Mimarlık (genel mimarlık, iç mimar olan değil) için çizim yeteneği gerekiyor mu? Sayısal puanla alıyor. Yetenek sınavıyla almıyor. Ama gerekiyor müdür?
Evet, kesinlikle gerekiyor
Hayır, düşüncelerini anlatabilecek kadar çizsen yeter. Bilgisayar programlarıyla halledersin.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Fazlası gerekiyor hatta, çizim dışında yetenek ve kreatif olmalısın.
Tasarımım güzelse, sanatsal selam varsa, ama çizim yeteneğim yoksa mesela... Okuyamaz mıyım
Zaten temeli çizim olduğu için çok zorlanırsın, o okul bitmez yani. Uygulama olan bölümlerde ilk sene çizim yaptırıyorlar ikinci sene ise çizimini pekiştirmen için temel yollar izleniyor.
Sen mimar mısın, iç mimar mı
Abim mimar bende Grafikerim
Mimarlıktan para kazanılabiliyor mu?
Hangi meslek olursa olsun işinde iyi ve kreatif olursan hep kazanırsın aslında
Hayal gücün yani tasarımın kuvvetli ise gerekmiyor. Ha çizim yeteneği olsa eskiz için çok güzeldir
Hımm. Bir de mimarlıkta para var mı?
Çok iyi mimar olursan mesela emre arolat gibi zaha hadid gibi var. Onun dışında yok. Aclar mimarlar
Mimarlık bürosu açınca, apartman projesi falan çizsek iyi kazanamaz mıyız? Metrekaresi 8 TL yazıyor ama mimarı projenin?
Mezun sayısı çok.
Bu işlerde çevre önemli. Tek sen değilsin ki çizecek olan. Pastanın büyük payı kapılmış emin olabilirsin
Çevre derken bu çevre kimlerden oluşuyor? Pastanın büyük payını eski mezunlar mı kalmıştır?
Kapmıştır
Evet eski mezunlar.
Çevre derken sen yeni büro açmış bir mimarsin. Mesela sana niye projemi cizdireyim ki değil mi
Sonuçta fiyat aynı fiyat. Tecrübeli tanınan bir mimara cizdirmek varken niye sen
Müteahhit ve mühendislerden oluşan çevre mi? Eş, dost, akraba, arkadaştan oluşan çevre mi? Bunu da cevaplarsanız çok teşekkürler. Anlamadım çünkü.
Muteahhitlerden oluşan çevre ve tabi ailenin de çevresi.
Hımm ikisi de yani. O zaman birinin emri altında çalışarak mesleği icra edebiliriz ancak. Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Birinin ofisinde çalışınca asgari ücret ya verir ya da vermez
Hiç çıkar yol yok yani mimarlıkta... Şantiye şefliği yapılabilir belki ama onu da genelde inşaat mühendisleri yapıyormuş
Bu arada benim tanıdığım bir mimar cephe danışmanı olarak çalışıyor. Aklıma bu geldi şimdi. Sadece çizim olarak görmemek gerekiyor mimarlığı galiba
Evet sadece çizim değil ki
3 boyut işi sadece yapanlar var
Restorator olanlar var
Hayır sanmıyorum zaten gerekiyorsa da zamanla geliştirebilirsin
İç mimar olsan tadilat dekorasyon işleri yaparak yolunu bulursun ama mimarlık da sadece çizim vs yapsan iş yok