamı sağlayacak falan ve diş hekimliği seçtim
Mantigima göre secmistim. Çok da iyi yerlere geldim ama bir türlü sevemedim. Ta ki Corona sürecine kadar. Pandemi başlayıp da millet evlere kapanınca, işleri sekteye uğrayınca iyi ki tarımcı olmuşum dedim ama hala sevmiyorum 😂
Bu dönemde istedigin isi secemiyorsun.. yasamak zor oldugu icin malesef parasına bakarak o meslegi seçiyorsun artık 😥 yazik
meslek edinme şansım olsaydı sevdiğim işi seçerdim.
şu an bir önemi yok en çok parayı nerde kazanıyorsam oraya giderim her türlü sürünüyok ssjdj
Zaafima göre seçtim bilgisayarı, teknolojiyi seviyorum 💙💙
Hayalime gore sectim tam anlamiyla maasi olmasa da daha garanti olusu beni etkiledi deyim
kimse babasının hayrına çalışmıyor parasına göre seçerim tabiki
Ben çalışmayı sevmiyorum ki. Hangisi beni yormaz ya da daha az yorar diye düşünüyorum
Paraya göre. İyi kazandıktan sonra zaafım haline gelir zaten.
Zaafima göre seçtim umarım başarılı olurum 🙏
Hangi bölümdü?
Uluslararasi ticaret
Nasıl bir bölüm? 🤔
Yaa ben çok seviyorum bana çok eğlenceli geliyor
Maaşa göre seçilen iş hüsran sevmek ve severek yapmak önemli
Sevdiğim mesleği yapmayı isterim
Yani bölüme göre seçtim ya maaştan değil.
İlk maaş sonra sevme. Para önemli para.
Zaafıma göre seçerim.
Iş bulma potansiyeline göre
zaafıma göre
Zevkime göre seçtim
Kafa skmemesi lazim
Maaş iyiyse
Maaşa göre
İkisi de yarım yarım
para
Keyfime göre
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?