2020’nin ilk aylarından bugüne yaşadığımız ve yaşamaya da devam ettiğimiz pandemi de hayatımızla ilgili birçok şey değişti. Çalışma hayatı ve işe alımla ilgili konular süreçten en fazla etkilenen alanlardan olurken, iş arayan adayların daha kolay iş bulmak için bazı önlemler alması gerekti. Herkesin daha önce tecrübe etmediği bir dönemden geçiyoruz. Evden çalışmanın gittikçe uzadığı bir noktayız. Hatta belli bir süre daha evden çalışmanın devam edeceği aşikâr. Bu sürede iş ararken moralinin yüksek olması gerekiyor. “Oturduğum yerden iş mi bulacağım?” sorusu artık yerinde bir soru oldu. Online başvurular, e-posta üzerinden davetler, online görüşmeler ile artık sigortalı bir işçi olabiliyorsun. Hatta ofise gitmene bile gerek kalmayabilir; çünkü şu dönemde pek çok şirket remote çalışma düzenine devam ediyor. Bir gün bunun olacağını söyleseler çoğumuz inanmazdık; ama her şey gerçek.
Pandemi döneminde iş bulmak için ne gibi tavsiyeler verirsiniz?
Şirket işleri oluyor genelde fark etmez adamlar ehliyet sertifika cv istiyolar keşke alsaydım ya şansım yok kaçırdım birkaç yerde iş bakalım bekçi alımı var inşallah alırlar ona umudumuz kaldı.
Pandemi döneminde iş bulmak eski dönemlere göre daha zor, herkesin işi düzeni bozuldu çoğu yer kepenk kapattı işçi çıkarttı kolay değil iki taraf açısından da. Bu dönemde iş bulmak isteyenler kalabalığa girmemek açısından bakarsak bence online olarak iş aramalı eğer mecbur kalırsa bizzat gidip görüşmeli, ücret konusu da bir anda çok yüksek ücret beklenmemeli belli bir ücrette başlanıp zamanla ücret zaten artacaktır.
Hmm şöyle söylim o zaman sabit zor hele asgari ücret ve sigortalı zor ancak aylık ya da haftalık veya yovmiye karşılığı işler var sabit bulması zor bende çok uğraştım ama bi türlü bulamadım ogg yazilacam sabit ve güzel iş yapanlar memnun 12 ay devamlı iş maaş asgari ücret fazla sigorta kimi şirket yemek parası yatırıyor çalıştığınız şirkete göre değişir izin neyse dedim gibi zor bi kaç yere bende arardım sordum almıyoruz dedi şu an olarak yok kpss girin