Uzun zamandır işsizim. İş hayatından da korkuyorum. Kaygılı biriyim ve insanlarla iletişimim zayıf. Daha az önce kurumsal bir firma müşteri temsilcisi olmak ister misiniz diye aradı her zaman ki gibi reddettim. Çağrı merkezi türevi işleri zaten hiç düşünmüyorum. İş aramaktan da bulduğum fırsatları tepmekten de vazgeçmiyorum. Var mı benim gibi olan?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelll
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar,
Öncelikle her türlü korkunun ve beceri eksikliğinin ilacı tecrübedir. Yüzmekten korkan birisi iki ay boyunca her gün denize girerse korkusundan eser kalmaz.
İnsanlarla konuşmaktan korkan birisi her gün en az iki farklı ve önceden tanımadığı insanla iletişim kurmaya kendini zorlarsa bir süre sonra iletişim onun için problem olmaktan çıkar.
Ancak burada kritik nokta yapmak istemediklerinizi yapmak için kendinizi zorlamaktır.
Eğer konfor alanınızda kalmaya devam ederseniz gelişme olmaz.
İnsanlar çoğu zaman bulundukları konumdaki rahata güvenerek yeni adımlar atmaktan kaçınırlar. Ancak konfor alanınız aslında bir illüzyondur.
Orman yangınının ortasında kalan güvenli bir bölgede kalan kişi vakit kaybetmeden oradan çıkmalıdır. Çıkmadığı müddetçe ateşler kendisine daha fazla yaklaşacaktır.
Eğer konfor alanınızdan kendi isteğinizle ve kendi zamanlamanızla çıkmazsanız gün geldiği zaman zorla ve çok daha sıkıntı çekerek ayrılmak zorunda kalırsınız.
Bir de kendi kişilik özelliklerinizi mutlaka dikkate alın. Daha içe dönük bir kişiyseniz üst düzey iletişim becerileri gerektiren işlerin peşinde koşmak yerine daha statik ve insan iletişimi sınırlı masa başı işleri tercih edebilirsiniz. Buna yönelik meslekler nelerdir iyice araştırın gerekirse o alanda eğitim alarak yeni meslekler edinin. Bu işinizi kolaylaştıracaktır.
Ancak tabii ki ne yaparsanız yapın hayatta iletişim becerilerine sahip olmak önemlidir. Bu becerinin gelişme yolu da bol tekrardır. Kendinize yeni bir defter alın ve bu deftere her gün için iletişim ödevleri yazın.
Örneğin bir gün içinde daha önceden tanımadığınız üç kişiyle selam verip tanışmak. Kurumsal firmalara kendinizi tanıtan mailler atmak. Linkedin gibi iş amaçlı sosyal medya platformlarında network oluşturmak gibi görevler bulun.
Her gün başardığınız görevleri defterinize işaretleyin. Her başarı işareti moralinizi daha da yükseltecektir.
Çok ufak iletişimler bile başarıdır. Örneğin tanımadığınız bir esnafa gidin ve biraz halini hatırını sorun. Ufak bir sohbet edin. Bu tür ufak tanışmalar ve sohbetler bile size iletişim konusunda tecrübe kazandıracaktır.
Başarılar dileklerimle.
Sevgiler.